Galatasaray Lombardo: 'Burak'ı kaybetmek, %50'yi kaybetmek demek'

Lombardo: 'Burak'ı kaybetmek, %50'yi kaybetmek demek'

16.02.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapan Lazio'nun eski oyuncusu Attilio Lombardo, Galatasaray - Lazio eşleşmesini değerlendirdi..

Lombardo: Burakı kaybetmek, %50yi kaybetmek demek

Galatasaray'da, İtalyan Teknik Direktör Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapan Lazio'nun eski oyuncusu Attilio Lombardo, Galatasaray - Lazio eşleşmesini değerlendirdi, Burak Yılmaz'ın Çin'e transfer olması hakkında görüş bildirdi.

Haberin Devamı

'Lazio için avantaj'

İtalyan basınına konuşan Lombardo, Galatasaray'ın kötü bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, "Bu Lazio için bir avantaj olabilir. Sonuçlar gelmediği zaman stat o kadar dolu olmuyor ve taraftarlar takıma sırtını dönüyor. İki sene önce, işler yolunda gitmiyorken, taraftarın coşkusuyla bu süreci geçtik. Şampiyonlar Ligi'nde ve derbide 60 bin kişinin bizi ileriye taşıması gerçek bir cehennemdi. Ortam biraz karamsar, mevcut durumda oyuncular kendilerini baskı altında hissediyor" dedi.

Galatasaray'ın lig şampiyonluğu için genelde Beşiktaş ve Fenerbahçe ile çekiştiğini söyleyen Attilio Lombardo, "Kötü dönemler aynı zamanda Avrupa yolunu da etkiliyor" dedi.

'Burak'ı kaybetmek takımın %50'sini kaybetmek demek'

Haberin Devamı

Galatasaray'ın teknik kaliteye sahip olduğunu dile getiren Lazio'nun eski oyuncusu, "Selçuk İnan veya Umut Bulut gibi önemli Türk oyuncular var. Sneijder, Podolski ve Muslera gibi isimler var. Bu isimler azımsanmamalı fakat Burak Yılmaz'ı kaybetmek, takımın en az yüzde 50'sini kaybetmek demek. Kulüp için önemli bir oyuncu. Kulüpteki zorluklar, kariyerinin son yıllarını İstanbul'da geçiren önemli bir elementin satılmasına yol açtı" ifadesini kulllandı.

İki takımın tur şansını da yorumlayan Lombardo, "Eğer Lazio, Galatasaray'ın zayıflığından faydanalamazsa, Galatasaray'ın turu geçmek için bariz bir şansı olur. Lazio, harika oyunculara ve teknik direktöre sahip ve sıkıntıdaki bir takımla oynamaya hazırlar. Lazio'nun tur şansının yüzde 60-70 civarında olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. (Ajansspor)