Skorer Marsel’e piyango

Marsel’e piyango

21.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa Açık Tenis Turnuvası üçüncü eleme turunda Fransız Augustin Gensse’ye yenilerek elenen milli tenisçimiz “şanslı kaybeden” kontenjanından ana tabloda mücadele etme hakkını kazandı. Marsel İlhan, Alman Haas karşısına çıkacak

Marsel’e piyango

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda 3. eleme turunda Fransız Augustin Gensse’ye mağlup olarak elenen Marsel İlhan’a piyango vurdu. Milli tenisçimiz, “şanslı kaybeden” (lucky loser) kontenjanından ana tabloda mücadele etme hakkı kazandı.
Gensse önünde ilk seti 6-4 kaybeden ve 2. sette sakatlanarak maçtan çekilmek zorunda kalan İlhan, çekilen kurada “şanslı kaybeden” oldu ve ana tabloya yükseldi. Ana tabloda yer alan 4 oyuncu sakatlıkları nedeniyle turnuvadan çekilince aralarında İlhan’ın da bulunduğu üçüncü tur eleme maçlarını kaybeden 6 sporcu arasında kura çekimi yapıldı.
Kurada “şanslı kaybeden” olarak belirlenen tenisçiler arasında bulunan İlhan’ın 2 gün sonra başlayacak turnuvadaki rakibi Alman Tommy Haas oldu.

Haberin Devamı

Tarihe geçti
Marsel İlhan, böylece 4 “Grand Slam” turnuvasında da teklerde ana tabloda mücadele eden ilk Türk tenisçi unvanını da alacak.
Dünya klasmanında 127. sırada bulunan İlhan, ana tabloda mücadele ettiği 2010 Avustralya Açık’a ikinci turda, 2011 Avustralya Açık’a ilk turda, geçen yıl katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası ve 2009 ABD Açık’a ikinci turda veda etmişti.

İstek Okulları, Dünya 2.’si
İstek Kemal Atatürk Okulları Genç Kızlar Tenis Takımı başarıya doymuyor. Sporcular, Türkiye şampiyonluğunun ardından Fransa’da katıldığı Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Dünya Tenis Turnuvası’nda da Dünya 2.’si oldu. İstanbul’a bugün dönecek olan genç tenisçileri öğrenciler ve veliler karşılayacak.