Voleybol Kupa töreninde Eda Erdem şaşkına döndü! Kuralı hiçe saydılar

Kupa töreninde Eda Erdem şaşkına döndü! Kuralı hiçe saydılar

17.07.2023 - 11:51 | Son Güncellenme:

FIVB Voleybol Miletler Ligi'nde Çin'i 3-1 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız mutlu sona ulaştı. Kupa töreninde yaşanan büyük gaf, kaptan Eda Erdem'i şaşkına döndürdü.

FIVB Milletler Ligi'nin final maçında A Milli Kadın Takımımız, voleybolun ekol ülkelerinden Çin ile karşı karşıya geldi. ABD'yi yarı finalde geçerek büyük bir başarıya imza atan Filenin Sultanları'nın Çin ile oynadığı mücadeleye Texas ev sahipliği yaptı. Büyük çekişmeye sahne olan ve 105 dakika süren karşılaşmada rakibini 22-25, 25-22, 19-25, 16-25'lik setlerle 3-1 mağlup eden Ay-Yıldızlı ekibimiz şampiyonluğunu ilan etti. 

Haberin Devamı

Kupa töreninde Eda Erdem şaşkına döndü Kuralı hiçe saydılar

VARGAS TURNUVANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU

Müthiş bir performans ortaya koyan Melissa Vargas, turnuvanın MVP'si (en değerli oyuncu) oldu. FIVB Voleybol Milletler Ligi ödül töreninde en iyi birinci orta oyuncu Zehra Güneş seçildi. En iyi libero ise Gizem Örge oldu. En iyi pasör çaprazı ödülünün sahibi Melissa Vargas, turnuvanın MVP'si seçildi.

ŞAMPİYONLUK GELİRİ  1 MİLYON DOLAR

Filenin Sultanları turnuva boyunca kazandığı maçlar ve şampiyonlukla birlikte dikkat çeken bir rakamı kasasına koydu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuva boyunca aldığı 12 galibiyetten 114 bin dolarlık geliri kasasına koydu. Turnuvadaki 3 mağlubiyette ise 13 bin 500 dolarlık gelir elde edildi. Filenin Sultanları, Çin zaferinin ardından da 1 milyon dolarlık şampiyonluk geliri elde etti. A Milli Kadın Voleybol Takımı toplamda 1 milyon 127 bin 500 dolarlık kazançla turnuvayı tamamladı. 

Haberin Devamı

Kupa töreninde Eda Erdem şaşkına döndü Kuralı hiçe saydılar

Haberin Devamı

TÖREN YAPILMADAN KUPA VERDİLER 

Finalin ardından A Milli Kadın Voleybol Takımımıza ilk etapta tören yapılmadan kupa verilmesi tepki topladı. Maçın bitimiyle birlikte parkeye inen FIVB 1. Asbaşkanı, kupayı direkt kaptanımız Eda Erdem Dündar'a getirdi. Tecrübeli oyuncunun, tören düzenlenmeden kupanın verilmesi sonrası büyük bir şaşkınlık yaşadığı gözlendi.

'YILLARDIR BUNU BEKLİYORDUK'

Şampiyonluk sonrası duygularını dile getiren Eda Erdem Dündar, "Sonunda altın madalya aldık! Yıllardır bunu bekliyorduk. Bu bir rüyaydı, inanamıyorum. 2005 yılından bu yana milli takım forması giyiyorum. Çok uzun bir maceraydı. Koçumuz Santarelli ile birlikte başarabileceğimize inandık. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Kupa töreninde Eda Erdem şaşkına döndü Kuralı hiçe saydılar

'VARGAS MÜKEMMEL BİR İNSAN'

Melissa Vargas'ın performansını değerlendiren deneyimli oyuncu, "Vargas sadece mükemmel bir oyuncu değil, aynı zamanda mükemmel bir insan. Bizden biri olduğunu ilk andan bu yana gösterdi. Türkiye'de şu an yaşananları hayal bile edemiyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı


 

 

Yazarlar