Galatasaray LAZIO, BURAK’I İSTEDİ

LAZIO, BURAK’I İSTEDİ

17.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, yıldızı Burak Yılmaz’ın bonservisine karşılık teklif edilen rakamı yeterli bulmazken Lazio’nun fiyatı artırması halinde transferin sonuçlanabileceği ileri sürüldü

LAZIO, BURAK’I İSTEDİ

Galatasaray’da, Burak Yılmaz konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İtalyan ekibi Lazio’nun, golcü oyuncuya resmen talip olduğu ortaya çıktı.
Süper Kupa maçında oynamaması yüzünden üzgün olan ve takım arkadaşlarının sevincine katılmadığı için Fatih Terim’in tepkisini çeken Burak için İtalyan ekibi Galatasaray’ın kapısını çaldı. Lazio, Burak için 10 milyon euro teklif ederken, Galatasaray bu rakamı yeterli bulmadı.
Sarı-kırmızılıların 12 milyon euro istediği, Lazio’nun teklifini bu rakama çıkarması halinde transferin gerçekleşebileceği bildirildi.
Transfer döneminde ilk olarak Galatasaray’ın kapısını Fiorentina çalmış ancak resmi bir teklifte bulunmamıştı. Geçen yıl da Burak’a talip olan Samsunspor’un eski hocası Petkovic’in çalıştırdığı Lazio’nun, bu kez ısrarlı olduğu bildirildi.
Burak’ı geçen yıl 5 milyon euro tazminat ödeyerek Trabzonspor’dan alan Galatasaray’ın ise bu oyuncudan bir yılda 7 milyon euro kâr sağlamaya sıcak baktığı vurgulandı. Teknik Direktör Fatih Terim’in ise 28 yaşındaki futbolcu konusunda kararsız kaldığı öğrenildi.
Son iki yılın gol kralını yeni sistemde sürekli oynatamayacak olan Terim’in, bu yüzden transfere izin verebileceği bildirildi.

Haberin Devamı

4-4-1-1 kurbanı
4-4-1-1 sistemini şu an için uygun gören ve sezon içiresinde Burak’ı zorunluluktan kulübeye çekecek olan Terim’in, bunu lüks gördüğü ve bu nedenle yıldız futbolcunun Lazio’ya transferine onay verebileceği belirtildi. Burak konusunda topu tamamen hocasına atan Başkan Ünal Aysal’ın da Florya’dan çıkacak karara göre hareket edeceği kaydedildi. Öte yandan transferin gerçekleşmesi halinde Galatasaray, anlaşma gereği Burak’ın eski kulübü Trabzonspor’a bonservisten %25 pay verecek.