Galatasaray Maç öncesi gerginlik, polis copla müdahale etti

Maç öncesi gerginlik, polis copla müdahale etti

24.11.2012 - 19:34 | Son Güncellenme:

Elazığ Atatürk Stadyumu'nda bugün saat 19.00'da başlayacak Sanica Boru Elazığspor-Galatasaray maçı öncesi, taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin copla müdahale etmesi üzerine taraftarlar 13 no'lu güvenlik kapısını kırdı

Maç öncesi gerginlik, polis copla müdahale etti

Elazığ Atatürk Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak Sanica Boru Elazığspor-Galatasaray maçı öncesinde, taraftarlar ile polis arasında yer yer gerginlikler yaşandı. Stadın güney yakasında bulunan kale arkasında stada girmek için uzun kuyruklar oluştu. Galatasaray maçı nedeniyle Diyarbakır'dan takviye kuvvetler getirilirken, bu maç için Atatürk Stadyumu içerisinde ve dışında yaklaşık 750 polis görev yaptı.
Stadın güney yakasındaki kale arkasında stada girmeye çalışan bordo beyazlı taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Sırada beklemeyip bir an önce stada girmek isteyen taraftarlara polis müdahale etti. Yapılan müdahale sonunda taraftarlar güvenlik kordonunun gerisine çekildi. Ancak daha sonra bu taraftar grubunun, 13 no'lu güvenlik kapısını kırdığı belirtildi. Kısa süren arbede sonrasında ortalık sakinleşti.
Atatürk Stadyumu'nda, maçın başlamasına yaklaşık 1.5 saat kala stadyuma girebilen 7-8 bin kadar Sanica Boru Elazığsporlu taraftar, maçtan 2 saat öncesinden takımları lehinde tezahüratlar yapmaya başladı. Stat içerisinde misafir takım taraftarları için ayrılan bölüme de yaklaşık 800 Galatasaraylı taraftar da tribündeki yerini aldı.
Öte yandan tribünlerde, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması ile ilgili afişlerin asıldığı görüldü.

Yazarlar