Dünya Kupası Lionel Messi en iyisi! Katar'da kırılmadık rekor bırakmadı

Lionel Messi en iyisi! Katar'da kırılmadık rekor bırakmadı

19.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kariyerindeki tek eksik olan Dünya Kupası şampiyonluğunu Katar’da tamamlayan Lionel Messi, adını futbol efsaneleri arasına yazdırdı. Ünlü yıldız, dev turnuvada rekor üstüne rekor kırarken Pele, Maldini ve Matthaus gibi isimleri geride bıraktı.

Lionel Messi en iyisi Katarda kırılmadık rekor bırakmadı

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Lionel Messi fırtınası esti. Kariyerinde tek eksik olan Dünya Kupası’nı hedefleyen Messi, muradına erdi ve bu büyük kupayı kaldırmayı başardı.

Haberin Devamı

35 yaşında ve son turnuvasını oynayan ünlü yıldız, muhteşem bir finalin ardından tarihi bir şampiyonluk elde etti. Kariyerinin ilk ve son Dünya Kupası’nı kaldıran tecrübeli futbolcu, duygusal bir final yaşadı. Fransa’ya karşı 120 dakikada 2 gol atan, seri atışlarda da hata yapmayan Messi, kupa töreninde büyük bir coşku yaşadı.

Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası ile beraber en büyük kupayı kariyerine ekledi. Kariyeri boyunca hem milli takım hem de kulüp bazında birbirinden değerli kupalar kaldıran Messi’nin müzesi şu başarılardan oluşuyor: 1 Dünya Kupası, 1 Copa America, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 10 La Liga, 8 Kral Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 1 Fransa Ligue 1, 1 Fransa Şampiyonlar Kupası.

Haberin Devamı

‘TANRI HEDİYE ETTİ’

Kariyerinin ilk Dünya Kupası zaferini elde eden Lionel Messi, “Biliyorum! Bu kupayı bana tanrı hediye etti. Bunu kalbimde hissediyorum. Tanrı’nın bunu bana vereceğini biliyordum, bunun benim olacağına dair hislerim vardı” sözleriyle mutluluğunu paylaştı. Ünlü yıldız, “Bu kupayı hayatım boyunca çok istedim. Bu benim çocukluk hayalimdi. Şu anda Arjantin Milli Takımı’ndan emekli olma gibi bir düşüncem yok. Bir şampiyon olarak oynamaya devam edeceğim” diye konuştu.

ÖNCE AİLESİNE GİTTİ

Dünya Kupası zaferi sonrası Lionel Messi direkt olarak ailesinin yanına gitti. Eşi Antonela Roccuzzo ve 3 çocuğuna koşan Messi duygusal anlar yaşadı. Eşine sarılarak gözyaşlarını tutamayan Messi, daha sonra çocuklarıyla beraber kupa seremonisine gitti.

Lionel Messi en iyisi Katarda kırılmadık rekor bırakmadı

EFSANE İKİLİ

2022 Dünya Kupası finaline damgasını vuran Messi-Di Maria ikilisi birlikte büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. Arjantin ile 2005’te U20 Dünya Kupası ve 2008’de Olimpiyat Oyunları’nı kazanan ikili, 2014 Dünya Kupası’nda da 2. oldu. 2021’de Copa America kaldıran Di Maria ve Messi, 2022 Dünya Kupası’nda da tarihi bir zafer kazandı.

ÖZEL KONUK AGÜERO

Arjantin’in kupa kutlamasında Sergio Agüero da yer aldı. Geçtiğimiz yıl kalbinde yaşadığı rahatsızlık sonrası futbolu bırakmak zorunda kalan Agüero’ya eski takım arkadaşları vefa örneği gösterdi. Kaptan Messi’nin isteğiyle Agüero da seremoniye katıldı.

Lionel Messi, 2022 Katar’da rekor üstüne rekor kırdı ve efsaneler arasına adını yazdırdı. İşte Arjantin’in efsanesinin rekorları:

Haberin Devamı

Lionel Messi en iyisi Katarda kırılmadık rekor bırakmadı

-35 yaşındaki Messi, turnuvada 26. kez forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus’u geride bıraktı ve Dünya Kupası’nda en fazla forma giyen oyuncu oldu.

- Arjantinli yıldız, kupa tarihinde 2317 dakika süre alarak rekoru elinde tutan İtalyan efsane Paolo Maldini’yi geçti.

- Lionel Messi, kupa tarihinde toplam gol sayısını 13’e çıkararak, 12 gollü Brezilya efsanesi Pele’yi geride bıraktı.

- Messi, Katar 2022’de 7 maçta 7 gol 4 asistle 11 gole direkt etki ederek, bir turnuvada en fazla gol katkısı veren isim oldu.

- Tecrübeli futbolcu 2014’te Dünya İkincisi, 2022’de Dünya Şampiyonu oldu. Messi, 2014 ve 2022’de ‘Altın Top’ ödüllerinin sahibi olmayı başardı.

- Lionel Messi, sadece 2022 yılı baz alındığında milli takım formasıyla 1 yılda en fazla gol atan oyuncu olmasını da bildi.

Haberin Devamı

Lionel Messi en iyisi Katarda kırılmadık rekor bırakmadı

BUENOS AİRES COŞTU

36 yıl sonra Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin’de başkent Buenos Aires’te büyük coşku vardı. Maç saatinde şehirde bütün sokaklar bomboş kaldı. 120 dakika ve penaltılarla süren maçın ardından şehirde adeta insan seli vardı. Onbinlerce taraftar Buenos Aires’te tarihi görüntüler oluşturdu. Kutlamalar esnasında Messi ve Maradona bayrakları açıldı. Messi’nin şehri Rosario’da da kutlamalar gece yarısına kadar sürdü.

Yazarlar