Diğer Macera dolu Avustralya

Macera dolu Avustralya

17.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teniste sezonun ilk büyük heyecanı bu gece yarısı Melbourne'de başlayacak, kortlar yeniden ısınacak.

Macera dolu Avustralya

Dünyanın en iyi tenisçilerinin raket sallayacağı Avustralya Açık’ta 21 milyon sterlinlik (91 milyon lira) ödül dağıtılacak. Turnuvada son şampiyonlar Novak Djokovic ve Serena Williams’ın yanı sıra, Sharapova ve Federer gibi yıldızlar mutlu sona ulaşabilmek için tüm enerjilerini ve hünerlerini ortaya koyacak.

Haberin Devamı

Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık’ta heyecan başlıyor. Bu yıl 104. kez kapılarını tenisseverlere açacak dev organizasyon Türkiye saati ile bu gece geç saatlerde start alacak, kadın-erkek dünyanın en iyi isimleri raket sallayacak.

Sert zeminde oynanan turnuvada tek erkeklerde son şampiyon Novak Djokovic’in yanı sıra, onun finalde mağlup ettiği Andy Murray, 17 kez grand slam şampiyonu Majesteleri lakaplı Roger Federer şampiyonluğun favorileri olarak Rod Laver Arena’da boy gösterecekler. 2015’i iyi geçirmeyen Rafael Nadal’ın nasıl bir performans sergileyeceği ise merakla bekleniyor.

Kadınlarda son şampiyon Serena Williams, onun finalde geçtiği Maria Sharapova ve Agnieszka Radwanska gibi isimler kupaya uzanmak için en çok öne çıkan oyuncular arasında yer alıyor. Victoria Azarenka da geçirdiği sakatlığın ardından yeniden iyi bir başlangıç yapmak ve sürprize imza atmak isteyecek.

Haberin Devamı

Turnuvada Türkiye’yi temsil etmek adına ön eleme turlarına katılan sporculardan kadınlarda Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu elemelerin ilk turunda veda etmişlerdi.

Erkeklerde Marsel İlhan da elemelerin birinci turunda elenmişti. Turnuvanın açılış maçı bu gece TSİ 02.00’de Çek Petra Kvitova ile Taylandlı Luksika Kumkhum arasında oynanacak. Avustralya Açık’ta şampiyonlar 31 Ocak’ta oynanacak finallerle belli olacak, turnuvayı Eurosport ekranlara getirecek.

Erken final yaşanabilir

Tek kadınlarda geçen yıl finalde buluşan Williams ve Sharapova bu kez daha erken karşılaşabilir. Bu oyuncular turları geçerse çeyrek finalde eşleşecek.

Andy Murray bebeğe bağlı

Turnuvada geçtiğimiz yılın finalisti olan Britanyalı tenisçi Andy Murray, finale yükselmesine rağmen bu maça çıkmayabileceğini söyledi. Şubat başında baba olmaya hazırlanan Andy Murray, turnuvayı yarıda bırakabileceğini dile getirerek, “Eşim erken doğum yaparsa Avustralya’dan ayrılıp yanına giderim. Finale kadar yükselip oynayamamak büyük hayal kırıklığı ama Avustralya Açık’ı kazanıp çocuğumun doğumunu kaçırmak benim için daha büyük hayal kırıklığı olur” dedi.

Haberin Devamı

Caroline Wozniacki, Milos Raonic, Roger Federer, Lleyton Hewitt, Novak Djokovic, Victoria Azarenka, Melbourne’deki geleneksel çocuklar tenis gününde Ninja Kaplumbağalar ile birlikte korta çıktı.

KADINLARDA İLK GÜN

Serena Williams-Camila-Giorgi
A.Radwanska-Christina McHale
Maria Sharapova-Nao Hibino

ERKEKLERDE İLK GÜN

Novak Djokovic-Hyeon Chung
Roger Federer-N.Basilashvili
Wilfried Tsonga-Marcos Baghdatis