İngiltere Premier Lig Leicester City, Yunus Akgün için kararını verdi

Leicester City, Yunus Akgün için kararını verdi

01.05.2024 - 16:14 | Son Güncellenme:

Sezon başında Galatasaray'dan, İngiltere Championship ekibi Leicester City'e şartlı zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanan Yunus Akgün'ün durumu belli oldu.

Leicester City, Yunus Akgün için kararını verdi

Sezon başında yeni bir kadro yapılanmasına giden Galatasaray, Nicolo Zaniolo ve Yunus Akgün gibi isimleri İngiltere'ye kiraya göndermişti. Bu süreçte A Milli Takım'a da davet edilen Yunus Akgün, Leicester City'nin formasını 22'si Premier Lig olmak üzere 28 maçta giydi. 23 yaşındaki oyuncu bu maçlarda iki kez gol sevinci yaşarken, üç kez de asist yapma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

YUNUS AKGÜN'ÜN GELECEĞİ BELLİ OLDU

Leicester City, Yunus Akgün'ü en az 25 lig maçında oynaması halinde 9 milyon Euro bonservis ödeyerek transfer etmek zorunda kalacaktı. 22 maça çıkan genç oyuncu için Championship'in bitmesine bir hafta kaldığı için böyle bir ihtimal kalmadı.

Leicester şehrinin, önde gelen gazetelerinden Leicestershire Live bugün yayınladığı haberde Yunus Akgün'ün durumunu da açıkladı. Gazetede yer alan habere göre; Leicester City, Yunus Akgün'ün opsiyonunu kullanmayacak.

Leicester City, Yunus Akgün için kararını verdi

'MARESCA ONU BEĞENDİĞİNİ SÖYLEDİ AMA...'

"Galatasaray'dan kiralanan Yunus'un transferinin kalıcı olup olmayacağına Leicester City'nin karar vermesi gerekiyor. Maresca onu beğendiğini söyledi ama aynı zamanda onu ilk hedeflediği açık pozisyondan orta saha oyuncusuna dönüştürdü ve Türk vatandaşının yeni bir lige uyum sağlamakta zorlandığını da söyledi. Eğer mali durum sıkışıksa, City'nin bakacağı bir anlaşma olmayabilir."

Haberin Devamı

Öte yandan Yunus Akgün ile birlikte 10 oyuncunun daha takımdan ayrılabileceğinin gündemde olduğu iddia edildi. O isimler, Marc Albrighton, Kelechi Iheanacho, Dennis Praet, Wilfred Ndidi, Jannik Vestergaard, Yunus Akgün, Callum Doyle, Abdul Fatawu, Harry Souttar, Danny Ward, Kiernan Dewsbury-Hall, Jamie Vard.