Skorer Luisao hakemi bayılttı, maç yarıda kaldı

Luisao hakemi bayılttı, maç yarıda kaldı

12.08.2012 - 15:29 | Son Güncellenme:

Bundesliga'ya bu sezon yükselen Fortuna Düsseldorf ile Portekiz ekibi Benfica arasında oynanan hazırlık maçı yarıda kaldı. Benfica kaptanı Luisao'nun hakemi bayıltması nedeniyle karşılaşma 39. dakikada yarıda kaldı. UEFA soruşturma başlattı.

Luisao hakemi bayılttı, maç yarıda kaldı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde oynanan Fortuna Düsseldorf- Benfica karşılaşması 39. dakika yarıda kaldı. Bundesliga'ya bu sezon yükselen Fortuna Düsseldorf sezon açılış maçı için davet ettiği Portekiz ekibi Benfica'nın takım kaptanı Luisao'nun hakemi bayıltması nedeniyle karşılaşma 39. dakikada yarıda kalınca dostluk maçına gölge düştü.

Haberin Devamı

DÜSSELDORF ARENA'DA OLAY
30 bin seyircinin izlediği Düsseldorf'daki karşılaşma hazırlık maçı olmasına rağmen sert mücadelelere sahne oluyordu. Maçın 0-0 berabere devam ettiği 39. dakikada ise yeşil sahalarda ender görülen bir olay yaşandı. Bir dakika önce de sert faul yaptığı gerekçesiyle sarı kart gören Benfica'nın defans oyuncusu Javi Garcia, ikinci kez yine sert faul yaptı. Bunun üzerine hakem Christian Fischer ikinci sarı kartını çıkarıp kırmızıyla oyun harici etti. Bunun üzerine Benfica'nın kaptanı Luisao takım arkadaşlarıyla beraber hakem Christian Fischer'in üzerine yürüyerek itiraz etti. Hızını alamayan 1.92 metre boyundaki Luiaso hakemi itti. Hakem yere düştü ve bayıldı. Düsseldorf sağlık görevlilerinin yardımıyla hakem ayağa kalkıp soyunma odasının yolunu tuttu. Daha sonra hastaneye götürüldü. Karşılaşmanın iptal edildiği açıklandı.

Haberin Devamı

UEFA SAVUNMA İSTEYECEK
Benfica Kaptan Luisao ise maç sonunda aslında konuşmak istemediğini ancak böyle bir olaya sebebiyet vermekten son derece üzgün olduğunu söyledi. Luisao hakemi o duruma düşürecek bir hareket yapmadığını vurgulayıp,"Hakemin bayılmasına neden olacak bir hareket yapmadım. Takım arkadaşlarımın önüne geçip olayı sakinleştirmek istemiştim. bu esnada göğüs göğüse geldiğim hakem yere düştü. Onu bayıltacak bir şey yapmadım" dediği belirtildi. Maçın raporlarının ulaştığı UEFA'nın soruşturma başlatıp, Luisao'nun en kısa sürede savunmasını isteyeceği kaydedildi. Benfica kaptanı Luisao'nun ceza alması bekleniyor.

ALMAN HAKEMDEN SUÇ DUYURUSU

Hakem Fischer, kendisine şiddetle çarpıp bayılmasına neden olan Benfica kaptanı Luisao hakkında suç duyurusunda bulunacak. Alman DPA Ajansına konuşan 42 yaşındaki Fischer, "Benfica takım kaptanı bana saldırdı. Şiddetle beni itti. Yere düşünce bayılmışım" dedi. Hala olayın şokunu atlatamadığını belirten Fischer, böyle bir hareketi beklemediğini ifade edip 20 yıllık futbol hakemliğinde böyle bir olayla hiç karşılaşmadığını söyledi.

BEYİN SARSINTISI GEÇİRMİŞ
Almanya'nın Hemer kentinde okul müdürlüğü yapan Fischer, ilk olarak Alman Futbol Federasyonu'na (DFB) olayı detaylı bir şekilde rapor edeceğini belirtti. DFB Basın sözcüsü Ralf Köttker ise, "Bu futbolcuya ceza verilmesi DFB'nin görevi olmadığı gibi UEFA'da sorumlu değil. İlk etapta ceza işlevini Portekiz Futbol Federasyonu yapar" açıklamasını yaptı. Maçı iptal ettikten sonra hastaneye gidip kontrol olduğunu vurgulayan Fischer, "Beyin sarsıntısı geçirdiğim tespit edildi. Kontrol altında bulunduruluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kendisine çarpan Benfica kaptanı Luisao'nun üzerine doğru geldiğini görmediğini belirten Christian Fischer, "Soyunma odasında bana arkadaşlarım olayı anlattı. İlk olarak o zaman öğrendim bir Portekizli futbolcunun beni ittiğini" dedi.

ÖZÜR YERİNE ALAY EDİLMEK HOŞ DEĞİL
Olayın sorumlusu futbolcu Luisao başta olmak üzere Benfica takımı sorumlularının da özür dilemediğini vurgulayan Fischer, "Özür dilemedikleri gibi beni en çok üzen Portekiz’de yayın yapan televizyonlardaki görüntülerle benimle dalga geçmeleri. Bu hoş değil" dedi. Tekrar futbol maçı yönetecek misiniz? sorusuna ise Fischer, "İlk etapta düdüğü askıya alıp her şeye son vermek istedim. Ama olayın sıcaklığıyla oluyor galiba. Futbolu çok seviyorum ve severek de hakemlik yaptığım için de futboldan kopmak zor olur benim için galiba."