Galatasaray Lippi’den liderlik Ancelotti’den disiplin

Lippi’den liderlik Ancelotti’den disiplin

15.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Juventus’ta kendini geliştiren Igor Tudor, teknik adamlık yolunda ilham aldığı isimleri sıraladı, futbol mottosunun ise “Topa sahip olmak” olduğunu dile getirdi. Hırvat çalıştırıcı ofansif futbolu sevdiğini de ifade etti.

Lippi’den liderlik Ancelotti’den disiplin

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Galatasaray’da teknik direktörlük koltuğuna Igor Tudor’un geçmesi birçok önemli detayı gözler önüne serdi. Futbolculuğu döneminde İtalya’da 1998-2007 arası Juventus forması giyen Tudor, teknik adamlığına giden yolun adımlarını da burada attı.

Yunanistan’da PAOK’u çalıştırırken de nasıl bir profile sahip olduğunu bizzat kendi anlatmıştı.

Teknik adamlık yolunda 3 ismin kendisine ilham kaynağı olduğunu kaydeden Tudor, “Juventus’ta takım arkadaşım da olan Antonio Conte’den taktik yönü, 4 yıl çalıştığım Marcello Lippi’den liderliği ve 2 yıl çalıştığım Carlo Ancelotti’den disiplini aldım” demişti.

Geçen yıl Hırvatistan’da Jutarni’ye geniş bir röportaj veren Igor Tudor, futbol stili, teknik adamlık özelliği ve taktik anlayışına kadar birçok detay vermişti.Tudor’un kendini anlattığı röportajından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

-Benim futbol mottom; topa sahip olmak. Takımım topun sahibi olmalı. Ama bu rakibe de bağlı. Şartlara, koşullara göre taktik belirlerim. Nasıl oynamalıyız, kimle oynamalıyız, günlük koşullara göre şekillenir.

-Taktik sistemlerden çok, futbol stili konuşulmalı. Ben ofansif bir tarzı severim. Taktik sistemler önemli ama daha önemlisi bir stil olmalı.

-Antrenmanlar ve takımın fizik durumu çok önemlidir. Antrenmanda iyi olan benden formayı alır. Ben futboldaki her şeyin fizik kondisyona bağlı olduğunu düşünürüm. Maçta iyi olabilirsiniz, ama antrenmanda da iyi olmalısınız.