Dünya Kupası Lionel Messi rekora ortak oldu! Dünya Kupası'nda tarih yazıyor

Lionel Messi rekora ortak oldu! Dünya Kupası'nda tarih yazıyor

09.12.2022 - 23:55 | Son Güncellenme:

Katar'ın ev sahipiliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı başladı. Kupada çeyrek finalin ikinci maçında Hollanda ve Arjantin kozlarını paylaştı. Karşılaşmada dünya yıldızı Lionel Messi, rekorlarına bir yenisini daha ekledi.

Lionel Messi rekora ortak oldu Dünya Kupasında tarih yazıyor

Hollanda, 2022 Dünya Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Arjantin'le karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele Lusail Iconic Stadyumu'nda oynandı. Zorlu müsabakada İspanya Futbol Federasyonu'ndan Mateu Lahoz görev aldı. Kritik maçta Lionel Messi rekor kırdı ve kırdığı rekorlara bir yenisi daha bu maçta ekledi. 

Haberin Devamı

MESSI'NİN 1001. MAÇI

Kariyerindeki 1001. maçına çıkacak 35 yaşındaki Lionel Messi, şu ana kadar Katar'daki 4 karşılaşmada 3 kez ağları salladı ve 1 kez de asist yaptı.

WOUT WEGHORST YEDEK KULÜBESİNDE

Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Hollandalı Wout Weghorst, bu karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Tecrübeli santrafor bu sezon Katar'da toplam 5 maçta kadroda oldu. Söz konusu maçlarda 3 kez süre alabildi. Hollandalı futbolcu bu süreçte gol veya asist katkısı yapamadı.

ŞUT AUTA GİTTİ

Müsabakanın 22. dakikasında sağ çaprazda topu alan ve önünü çok iyi boşaltan Messi, sol ayağıyla uzak köşeye çok sert vurdu fakat meşin yuvarlak kalenin üstünden auta gitti.

Lionel Messi rekora ortak oldu Dünya Kupasında tarih yazıyor

GOL PERDESİ AÇILDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 34. dakikasında Lionel Messi ceza yayının biraz gerisinden harika bir ara pası attı, Molina bir anda karşı karşıya kaldığı Noppert'i ayağının dışıyla yaptığı vuruşun ardından mağlup etti. Zorlu maçta Arjantin 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Dünya Kupası'nın eleme turlarındaki beşinci asistini Hollanda karşısında yapan Lionel Messi, Pele'yi geride bıraktı ve Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 1966'dan bu yana en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu.

Lionel Messi rekora ortak oldu Dünya Kupasında tarih yazıyor

WEGHORST KART GÖRDÜ

Oynanan maçta ilk yarının normal süresine 3 dakika uzatma süresi ilave edildi. Beşiktaş forması giyen Hollandalı futbolcu Wout Weghorst, 45+3. dakikada yedek kulübesinden yaptığı itiraz sebebiyle sarı kart gördü.

Lionel Messi rekora ortak oldu Dünya Kupasında tarih yazıyor

İLK YARIDA TANSİYON YÜKSEK GEÇTİ

İlk 45 dakika Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Müsabakanın ilk yarısında hakem Mateu Lahoz, dört kez kartına başvurdu. Hollanda'da Timber ve Wout Weghorst, Arjantin'de ise Acuna ve Romero sarı kart gören isimler oldu.

MESSI HAKEM İLE KONUŞTU

İlk yarıda son düdük geldiği anda Arjantinli yıldız Lionel Messi, hakemin yanına giderek iletişim kurdu.

Lionel Messi rekora ortak oldu Dünya Kupasında tarih yazıyor

AZ FARKLA DIŞARI GİTTİ

Zorlu mücadelenin 63. dakikasında ceza sahası yayının hemen solundan kazanılan serbest vuruşta topun başına dünya yıldızı Lionel Messi geçti. Geriye doğru adım atıp kaleye bakan Messi, meşin yuvarlağa doğru hareketlendi ve sert şutunu çekti. Meşin yuvarlak barajın üstünden geçerek kaleye doğru yöneldi fakat az farkla üstten auta gitti.

Haberin Devamı

PENALTI KARARI VE GOL GELDİ

71. dakikada sol kanattan süratle sıfıra inen Acuna, Dumfries'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem direkt beyaz noktayı gösterdi. Topun başına Lionel Messi geçti, hakem düdüğünü çaldı ve topu kalecinin solundan ağlara gönderdi. Bu golle Arjantin farkı 2'ye çıkardı.

Lionel Messi rekora ortak oldu Dünya Kupasında tarih yazıyor

HAYALİ MESSI'NIN PENALTISINI KURTARMAKTI 

Noppert, "Penaltılara her zaman hazırım. Fakat Messi'nin penaltı kaçırabileceğini önceki maçlarda gördük. O da bizim gibi, o da bir insan. Elbetteki çok iyi bir futbolcu ama onun penaltısını kurtarabileceğimden eminim" diye konuştu.

MESSI REKORA ORTAK OLDU

Lionel Messi, attığı bu penaltı sonrası 10 golle Arjantin'in Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu olan Gabriel Batistuta'nın rekorunu egale etti.

MAÇIN ADAMI SEÇİLDİ

Arjantinli yıldız Lionel Messi, maçta gösterdiği performansla dikkat çekti. Oynanan karşılaşmada 1 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Messi, maçın adamı seçildi.

Haberin Devamı

Heyecan dolu karşılaşmanın normal süresi ve uzatma süreleri eşitlikte tamamlandı. Maç seri penaltı vuruşlarına gitti. Messi, penaltı vuruşunda da golünü attı ve Arjantin 4-3 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.