Dünya Kupası Kylian Mbappe'nin yeni adresini duyurdular! Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

Kylian Mbappe'nin yeni adresini duyurdular! Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

22.12.2022 - 11:41 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı ile şov yapan Kylian Mbappe, PSG'den ayrılmaya karar verdi. Yıldız oyuncunun yeni takımına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Transferin gerçekleşmesi durumunda tüm zamanların maliyet rekoru kırılmış olacak.

Kylian Mbappenin yeni adresini duyurdular Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda gol kralı olan ve altın ayakkabı ödülünün sahibi olan Kylian Mbappe, PSG'den ayrılmaya karar verdi. İtalya'dan La Gazzetta dello Sport, Mbappe'nin yeni takımını duyururken transferin gerçekleşmesi durumunda tüm zamanların maliyet rekoru da kırılmış olacak. İşte transferin tüm ayrıntıları...

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI'NDA COŞTU

Dünya Kupası'nın favorilerinden Fransa, finalde Arjantin'e kaybetti. Fransa'da yıldızlaşan isim ise Kylian Mbappe oldu. Turnuva boyunca Fransa Milli Takımı'nı sırtlayan 24 yaşındaki yıldız 7 maçta 8 gol atıp 2 de asist yaptı.

Arjantin ile oynanan final maçında hat-trick yaparak yıldızlaşan Mbappe, altın ayakkabı ödülünün de sahibi olmuştu. 

Kylian Mbappenin yeni adresini duyurdular Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

 

SOYUNMA ODASINDAKİ KONUŞMALARI İFŞA OLMUŞTU

Arjantin'e attığı 3 gole rağmen kupayı kazanamayan Kylian Mbappe'nin Arjantin maçının devre arasında takım arkadaşlarını motive etmek için yaptığı konuşmalar ifşa oldu. Mbappe'nin takım arkadaşlarını ikinci yarısı öncesi daha istekli olmaları yönündeki konuşmaları Fransız basınında geniş yankı buldu.

Haberin Devamı

RMC Sport, Arjantin-Fransa maçının devre arasında Mbappe'nin yaptığı konuşmaları okuyucularına aktardı. Ayrıca Hugo Lloris'in arkasında yedek bekleyen Steve Mandanda ve Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps'ın da konuşmaları ortaya çıktı.

Kylian Mbappe, Arjantin maçının devre arasında şu konuşmayı yaptı;

"Bu bir Dünya Kupası finali, bu bir ömür boyu sürecek bir maç. Böyle oynarsak asla kazanamayız ve daha da kötüsü şimdi sahaya geri döneceğiz. Ya salakça oynamalarına izin vereceğiz ya sahaya çıkıp onlara mücadelemizle cevap vereceğiz. Başka bir şey yapmayacağız çocuklar onlara cevap vereceğiz ama mücadele ederek. Bu bir Dünya Kupası finali. İki gol attılar, gerideyiz! Gerideyiz ama geri gelebiliriz. Beyler dört yılda bir bunu yaşıyoruz."

Kylian Mbappenin yeni adresini duyurdular Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

GALTIER, MBAPPE'NİN AYRILIĞI İÇİN KONUŞTU

PSG Teknik Direktörü Galtier, Mbappe'nin olası ayrılığına ilişkin "Ben ne dersem, siz bana asla inanmıyorsunuz. Siz benim söylediğimin tersini yazıyorsunuz. Ben size her şeyin yolunda gittiğini, dayanışma içinde olduğumuzu söylüyorum, siz tam tersini söylüyorsunuz. Söylentilere yorum yapmak için burada değilim." ifadelerini kullanmıştı.

İTALYA'DAN BOMBA İDDİA: REAL MADRID, MBAPPE'Yİ TRANSFER EDİYOR

PSG'de yıllardır gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken ve Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı'nı finale taşıyan Kylian Mbappe için La Gazzetta dello Sport'tan flaş bir iddia ortaya atıldı. 

Haberin Devamı

Habere göre Kylian Mbappe, PSG'den ayrılmak istiyor ve bu fırsatı kullanmak isteyen Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in Mbappe için maliyet araştırmasına başladığı ifade edildi. 

Kylian Mbappenin yeni adresini duyurdular Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde "Mbappe, Dünya Kupası'ndan döndüğünde durumunu açıklığa kavuşturmak için PSG ile görüşmek istiyor. Fikrini değiştirmedi ve PSG ile sözleşme yenilemesinin bir hata olduğu ve ayrılmak istediği konusunda ısrar edecek. Mbappe, PSG ve Katarlı liderle yapacağı görüşmede kendisine sorun çıkarmayacaklarını biliyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaya çalışacak ama kariyerinde bir sıçrama yapmak istiyor." ifadelerine yer verildi.

TRANSFERİN MALİYETİ 1 MİLYAR EURO'YU BULACAK

Habere göre Real Madrid'in Kylian Mbappe transferi 1 milyar Euro'ya mal olacak. Real Madrid, Mbappe transferini gerçekleştirmesi durumunda ise tüm zamanların transfer maliyet rekoru kırılacak.

Haberin Devamı

Mbappe geçtiğimiz sezon PSG ile sözleşmesini yenilemişti. Le Parisien'e göre Mayıs ayında imzalanan 3 yıllık kontrat, futbol tarihinin en büyük sözleşmesi olarak kayıtlara geçti.

Kylian Mbappenin yeni adresini duyurdular Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

Kylian Mbappe, 2025'te sona erecek olan mevcut sözleşmesini tamamlaması halinde toplam 630 milyon Euro kazanacak. Üç maddeden oluşan anlaşmaya göre 23 yaşındaki oyuncu, kulübünden sezon başına 72 milyon Euro kazanacak. Sözleşmede üç taksite bölünen 180 milyon Euro'luk imza bonusu yer alıyor.

Mbappe başkent ekibinden sadakat bonusu başlığı altında ise 2023'te PSG'de kalırsa ekstra 70 milyon Euro, 2024'te kalırsa 80 milyon ve 2025'e kadar kalırsa 90 milyon Euro daha alacak.

MESSI VE NEYMAR'I GERİDE BIRAKMIŞTI

2017'de Lionel Messi Barcelona ile sözleşmesini yenilemiş ve sezon başına 138 milyon Dolar almıştı. Katalan kulübü Arjantinli yıldıza 550 milyon Dolar'dan fazla ödeme yapmak için benzer maddeleri kullandı. Böylece Mbappe'nin anlaşması Messi'nin sözleşmesini 100 milyon Dolar'dan fazla geride bıraktı.

2017 yazında PSG, Barcelona'dan Neymar'ı 222 milyon Euro karşılığında transfer etmişti. Neymar, PSG'den yıllık 41 milyon Euro kaznaıyor. PSG'nin Neymar transferi 5 yıl boyunca başkent ekibine 427 milyon Euro'ya mal oldu.

Haberin Devamı

Kylian Mbappenin yeni adresini duyurdular Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

MADRID SÖZLEŞMEYİ İNCELEDİ VE TRANSFERE HAZIR

La Gazzetta dello Sport, Real Madrid kulübünün PSG ve Mbappe arasında imzalanan sözleşmeyi incelediğini ve transferi bitirmeye istekli olduğunu yazdı. Haberde "Madrid, oyuncunun önümüzdeki dört sezon için yaklaşık 630 milyon Euro'ya mal olacak sözleşmesini şimdiden inceledi ve almaya hazır. Ayrıca, PSG'ye yaklaşık 150 milyon Euro'luk bir bonservis ödenecek. Bonservisin dışında bazı bonus maddeleri yer alacak. Komisyon ücretleriyle birlikte transferin toplam maliyeti Real Madrid'e 1 milyar Euro'ya mal olabilir. Ancak bu durumun Madrid'e bir darbe olacağı da kesin." denildi.

PEREZ, BENZEMA'NIN YERİNİ MBAPPE İLE DOLDURACAK

Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in 35 yaşına gelen ve geleceğine dair çok fazla endişe bulunan Karim Benzema'nın yerini Mbappe ile doldurmanın planlarını yapıyor. Florentino Perez bu düşünce ile Mbappe'yi etkileyebileceğini düşünüyor. Real Madrid Başkanı Perez, Mbappe operasyonunu bizzat üstlenecek.

Kylian Mbappenin yeni adresini duyurdular Transferin maliyeti tüm zamanların rekoru olacak

Yazarlar