Skorer Masal gibi kapanış

Masal gibi kapanış

02.03.2010 - 00:12 | Son Güncellenme:

Vancouver 2010 Kış Olimpiyatı, muhteşem bir törenle kapandı. 17 gün boyunca müthiş mücadelelere sahne olan oyunların zirvesinde ev sahibi Kanada yer aldı

Masal gibi kapanış

Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlenen 21. Kış Olimpiyatları, düzenlenen görkemli bir kapanış seromonisi ile sona erdi. 12 Şubat’ta başlayan organizasyonda 82 ülkede yaklaşık 2 bin 500 sporcu 15 dalda mücadele etti.
Oyunların açılış töreninden saatler önce 21 yaşındaki Gürcü kızakçı Nodar Kumaritashvili’nin antrenmanda kaza yaparak hayatını yitirmesi, Vancouver 2010’un hüzünlü bir şekilde başlamasına neden olmuştu.
2 saatten fazla süren kapanış töreni ise tam bir şölen havasınada geçti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Vancouver’ın Kış Oyunları’nı sahiplenmesini eşsiz olduğunu ve organizasyon süresince harika bir atmosfer oluşmasına katkıda bulunduğunu söyledi.
Kanada, Kış Olimpiyatları tarihinin en başarılı ülkesi ve aynı zamanda ev sahibi oldu. Kanadalı sporcular 14 altın, 7 gümüş, 6 bronz madalyayla sıralamanın zirvesinde yer alırken; Sovyetler Birliği’nin 1976 Innsbruck ve Norveç’in 2002 Salt Lake City’de elde ettiği 13 altınlık rekorunu kırmayı başardılar.

Haberin Devamı

Geride kaldık
Almanya 10 altınla ikinci, Amerika Birleşik Devletleri 9 altınla üçüncü sırayı elde ederken; ABD topladığı 37 madalya ile Vancouver 2010’un en çok madalya kazanan ülkesi oldu. Türkiye, 21. Kış Olimpiyatları’nda 5 sporcu ile temsil edildi. Artistik patinajda mücadele veren Tuğba Karademir kısa programı geçmeyi başarsa da serbest programda son sırada yer aldı. Kelime Çetinkaya’nın bayanlar kayak kros sprint yarışında elde ettiği 53.’lük dışında sporcularımız iyi performanslar sergileyemedi.

Obama’yı yaktılar!
ABD ile Kanada arasında oynanan erkekler buz hokeyi finalinin sonucu için Kanada Başbakanı Stephen Harper ile iddiaya giren ABD Başkanı Barack Obama’nın, Harper’a bir kasa bira alacağı öğrenildi. Kanada resmi haber ajansı Canadian Press’in haberine göre Obama’nın, Harper’a 1 kasa Kanada malı bira hediye edeceği belirtildi. Kanada, normal süresi 2-2 berabere biten final karşılaşmasında uzatmada bulduğu golle ABD’yi mağlup etmişti.

Haberin Devamı

Medvedev köpürdü
Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Rus ekibinin Vancouver 2010’da başarısız olduğunu söyleyerek, takımı olimpiyatlara hazırlayan yöneticilerin istifalarını istedi. Kış Oyunları’nın en güçlü ülkelerinden biri olan Rusya, oyunları 3 altın, 5 gümüş ve 7 bronzla kapatmıştı. Medvedev, takımı hazırlayanların istifa etmeleri gerektiğini belirterek, “Eğer kendileri istifa etmezlerse biz bunu yapmaları için onlara yardım ederiz” dedi.