Beşiktaş Mahmut Uslu'ya dava açılıyor

Mahmut Uslu'ya dava açılıyor

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaşlı yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Fenerbahçe Genel Sekreteri’ni mahkemeye vereceklerini söyledi, “Bizim başkanımıza ‘hırsız’ yakıştırması yapamaz, oyuncumuzun özel hayatıyla ilgili suçlamada bulunamaz” dedi.

Mahmut Usluya dava açılıyor

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu’nun derbiden sonra Başkan Fikret Orman ve Caner Erkin’le ilgili yaptığı açıklamalar Beşiktaş’ta büyük tepkiye yol açtı. Siyah-beyazlı kulübün Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Mahmut Uslu hakkında dava açacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Uslu’nun kullandığı ifadelerin spor ahlakı ile bağdaşmadığını dile getiren Beşiktaşlı yönetici, hukuk kurulunun dava için hazırlıklara başladığını söyledi. Mahmut Uslu’nun, Başkan Fikret Orman’a yönelik yaptığı, ‘Arsen Orman’ yakıştırmasının ne anlama geldiğinin tüm kamuoyunca bilindiğini de ifade eden Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Uslu’nun açıklamalarına mantıklı ve aklı selim bir şekilde bir cevap vermek mümkün değil, aynı seviyeye de inemeyiz. Ancak sen bizim başkanımıza ‘hırsız’ yakıştırması yapamazsın. Bizim bir futbolcumuzun özel hayatı ile ilgili açıklamalar yapıp, suçlamalarda bulunamazsın. Özel hayata saygı diye bir şey var. Söylenecek çok şey var ama o üsluplara, o seviyelere inemeyiz. Mahmut Uslu’yu mahkemeye vereceğiz. Hukuk kurulumuzu harekete geçirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ali Palabıyık emek hırsızıdır’

Şafak Mahmutyazıcıoğlu derbi maçın hakemi Ali Palabıyık’ı da ağır sözlerle eleştirdi. FIFA kokartlı hakemin geçen sezon Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçını yönettiğini hatırlatan Mahmutyazıcıoğlu, “Hakem karşılaşmayı Fenerbahçe’ye vermek için elinden geleni yaptı ve başardı” dedi.

Siyah-beyazlı yönetici şöyle devam etti: “Maçtan önce tek isteğimiz hakemin konuşulmayacağı bir mücadele olmasıydı ama tüm dünyanın gördüğü gibi Ali Palabıyık’tan başka konuşulan bir şey yok. İyi başladığımız bir maçtı ama Ali Palabıyık yön verme işine girince ortada maçlık bir durum kalmadı zaten. Resmen emek hırsızlığı yaptı, kasti olarak aleyhimize kararlar verdi. Kırmızı kartlar, verilmeyen penaltılar, verilen komik fauller. Diyecek bir şey bulamıyorum açıkçası. Tüm Türkiye hatta tüm dünya gördü maçta yaşananları. İnanılmaz ve skandal bir hakem yönetimi.”

İnceleme yapılacak

Derbinin ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Beşiktaş cephesinin büyük tepkisini çeken Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu’nun da PFDK’ya sevk edilmesi gündeme geldi. Uslu’nun açıklamalarının yer aldığı televizyon görüntüleri hukuk müfettişlerince incelenecek, suç unsuru görülürse, sarı-lacivertli yöneticiye asgari 15 gün ceza gelebilecek.

Haberin Devamı