Futbol Kupa canavarı Manchester City! Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

Kupa canavarı Manchester City! Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

17.08.2023 - 00:40 | Son Güncellenme:

UEFA Süper Kupa'da Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Manchester City ile UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Sevilla karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı İngiliz devi City, penaltı atışlarında rakibi 5-4 mağlup etti ve Süper Kupa'nın sahibi oldu. Bu sonuçla birlikte teknik patron Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı.

Kupa canavarı Manchester City Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

Son sezonun Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan ekibi Manchester City ile UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Sevilla, Yunanistan'da karşı karşıya geldi. Penaltı atışlarına giden maçı City, 5-4 kazanarak kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. Öte yandan İngiliz devinin teknik direktörü Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı ve bu bunun yanında Carlo Ancelotti'nin rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya Manchester City; Ederson, Kyle Walker, Manuel Akanji, Josko Gvardiol, Nathan Ake, Rodri, Mateo Kovacic, Phil Foden, Cole Palmer, Jack Grealish, Erling Haaland ilk 11'iyle başladı.

Sevilla'nın ilk 11'i ise Bono; Jesus Navas, Loic Bade, Nemanja Gudelj, Marcos Acuna; Juan Jordan, Ivan Rakitic, Oliver Torres, Lucas Ocampos, Erik Lamela, Youssef En-Nesyri'den oluştu.

BONO, GOLE İZİN VERMEDİ

Karşılaşmanın 8. dakikasında Manchester City gole çok yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortaya arka direkte Ake yakın mesafeden kafayı vurdu, Sevilla file bekçisi Bono meşin yuvarlağı çıkardı.

Kupa canavarı Manchester City Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

MANCHESTER CITY GOLE YAKLAŞTI

Müsabakanın 11. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Walker ortayı yaptı, kaleci Bono topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Ardından topu sol çaprazda önünde bulan Gvardiol uzak mesafeden sağ ayağıyla gelişine vurdu, top kalenin yanından auta çıktı.

Haberin Devamı

GOL PERDESİBİ EN-NESYRI AÇTI

Heyecan dolu maçın 25. dakikasında Sevilla 1-0 öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Acuna sol ayağıyla ortayı yaptı, penaltı noktasında bulunan En-Nesyri'nin sert kafa vuruşunda top kaleci Ederson'un sağından, köşeden ağlarla buluştu.

Kupa canavarı Manchester City Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

MAÇIN İLK KARTI BADE'YE

33. dakikada Sevilla'nın tecrübeli futbolcusu Bade, savunma arkasına sarkan Erling Haaland'ı faul ile durdurdu. Maçın hakemi François Letexier, bu pozisyon sonrası Bade'ye sarı kart gösterdi.

EDERSON'DAN KRİTİK KURTALIŞ

Karşılaşmanın 50. dakikasında sol kanatta topla buluşan Ocampos, Walker'ı çalımlayıp yerden ortaladı. Arda direkte bulunan En-Nesyri sol ayağıyla gelişine vurdu, kaleci Ederson topu yakın mesafeden muhteşem çıkardı.

SKORA DENGE GELDİ

63. dakikada Palmer'in attığı gol ile Manchester City skora denge getirdi. Sol iç kulvarda topla buluşan Rodri sağ ayağıyla ortayı yaptı, arka direkte bulunan Palmer'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu.

Kupa canavarı Manchester City Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

ŞAMPİYON MANCHESTER CITY

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve mücadele penaltı atışlarına gitti. Penaltılarda rakibine 5-4'lük üstünlük sağlayan Manchester City, kupayı müzesine götürdü.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından tarihinde ilk defa bu karşılaşmayı oynayan City, ilk Süper Kupa şampiyonluğunu elde etti. Sevilla ise 7'nci kez oynadığı Süper Kupa maçında 6'ncı kez sahadan boynu bükük ayrıldı. İspanyol ekibi sadece 2006 yılında bu kupayı kazanma başarısı gösterdi.

KUPA CANAVARI

Geçen sezon Premier Lig, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Manchester City, Pep Guardiola ile kupa hanesine UEFA Süper Kupa'yı da eklemeyi başardı. Manchester City, Community Shield'de ise Arsenal'e penaltılar sonucunda kaybetmişti.

Kupa canavarı Manchester City Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

PEP GUARDIOLA REKORU EGALE ETTİ

4. kez UEFA Süper Kupa'yı kazanan teknik direktör Pep Guardiola, Carlo Ancelotti'nin rekorunu egale etti.

GUARDIOLA TARİHE GEÇTİ

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, UEFA Süper Kupa zaferinin ardından bir ilki başardı. İspanyol teknik adam, 3 farklı takım ile Süper Kupa kazanan ilk teknik direktör oldu. 52 yaşındaki çalıştırıcı, daha önce 2009 ve 2011 yılında Barcelona, 2013 yılında ise Bayern Münih ile bu kupayı kazanmıştı.

Haberin Devamı

Kupa canavarı Manchester City Pep Guardiola, adını tarihe yazdırdı

Yazarlar