Dünya Kupası Lionel Messi'nin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar! Tarihi performans

Lionel Messi'nin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar! Tarihi performans

17.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katar'daki Dünya Kupası'nda mutlak şampiyonluk hedefleyen Arjantin Milli Takımı'nda Lionel Messi'nin final performansı en belirleyici etken olacak. 35 yaşındaki yıldızın iyi bir performans göstermesi halinde hiç şüphesiz Fransa'nın işi hiç kolay olmayacak. İşte Lionel Messi'nin Arjantin Milli Takımı formasıyla en iyi 11 performansı...

Lionel Messinin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar Tarihi performans

Lionel Messi muhtemelen son Dünya Kupası'nı oynuyor ve şu ana kadar Arjantin ikonu için durum çok iyi. Yarı finalde Hırvatistan'a karşı attığı gol, en önemli gollerden biriydi. Ancak yıllar boyunca bu formayla pek çok göze çarpan performansı var.

Haberin Devamı

Messi, pazar günkü ikinci Dünya Kupası finaline hazırlanırken bu unutulmaz performanslara bir yenisi daha eklenebilir. O halde süperstarın sihirli anlarına göz atalım!

18 Haziran 2006 | Arjantin 6-0 Sırbistan

Messi, teknik direktör Jose Pekerman'ın yönetiminde ağzına kadar yeteneklerle dolu bir takım olan Arjantin için Dünya Kupası'na ilk selamını verdiğinde 19. yaş gününe hâlâ sekiz gün vardı.

Albiceleste, henüz 41. dakikada Maxi Rodriguez'in golüyle 3-0 öne geçmişti. Ancak Arjantin, Sırbistan'a karşı daha sonra üç gol daha atıp şimdiye kadarki en büyük Dünya Kupası performanslarından birine imza attı.

Takımın yeni yıldızı Messi 75. dakikada oyuna girdi ve Hernan Crespo'ya asist yapması için sadece üç dakikaya ihtiyacı vardı. 88. dakikada ise ağları havalandırarak skoru 6-0'a getirdi. Messi, daha sonra Four Four Two'ya verdiği demeçte şunları söylemişti: "Olayın önemi nedeniyle güzel bir gündü. Dünya Kupası'ydı ve Arjantin'in turnuvadaki ikinci maçıydı. Fildişi Sahili'ne karşı ilk maçta yedek kulübesindeydim ama Sırbistan'a karşı son 15 dakikada oynadım ve maçın altıncı golünü attım. Güzeldi."

Haberin Devamı

Lionel Messinin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar Tarihi performans

11 Temmuz 2007 | Arjantin 3-0 Meksika

Juan Roman Riquelme'yi biraz daha yanında tutabilseydi, Messi'nin uluslararası kariyeri ne kadar farklı olabilirdi?

İki ikonik 10 numara, Riquelme'nin 2009'da teknik direktör Diego Maradona ile aralarının bozulduğuna dair söylentiler arasında tartışmalı emekliliği arasındaki birkaç yılda ışıltılı bir ortaklık kurdu. Ama en azından bize birkaç unutulmaz sekans verecek kadar uzun süre birlikte kaldılar.

Bu anıların en iyilerinden biri, Arjantin'in 2007'de Meksika'yı Copa America yarı finalinde yıkmasıydı. Messi ve Riquelme ağırlığını koydu ve Arjantin 3-0 kazandı. O zamanın Barça yıldızı, takımının ikinci golünü attı. Bu gol, onun millî takımdaki en iyi gollerinden biriydi. Riquelme ise iyi oynadığı maçı bir penaltı golü ile süsledi.

9 Haziran 2012 | Arjantin 4-3 Brezilya

Bu sıralamada, bariz sebeplerden dolayı, dostluk maçları yerine rekabete dayalı uluslararası maçlara öncelik verilmiştir. Ancak yine de Messi'nin en iyi performanslarından biri, hazırlık maçı bile olsa gözardı edilemez.

Haberin Devamı

2012'de, 80 bin taraftarla dolu olan New York'un MetLife Stadyumu, Arjantin'in Brezilya'yı 4-3 yendiği maçta Messi'nin hat-trick'ine şahit oldu.

10 Numara, ezeli rakiplerini küçük düşürürken kendi takımını sırtladı ve bir golde orta saha çizgisine yakın bir mesafeden koşarak ağları havalandırdı. Alejandro Sabella, maçtan sonra Messi için, "Arjantinli olduğu için epey şanslıyız. Bundan faydalanabiliriz" dedi.

15 Haziran 2014 | Arjantin 2-1 Bosna Hersek

Messi, Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'nda bir hayal kırıklığı yaratmamış olsa da, Arjantin çeyrek finale ulaşırken bir kez bile fileleri havalandıramamış olması tuhaf bir anormallikti. Bir sonraki Dünya Kupası geldiğinde ise bunu çaresizce düzeltmeye çalışacaktı.

Bu nedenle Brezilya'da düzenlenen turnuvada Arjantin'in ilk maçı olan Bosna-Hersek mücadelesinde fileleri bulmakta hiç vakit kaybetmedi. Messi o dönemde Four Four Two'ya verdiği demeçte, "İkinci Dünya Kupası golüm için sekiz yıl beklemek zorunda kaldım. Harika bir turnuva geçirmek istedik ve Bosna'ya karşı bir galibiyetle başladık" dedi ve golü şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Her şey çok hızlı oldu. Orta çizginin yakınından topu aldım ve ceza sahasına doğru fırlamaya çalıştım. Gonzalo Higuain ile verkaç yaptım ve ardından ceza sahasının kenarından şut çektim. Neyse ki gol oldu."

25 Haziran 2014 | Arjantin 3-2 Nijerya

İnanılmaz kariyerinden tek bir an seçmek zor olsa da, 2014 Dünya Kupası'nın, Messi için en güzel dönem olduğuna dair sağlam bir tartışma var.

Yıldız futbolcu, Bosna-Hersek ve İran'a karşı galibiyetler elde etmişti ve Brezilya'daki 27. yaş gününü, Arjantin'in son grup maçında yeniden sihir yaparken kutladı.

Nijerya, Alejandro Sabella'nın öğrencilerini maçın başından sonuna kadar zorladı, ancak Messi takımının iki golünü atarak Arjantin'i son 16 turuna taşıdı.

Lionel Messinin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar Tarihi performans

21 Haziran 2016 | Arjantin 4-0 ABD

Messi'nin bir oyuncu olarak en büyük erdemlerinden biri, sadece gol atma konusunda değil, aynı zamanda takım arkadaşlarının işini kolaylaştırma konusunda da en iyilerden biri olması. Yıldız futbolcu, ev sahibi ABD'ye karşı oynanan Copa America yarı finalinde oyununun bu iki yönünü mükemmel bir şekilde gösterdi.

Haberin Devamı

Messi o akşam harika bir serbest vuruş golü atmakla kalmadı, aynı zamanda iki asist de yaparak Arjantin'i finale taşıdı.

Lionel Messinin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar Tarihi performans

10 Ekim 2017 | Ekvador 1-3 Arjantin

İmkânsız bir görev gibi görünüyordu. Arjantin, cansız 2018 Dünya Kupası elemelerinin son maçında, Rusya'ya gidebilmek için deplasmanda Ekvador'u yenmek zorundaydı. Üstelik, zaten elenmiş olan ev sahibi ilk dakikada öne geçti. Jorge Sampaoli'nin öğrencilerinin umutları pamuk ipliğine bağlıydı.

İşte o zaman Messi tavrını koymaya karar verdi. Kaptan, hat-trick yaparak Albiceleste'yi 3-1'lik bir galibiyete taşıdı ve belki de uluslararası düzeydeki en önemli performansına, hatta en iyi performansına imza attı.

3 Temmuz 2021 | Arjantin 3-0 Ekvador

Lionel Scaloni'nin öğrencileri, Copa America çeyrek finalinde Ekvador ile karşı karşıya geldiğinde, Messi'nin Arjantin adına eleme turlarında attığı son golün üzerinden beş yıldan fazla zaman geçmişti. Ancak geç kalmasına rağmen, bunu beklemeye değer bir performans sergiledi.

Dönemin Barcelona yıldızı, Arjantin'i 2-0 öne geçiren gollerde hem Rodrigo De Paul hem de Lautaro Martinez'e asisti yaparak ipleri eline aldı. Ardından 90+3'te frikikte yine kendisine yakışanı yapıp karşılaşmayı iki asist bir gol ile tamamladı.

10 Temmuz 2021 | Brezilya 0-1 Arjantin

Arjantin formasıyla oynadığı en iyi maçı olmayabilir, ancak 2021'de Brezilya'ya karşı kazandığı Copa America zaferi, Messi'nin uluslararası alanda beklediği başarıyı nihayet sona erdirdi ve birden fazla final yenilgisinin acısını ortadan kaldırdı.

Angel Di Maria maçın tek golünü atarken, son düdük çaldığında tüm Arjantin takımı, sevinç gözyaşlarına boğulan ve büyük olasılıkla tamamen rahatlayan kaptanına koştu. Leo, ilk maçtan itibaren muhteşem bir turnuva oynadı ve bu zaferde büyük pay sahibi oldu.

Lionel Messinin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar Tarihi performans

3 Aralık 2022 | Arjantin 2-1 Avustralya

Messi için dönüm noktası niteliğindeki bir maçtı. Al Rayyan'da, yılları geride bırakan etkileyici bireysel performansla sahneye çıktı. Arjantin'in 2022 Dünya Kupası'nda Avustralya ile oynadığı son 16 turu maçı, Messi'nin kariyerindeki 1000. karşılaşmasıydı ve Rosariolu çocuk bir kez daha dünyanın en büyük sahnesinde parladı.

Messi, sağ kanattaki bazı içgüdüsel hareketlerin ardından zekice bir bitirişle takımına yine umut oldu. Bu gol, Katar'daki Dünya Kupası'nda eleme bölümündeki ilk golüydü. Ancak bunu Messi'nin en iyi maçlarından biri yapan şey, sadece golü değildi.

Arjantinli kaptan, baştan sona Avustralya savunması için bir tehdit oldu. Savunmacılar karşısında sihirini yaptı ve aşılmaz görünen sarı duvardan zahmetsizce süzülerek geçti. 35 yaşındaki Messi, takımını çeyrek finale taşıdı.

Lionel Messinin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar Tarihi performans

13 Aralık 2022 | Arjantin 3-0 Hırvatistan

Messi, Katar 2022'nin yarı finalinde 3-0'lık Hırvatistan galibiyetinde Arjantin'e ilham verdi ve aynı zamanda takımı için 11. golü atarak Arjantin formasıyla Dünya Kupası'nda en fazla gol atan oyuncu oldu.

35 yaşındaki oyuncu aynı zamanda, 1966'dan bu yana aynı Dünya Kupası boyunca dördüncü kez hem gol atan hem de asist yapan ilk oyuncu oldu.

Turnuvanın en çok beğenilen stoperlerinden biri olan Hırvat Josko Gvardiol, Messi'nin Alvarez'e yaptığı asistte bir hayli çaresiz kaldı. Messi, o akşam gerçekten çok görkemliydi.

Lionel Messinin Arjantin Milli Takımı formasıyla oynadığı en iyi maçlar Tarihi performans

Yazarlar