Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yazarlarımız, Trendyol 1. Lig’de sezonun ilk iç saha maçında penaltı kaçıran, Erzurumspor’la golsüz berabere kalan Bodrum FK’yı değerlendirdi, “Yeşil beyazlılar, zenginleştirilmiş oyuncu topluluğuna karşın, geride bıraktığımız yılın futbol kalitesini aratıyor” dedi.

Bülent Buda: Tribünler tenha. Issız ve sessiz. Orası Bodrum. İnsanlar Siesta da olmalı. Oyunun bütününde topun akış yönü konuk Erzurumspor kalesine doğru. Açık arayla meşin yuvarlak yeşil beyazlı futbolcuların kramponlarında dolaşıyor. Lakin öylesine kısır ve kısıtlı görüntüler izliyoruz ki ‘‘Bunu da vurun artık atın golü, soluklanın rakibinde direnci düşsün. Farka koşun’’ diyesi geliyor insanın. Belki de gole dönüştürülebilecek penaltı sonrası farkın açılması çok yakın, akla yatkın bir olasılıktı. Gökdeniz, kaleciye baka baka çok kötü bir penaltı kullandı. Oysa kaleciye dikkatle bakıp, sol vuruşu ters yöne çevirse... Neyse, akıl verme çağımızı aştık epey biz. Bodrum, zenginleştirilmiş oyuncu topluluğuna karşın, geride bıraktığımız yılın futbol kalitesini aratıyor. Kötümser olmayalım. Kayıplar yolun başında yaşanınca önlem alma şansınız da artıyor.
Fatih Tanfer: Futbol enteresan bir oyun. Giresun deplasmanında 3 puanı alıp lige iyi bir başlangıç yapıyorsun. Evinde, Erzurum maçında ise 2 puanı bırakıyorsun. En kötüsü oynanan oyun gelecek adına umut vermiyor.
- Maç boyunca tempo sorunu çözülemedi. Rakip alanda istenilen baskıyı kuramadı. Takımın pivot santrafora ihtiyacı olduğu bir gerçek.
- Rakip sürekli topun arkasına geçti. Savunmayı ön plana aldı. Buna istenilen çözüm bulunamadı. Yapılan değişikliklerde maalesef yetersiz kaldı.
Hava çok sıcaktı. Futbol için şartlar uygun değildi. Hepsini kabul ediyorum. Ancak bu maçtan da gerekli dersler çıkarılır. Bodrumspor geçen sezonda denizleri geçti dereyi geçemedi.
Mehmet Demirtaş: Öncelikle ıskalamayalım. Son yılların en sıcak Ağustos ayını yaşıyoruz. Belediyelerin ve uzmanların ‘’Sağlığınız için belirlenen zaman diliminde dışarı çıkmayın’’ diye anons ettiği saatte Bodrumspor-Erzurumspor maçı saat 17.00’de 45 derece sıcaklıkta oynandı.
TFF’nin bu konuda harekete geçmesi kaçınılmaz... Sporcu sağlığı her şeyden önce gelmeli.
Maça dönecek olursak, geçtiğimiz sezon keyif veren futboluyla gönüllerde taht kuran Bodrum FK, iddialı kadrosuyla ligin ilk maçında deplasmanda gelecek adına iyi sinyaller vermişti. Yine geçen sezon ki evinde puan kaybetme fobisini bu sezonda sürdürecek gibi hissettirdi bizlere... Üretemeyen ve pozisyon bulmakta zorlanan Bodrum FK, kazandığı penaltıyı da Gökdeniz’in ayağından kaçırınca 1 puana razı oldu. Takımda uyumsuzluk sorunu gözlemlendi. Orta alanda atakları olgunlaştıracak kilit pasları göremedik. Gökdeniz, son iki karşılaşmada istediği pozisyonlara girmekte zorlanıyor. Kısaca bu sezon İsmet hocaya eldeki oyuncu grubuyla çok iş düşüyor...

Haberin Devamı

Başarı için istikrar, istikrar için sabır

Haberin Devamı

Trendyol 1. Lig’de ilk hafta Kocaeli deplasmanından 3 puanla dönen ve evinde Ankara Keçiörengücü’yle berabere kalan Manisa FK’nın analizini yapan usta kalemlerimiz, “Siyah beyazlıların kadrosu seçenekli ve de nitelikli. Başarı için gereken yapılacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Sevgili Osman Zeki Korkmaz’ın elindeki malzeme seçenekli ve de nitelikli. Geride bıraktığımız haftanın golcüsü Lima kulübede... Mehmet Uysal, 9 numarayla ilk 11’de. Elbette hocanın seçimlerine bir diyeceğimiz olamaz. Keçiören sert, dişli ve de yarışçı bir takım. Baş edebilmek için koşullara uygun bir oyuncu seçimiyle karşılık vermelisiniz.
Maç gündüz ve de aşırı sıcakta oynanıyor. Bunun elbette futbolcular üzerinde olumsuz etkileri var. Ama yine de iki takımında tempolu bir oyun üretme çabaları gözleniyor. İkisinde de maçı kazanma isteği ağır basıyor.
Özellikle ikinci yarı hareketlenen oyun üretken ataklarla ve de gol arayışlarıyla geçti. Bunlardan birinde, net gollük fırsatı ikinci yarıda oyuna katılan Diallo dışarı vuruyor. Oyunun ilerleyen sürecinde Manisa’nın tüm golcüleri alanda. Ama ne var ki tribünleri mutlu edecek o vuruş bir türlü gelmiyor.
Bu arada ıskalamayalım, Keçiören’in bir golü VAR’dan dönüyor.
Günün bitimine doğru 90+3’de köşe vuruşundan gelen topa David Domgjoni’nin müthiş kafa topunun rakip takım oyuncuları tarafından çizgiden çıkarılışı günün son düş kırıklığıydı. Sonuçta yakan güneşin altında iki takımda mücadeleci, izleyeni coşkuya taşıyan bir futbol sergilediler. Kutlamalıyız...
Fatih Tanfer: Geçen hafta ligin en güçlü takımlarından birisi olan Kocaelispor’dan 3 puanı al. Harika bir başlangıç yap. Mottası şampiyonluk ve bu hedefle çıkılan yolda mutlu bir başlangıç sonrası evinde Keçiören’le birer puan paylaş...
Hücumda, kenar ortalarından istenilen verim alınamadı. Oyun kurucu eksikliği, topa daha çok sahip olmasına rağmen hücumdaki etkisizlik bu sonucu getirdi.
- Ben sahanın içine bakarım. Teknik adamlara saygım sonsuzdur. Ancak Kocaeli’de iki golün sahibi Lima’nın 65. dakikada oyuna girmesinin sebebini anlayamadım.
Futbolda her şey istediğiniz gibi gitmeyebilir. İnişli çıkışlı grafikler özellikle sezon başında olacaktır.
İşte buna örnek, bu hafta oynan maçların çoğu golsüz beraberlikle sonuçlandı. Takımların tam hazır olmadığının göstergesidir.
Ben Manisa FK’da yetenekli oyuncuların bir takım disiplin içinde olduğuna inanıyorum. Kazanmanın başlangıç noktası daima hocalardır. Bu atmosferi yaratmak onun görevi. İnanıyorum ki Osman Zeki Korkmaz da başarı için gerekeni yapacaktır. Manisa şehri bunu hak ediyor.
Mehmet Demirtaş: Manisa FK, Ankara Keçiörengücü karşılaşmasında ne yazık ki tat vermedi. Kötü futboluna rağmen aldığı 1 puan ise altın değerinde. Ligin ilk haftasında Kocaelispor deplasmanında izlediğimiz Manisa FK ile Keçiören karşısında izlediğimiz Manisa FK arasında çok fark vardı.
Belki de Zeki hoca kazanan 11’ini değiştirmemeliydi. Ben Zeki hocanın hem Manisa FK’da hem de Türk futbolunda büyük başarılara imza atacağına inananlardanım. Keçiören maçından bir çok ders çıkarmış hatta tedaviye başlamıştır bile. Erzurum deplasmanından başlayarak Manisa FK’nın lig maratonundaki bundan sonraki rotasını çizecektir...
Başarının en temel kurallarından biri istikrar, insanlara işlerini yapabilmesi için zaman vermek gerekir. Yıkmak çok kolay ama yapmak zordur. Görevdeki yönetimlere, teknik adamlara, futbolcu grubuna güvenmeli, desteğimizi vermeli, onlara zaman tanımalıyız. Unutmayalım ki, başarının temel faktörü istikrar, sabrın sonu selamettir....