Galatasaray "Ligin rengi de keyfi de biziz"

"Ligin rengi de keyfi de biziz"

11.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, futbolun her saniyesinin, her dakikasının çok şeylere gebe olduğunu söyledi.

Ligin rengi de keyfi de biziz

Galatasaray’ın tecrübeli hocası, “Bu yolda bizsiz kimse yürüyemez. Bu yolun rengi de, keyfi de biziz. O sıkıntıların ortadan kalkması için tecrübem, yüreğim ve hatta kendimle ilgili hiç beklemediğim, son yıllarda yapmadığım fiziğim de var” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kulübün resmi dergisinin Kasım ve Aralık aylarını birlikte kapsayan 151. sayısına özel bir röportaj verdi.

Futbolun her saniyesinin, her dakikasının çok şeylere gebe olduğunu belirten Denizli, “Hiç kimse endişe etmesin. Biz bu yarışların yıllarca içinde olduk. Ne gerilere düştük, ne önlere çıktık. ’Her şey ayakkabılar toplanırken belli olur’ diye bir laf vardır. Ligin yaklaşık üçte birlik bir bölümünü geride bıraktık. Bu tablo böyle ortaya nasıl çıktıysa, kalan haftalarda çok daha farklı bir şekilde değişir” dedi.

Yardımcı açıklaması

Denizli şöyle devam etti: “Bu yarışa başladığımız zaman sendeleyebiliriz ama düşmeyiz. Şu an hafif bir sendeleme dönemindeyiz ama bizim için çok önemli değil. Düşmeyiz, düşürtemezler. Burada düşmemeye alışan bir gen, bir yapı var. Bunlar büyük sorunlar değil. Birtakım çalışmaları geride bıraktık, önümüzde devam ettiğimiz bir yol var. Bu yolda bizsiz kimse yürüyemez. Bu yolun rengi de, keyfi de biziz. O sıkıntıların ortadan kalkması için tecrübem, yüreğim ve hatta kendimle ilgili hiç beklemediğim, son yıllarda yapmadığım fiziğim de var. Ben antrenmanlara fiziken katılmam. Bir hareket yapılacaksa onu yardımcılarım gösterir. Fakat burada kendim yapıyorum. Bu beklemediğim, spontane bir hadise. Son çalıştırdığım birkaç kulüpte futbolcuya sadece teorik olarak anlattım, pratiğe hiç girmedim. Burada asistanıma şu hareketi göster diyeceğime, kendim gösterme ihtiyacı hissettim.”

Haberin Devamı

Yardımcı antrenör konusuna da değinen Denizli, “Yardımcı ihtiyacım olur mu şu anda bilemiyorum. Takımla yakın teması kendim kurmayı tercih ediyorum. İleride böyle bir ihtiyacımız olursa yönetime zaten bildiririm. Olabilir de ama şu anki geçiş döneminde böyle olmasını istedim” diye konuştu.

Hücum felsefesinden vazgeçmem

“İnsanlar kendini başarıya götüren çalışmalardan asla vazgeçmezler. Ben o anlayışla başarıya ulaştım. İstesem de değiştiremem. Antrenör olarak bilirim de, futbolcu olarak hiç yaşamadım. Defans futbolu kolay futboldur. Çözümler daha kolaydır. Hücumda alternatifler çoktur. Ben hücumcuyum. Hücum futbolu sadece hücumcularla oynanmaz. Hücum futbolu bir felsefedir. Her türlü futbolcu tipiyle oynayabilirsin. Sen bir sürü hücum oyuncusuyla oynayabilirsin de oyun anlayışın defansiftir. O farklı bir şeydir. Ben deli miyim bana hayatın bütün kapılarını açan o felsefeden vazgeçeyim?”

Haberin Devamı

Futbol egzersiz işidir

“Kafamda bazı oyuncular hakkında birtakım pozisyon değişiklikleri var. Ama bu teorik olarak kafamda. Onu burada pratikte görmem lazım. Gel bunu böyle yap diyemezsiniz. Futbol egzersiz işidir. Onları burada gördükten sonra o fikrin bende pekişmesi gerekir. Doğru düşünmüşüm, ben bunu maçta uygularım diyebilmeliyim. Ama dediğim gibi önce bunu antrenmanda görmem lazım. Sadece benim değil, arkadaşlarıyla birlikte bunu görmeleri ve hep birlikte yaptıklarından emin olmaları gerekli.”

Transferleri ihtiyaçlar belirler

“Transferleri ben gerçekleştirmem, ihtiyaçlar gerçekleştirir. Ben ihtiyaçları tespit ederim, onun üzerine de uygulamayı ortaya koyarım. Şu anda böyle bir zamanım olmadı ama ilerleyen günlerde belki olabilir. Tabii ki boş gelmedim, kafamın içinde birtakım şeyler var ama bir de kendim göreyim, değerlendireyim. Bu süreç içinde belki farklı bir ihtiyaç ortaya çıkacak.”

Haberin Devamı

Oyuncu havuzu genişleyecek

“Takımların en önemli güçlerinden birisi kulübeleridir. Şu anda elimizdeki tüm futbolculardan istifade edemediğimiz bir dönemdeyiz. Dört tane istifade edebileceğimiz oyuncudan yoksunuz. Bunların içine Hamit’i de ekleyebiliriz. Oyuncu havuzumuz şu an içi dar fakat ilerleyen dönemde daha da genişleyecek.”

Ligin rengi de keyfi de biziz

Yazarlar