Fenerbahçe Fenerbahçe farklı kazandı ama yetmedi! Sezonu 2. sırada noktaladı

Fenerbahçe farklı kazandı ama yetmedi! Sezonu 2. sırada noktaladı

26.05.2024 - 20:57 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 38'inci haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler sahadan 6-0'lık skorla galip ayrılsa da lider Galatasaray'ı yakalayamadı ve sezonu 2. sırada bitirdi.

Fenerbahçe farklı kazandı ama yetmedi Sezonu 2. sırada noktaladı

Trendyol Süper Lig'in 38'inci haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor'u konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleden sarı-lacivertliler 6-0'lık üstünlükle ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Fenerbahçe sezonu 99 puanla Galatasaray'ın ardından 2. sırada noktaladı.

F.BAHÇE KAZANDI AMA YETMEDİ

Mücadelenin 90 dakikası Fenerbahçe'nin 6-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 99'a yükseltse de 102 puana ulaşan Galatasaray'ı yakalamaya yetmedi.

Sarı-lacivertliler tarihinin en çok puan topladığı sezonu 2. sırada noktaladı.

Fenerbahçe'nin gollerini 8. dakikada Dzeko (P), 15. dakikada Szymanski, 35. dakikada Tadic, 66. dakikada Osayi, 76. dakikada Serdar Dursun ve 78. dakikada Joshua King kaydetti.

GOLLER ART ARDA

Fenerbahçe, 76. dakikada Serdar Dursun'un golüyle durumu 5-0'a getirdi. Savunma ile kalecinin anlaşmazlığında araya giren Serdar Dursun, boş ağlara topu gönderdi.

Fenerbahçe, 2 dakika sonra Joshua King'in golüyle durumu 6-0'a getirdi.

OSAYİ FİLELERİ HAVALANDIRDI

Fenerbahçe 66. dakikada Osayi-Samuel ile farkı 4'e çıkardı. 

Haberin Devamı
FENERBAHÇE İNANILMAZ BİR GOLÜ KAÇIRDI

49. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ferdi'nin sağ kanattan çizgiye inip içeri çevirdiği topta Serdar Dursun boş kaleye çizgi üzerinden topu ağlara gönderemedi.

2. YARI BAŞLADI

Maçın 2. yarısı Fenerbahçe'nin vuruşuyla başladı. 

İLK YARI SONA ERDİ

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Haberin Devamı
TADİC SAHNEDE

Fenerbahçe'de Dusan Tadic, 35. dakikada skoru 3-0'a getirdi.

Fred'in çizgiye inip içeri çevirdiği top Serdar Dursun'dan sekip Tadic'in önünde kaldı. Tadic düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

FARK 2'YE ÇIKTI

Maçın 19. dakikasında Fenerbahçe, Szymanski'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı.

Edin Dzeko'nun sol kanattan çizgiye inip çevirdiği topu ceza alanında kontrol eden Szymanski, vuruşunda topu ağlara gönderdi.


PENALTI VE GOL

5. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun taşıdığı topu ceza alanı önünde kontrol eden Serdar Dursun'un vuruşu savunmadan sekip kornere gitti. VAR incelemesi sonrası Volkan Bayarslan elle oynama gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi.

Topun başına geçen Dzeko, fileleri havalandırdı. 


Haberin Devamı
MAÇ BAŞLADI

Fenerbahçe'nin, Trendyol Süper Lig'in 38'inci haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldiği maç başladı.

'OYNAYACAĞIM SON MAÇ'

Kariyerini noktalamaya hazırlanan Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Bonucci, maç öncesi şu şekilde konuştu: 

Fenerbahçe forması altında oynayacağım son maç olacak. Çok kuvvetle ihtimal kariyerimin de son maçı olacak. Net kararı ailemle birlikte vereceğim. Futbolu bırakmam için doğru zamanın geldiğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle öyle de olacak.

Güzel bir maç olacağına inanıyorum. Zaten geçen hafta Galatasaray maçında gerçek şampiyonun biz olduğunu gösterdik. Benim için bu formayı terletmek her zaman mutluluk oldu. Her birimiz bu forma için sahada elimizden gelenin en iyisini verdik. Benim için her zaman burası evim gibi olacak. Umarım bu akşam güzel bir sonuç alıp sezonu şampiyon olarak tamamlar ve taraftarımızı mutlu ederiz.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe'nin ilk 11'i: Livakovic, Osayi, Çağlar, Becao, Ferdi, King, Szymanski, Fred, Tadic, Dzeko, Serdar Dursun.

İstanbulspor'un ilk 11'i: Mücahit, Okan, Coly, Baran, Ali, Sambissa, Kenio, Modestas, Özcan, Vefa, Mamadou.

Haberin Devamı
'GERÇEK ŞAMPİYONUN FARKINDALAR'

Maç öncesi açıklamalarda konuşan İsmail Kartal, "Kendi taraftarımızın önünde şampiyon takım olarak, iyi futbol oynayarak, rakibimizin maçını bekleyip sezonu şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. Rams Park'tan, Trabzon'dan nasıl çıktığımızı herkes gördü. Gerçek şampiyonunu kim olduğunun farkındalar. Şampiyon takım olarak oynayıp kazanmak istiyoruz. Şampiyon olarak bu akşam burada sezonu kapatabiliriz diye düşünüyorum." dedi.

MERT HAKAN'A ÖZEL PANKART

Fenerbahçe taraftarı İstanbulspor maçı öncesi Mert Hakan Yandaş için özel pankart hazırladı. Pankartta "Komutan Mert Hakan Yandaş" ifadeleri yer aldı.

Tecrübeli futbolcu Galatasaray derbisi sonrası 4 maç ceza almıştı.

ALİ KOÇ'TAN ŞAMPİYONLUK MESAJI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un İstanbulspor maçı öncesi oyuncularla yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler ortaya çıktı.

Haber Global'in haberine göre; Ali Koç futbolcularla yaptığı toplantıda şu sözleri dile getirdi: "Size verdiğiniz tüm emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Şampiyon oluruz ya da olmayız, biz sizi gönüllerde şampiyon ilan ettik."

Haberin Devamı
VAR HAKEMİ MARCO DI BELLO

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Fenerbahçe sahasında İstanbulspor'u konuk edecek. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta VAR hakemi olarak İtalya Futbol Federasyonu'ndan Marco Di Bello görev yapacak.

Fenerbahçe-İstanbulspor karşılaşmasında Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Samet Çiçek yapacak.

MAÇIN HAKEM KADROSU

Fenerbahçe ile İstanbulspor arasındaki müsabakada Volkan Bayarslan düdük çalacak. Volkan Bayarslan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Samet Çiçek üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Oğuzhan Çakır olacak.

FENERBAHÇE'DEN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
BEIN SPORTS'TAN YAYINLANACAK

Fenerbahçe ile İstanbulspor arasındaki karşılaşma Ülker Stadyumu'nda oynanacak. Heyecan dolu müsabaka 19.00'da başlayacak. Volkan Bayarslan'ın düdük çalacağı karşılaşma beIN Sports ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Kritik mücadelenin canlı anlatımını SKORER üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz.