Dünya Kupası Lionel Messi ve Kylian Mbappe Dünya Kupası için karşı karşıya!

Lionel Messi ve Kylian Mbappe Dünya Kupası için karşı karşıya!

15.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Paris Saint Germain'den takım arkadaşları Lionel Messi ve Kylian Mbappe 2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin ve Fransa formalarıyla karşı karşıya gelecekler.

Lionel Messi ve Kylian Mbappe Dünya Kupası için karşı karşıya

Paris Saint Germain'in (PSG) iki süper starı Katar'da Dünya Kupası için kapışacak. Bir yanda son kez Dünya Kupası oynadığını açıklayan Lionel Messi, diğer yanda ikinci kez bu kupayı oynayan ve ilkinde de kazanan Kylian Mbappe... 

Haberin Devamı

PARİS'TE SON TANGO

Paris'te Son Tango filmine atıfla ve teşbihte hata olmaz diyerek; Katar'da Son Tango gibi bir final olacak. Mbappe kazanırsa, üst üste iki Dünya Kupası kazanan Pele'den sonra bunu başaran ikinci yıldız futbolcu olacak. Bu durumda Messi ise evine eli boş dönecek.

MESSİ MARADONA KIYASI

Messi'nin kupayı kazanamaması demek Diego Maradona'nın tahtına ortak olamaması olarak yorumlanacak. Çünkü o hep efsane futbolcuyla kıyaslandı. Ama kazanırsa da en kötü Maradona ile eşitlenmiş sayılacak hatta belki onun da üzerinde bir yere konulacak.

Lionel Messi ve Kylian Mbappe Dünya Kupası için karşı karşıya

FİNAL HEYECANINI İKİNCİ KEZ YAŞAYACAKLAR

Lionel Messi de Kylian Mbappe de Arjantin-Fransa Dünya Kupası finaliyle bu heyecanı ikinci kez yaşayacak. Messi, 2014 Dünya Kupası'nı finalde Almanya'ya 1-0'lık yenilgiyle kaybetmişti. Mbappe ise 2018 Dünya Kupası'nda Hırvatsitan'a karşı alınan 4-2'lik galibiyetle bu zaferi 19 yaşında yaşadı.

Haberin Devamı

MESSİ'DEN 5 MAÇTA 3 GOL

35 yaşındaki Lionel Messi, Dünya Kupası finaline 5 gol ve 3 asistlik bir performansla çıkacak. Süper star, skora katkısının yanı sıra eski turnuvalara göre daha çok liderlik yapma özelliğiyle de Katar'da öne çıktı. Bu çerçevede rakiplerle kavgalara girmekten de pek geride durmayarak dikkat çekti.

MBAPPE 5 GOL 2 ASİSTLE FİNALE GELDİ

23 yaşındaki Fransız yıldız Kylian Mbappe ise dev finale 5 gol ve 2 asistlik istatistikle çıkacak. Bir 100 atlet gibi attığı sprintler ve sıra dışı çalımlarıyla kendine has bir stile sahip olan Mbappe içen takım arkadaşı Messi'ye karşı final oynamak da ayrı bir motivasyon kaynağı olacak.

Lionel Messi ve Kylian Mbappe Dünya Kupası için karşı karşıya

PARİS SAİNT GERMAİN'DE BERABERLER

Mbappe ve Messi iki sezondur PSG'de birlikte aynı takım için ter döküyor. Brezilyalı Neymar'ın da yer aldığı takımdan en büyük beklenti Şampiyonlar Ligi'ni kazanması. Üç futbol starı geçen sezon bunu başaramadı. Dünya Kupası'nı kim kazanırsa kazansın, Katar dönüşü, Katarlı patronları onlardan PSG'yi Avrupa'nın en büyüğü yapmalarını isteyecek.

MESSİ'NİN 4 ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI VAR

Arjantinli yıldız Lionel Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu Barcelona formasıyla tam 4 kez yaşamayı başardı. Fransız yıldız Kylian Mbappe ise henüz bu başarıya imza atabilmiş değil. Sezon sonunda Barcelona'nın PSG'de kalıp kalmayacağı da henüz belli değil. Adı sık sık Barcelona ile anılıyor.

Haberin Devamı