Turkish Airlines Euroleague Ligden çekilme kararı alan Obradovic'in takımına müjdeli haber!

Ligden çekilme kararı alan Obradovic'in takımına müjdeli haber!

16.06.2022 - 15:04 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Türk basketbolunun yakından tanıdığı Zeljko Obradovic'in takımı Partizan'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. EuroCup son 16 turunda Frutti Extra Bursaspor'a elenen ve ligde play-offl serisinden çekilme kararı alan Sırp ekibine Euroleague'den haber geldi.

Ligden çekilme kararı alan Obradovicin takımına müjdeli haber

Fenerbahçe ve Türk basketbolunun yakından tanıdığı Zeljko Obradovic ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Holiganizmin önüne geçebilmek amacıyla Sırbistan Basketbol Ligi play-offlarından çekilme kararı alan Obradovic'in ekibine Euroleague'den haber geldi.

Haberin Devamı

OBRADOVİC: "PROBLEM BEN İSEM GİDERİM"
EuroCup son 16 turunda 19 bin taraftarı önünde Frutti Extra Bursaspor'a kaybeden ve elenen Sırp ekibi Partizan'ın efsanevi başantrenörü Zeljko Obradovic, mücadelenin ardından Bursaspor'un hakkını teslim ederken "Bursa'yı galibiyeti nedeniyle kutluyorum. Bu gerçek bir eleme maçıydı. Oyuncular ve taraftarlar için üzgünüm. Mağlubiyetin tüm sorumluluğunu alıyorum. Saha içerisinde olan her şey benim sorumluluğumdur. Detaylar girmek istemiyorum ama bu turu rahatlıkla geçmeliydik. Ancak, geçemedik. 1 yıl boyunca bu maç için mücadele ettik ama olmadı." şeklinde konuşmuştu.

"AKLIMDA YENİLMEK YOKTU"
Efsane Sırp antrenör Obradovic, "Bunun tek maç olduğunu biliyorduk ve en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Her zaman oyuncularımı savunurum. Daha önceki birçok maçta da böyle oldu. Antrenör heyetim de muhteşem. Her şeyi denedik ama yeterli olmadı. Bu sezon her şey yolunda gidiyordu, ta ki Kızılyıldız ile oynadığımız kupa finaline kadar. Tüm Partizanlılar'ın Kızılyıldız'ı geçip kupa almak istediğini biliyorum. Kulüp başkanının harcadığı enerjiyi ve parayı da biliyorum. Maç sonunda soyunma odasına gittim ve oyuncularıma söyleyeceğim şeyleri bile bulamadım. Sadece bir sonraki antrenmanın zamanını söyleyebildim. Çünkü kafamda hiçbir şey yoktu. Hiçbir fikrim yoktu. Böyle biteceğini hiç düşünmemiştim. Bu sezon harika işler başararak buraya gelmiştik." sözleriyle konuşmasını sürdürmüştü.

Haberin Devamı

Ligden çekilme kararı alan Obradovicin takımına müjdeli haber

PLAY-OFF SERİSİNDEN ÇEKİLDİLER
Adriyatik Ligi finallerinde ezeli rakibi Kızılyıldız'a 3-2 yenilerek mağlup olan Partizan, radikal bir karara imza attı. Sırp ekibi, Adriyatik Ligi finallerini ikinci sırada tamamlarken seriye basketboldan ziyade tribün olayları damga vurmuştu. Olaylı final serisinin ardından Partizan, holiganizmin önüne geçebilmek amacıyla önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan Sırbistan Basketbol Ligi playofflarından çekilme kararı aldı.

Kulüp yayın organlarından "Holiganizmi basketboldan atma” başlığı ile yapılan resmi açıklamada kulübün bu organizasyonda yer almayacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

EUROLEGUE'DEN PARTİZAN'A İYİ HABER
Rusya'nın 1 sezon daha THY Euroleague'den men olması nedeniyle özel davetiye alan takımlar belli oldu.

THY Euroleague yönetimi, gelecek sezonki Wild Card'ların Partizan ve Valencia'ya verildiğini açıkladı. Zeljko Obradovic, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ilk kez Euroleague'de boy gösterecek.

Ligden çekilme kararı alan Obradovicin takımına müjdeli haber

FENERBAHÇE İLE 7 YILDA 11 KUPA
Fenerbahçe'nin başında 507 maça çıkan Sırp çalıştırıcı, sarı-lacivertli takımla 7 yılda 11 kupa kazandı.

Basketbolda Avrupa'nın bir numaralı kupasını Türkiye'ye getirme başarısı gösteren ilk başantrenör olan Obradovic, sarı-lacivertlilerle bu alanda önemli rekorlar kırmayı da başardı. Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli taraftarlara 11 kez kupa sevinci yaşattı.

Deneyimli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin başında 1 THY Avrupa Ligi, 4 Türkiye Ligi, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 de Türkiye Kupası zaferi yaşadı.

Sırp başantrenörden önce tarihinde 13 kupası bulunan sarı-lacivertliler, 7 yılda Obradovic'le 11 kupayı müzesine götürdü.

Haberin Devamı

EFES VE FENERBAHÇE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK
Son 2 sezonun EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko organizasyonda ülkemizi temsil etmeye devam edecek.

İşte EuroLeague'de 2022/23 sezonunda mücadele edecek takımlar:

ALBA Berlin
Anadolu Efes Istanbul
AS Monaco
AX Armani Exchange Milan
Baskonia Vitoria Gasteiz
Crvena Zvezda mts Belgrade
FC Barcelona
FC Bayern Munich
Fenerbahce Beko Istanbul
LDLC Asvel Villeurbanne
Maccabi Playtika Tel Aviv
Olympiacos Piraeus
Panathinaikos OPAP Athens
Partizan NIS Belgrade
Real Madrid
Valencia Basket
Virtus Segafredo Bologna
Zalgiris Kaunas

Yazarlar