Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trendyol 1. Lig’in açılış maçında Sakaryaspor’a mağlup olan Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, “Yeni oyuncu sayısı eskileri epey solluyor. Hızlı girişiyorlar oyuna, pozisyon da üretiyorlar. Sorun final dokunuşları ve beceri eksikliği” dedi

Bülent Buda: Yeni oyuncu sayısı eskileri epey solluyor. Yani bayağı farklı bir Göztepe. Hızlı girişiyorlar oyuna. Pozisyonda üretiyorlar. Sorun final dokunuşlarında. Rakip kalecinin çıkarabileceği vuruşlar. Göztepe atamayınca, Sakarya hırslanıyor. Gol iştahı kabarıyor. Birtanesini de gole dönüştürüyorlar. Bu gol maçı koparıyor ve bitiriyor. iki takımında birbirini fazla ezdiği, üzdüğü söylenemez. Tribünler yılların biriktirdiği geleneği sürdürüyor. Şairin vurguladığı gibi, ‘‘Karşılıklı sevda’’ sözleri. Futbolcular pek farkında değil ama tribünler kuşaktan kuşağa aktarıyor. Maçın bitimiyle skorundan edindiğimiz en çarpıcı izlenim Göztepe’nin gol kramponlarının topu üç direk içine gönderme idmanlarına yoğunlaşması gerçeği. Maçın bitiminde tabelada eşitlik yazsaydı sanki daha adil bir bitiş olacaktı. Nihayetinde geçen yılın başlangıç skoru bir kez daha yinelendi. Mevsim nasıl bitecek yaşarsak göreceğiz...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: n ‘’Belirsizlik eziyettir.’’ sözünü doğrularcasına koca hafta maçın nerede oynanacağı tartışmalarıyla geçti. Bu tartışmalar Göztepe’yi haliyle yordu.

Maç 30. dakikaya kadar karşılıklı ataklarla geçti. O dakikadan sonra Göztepe, Sakaryaspor’u alanından çıkarmadı. Direkten dönen şut, kaçan goller maçın mutlak hakimi Göztepe olmasına rağmen gole bir türlü ulaşamadı.

İkinci yarıda Göztepe pas oyununu yapamadı. Çok top ezdi. Temposu düşüktü. Kısacası Göztepe, topa sahip olamadı. Rakip baskı yapınca istenilen oyunu kuramadı. İkinci topları kazanamadı. Maalesef 3 puanı bıraktı.

Hakemden bahsetmeden geçemeyeceğim. 40. dakikada önündeki Rotman’ın yaptığı hareket sonrası net penaltıyı vermedi. 76. dakikada Mamah’a. Rodrıguez’ın tekmesini görüpde değerlendirmemek inanılmaz hataydı. Hakemlerde lütfen biraz daha dikkatl olsunlar.

Haberin Devamı

Sezon başı 90+3 köşemizde de yazmıştık. Takımda ciddi bir kadro sıkıntısı var. En önemli mevki orta saha. Son gelen transferler umarım Göztepe’nin aranan kanı olmuştur. İlk maçlar zordur. Göztepe sadece 1 maçı kaybetti. Tartışmalardan uzak durmakda fayda var. 

Mehmet Demirtaş: Yeni transferler ve de orta saha sorununun bir türlü çözülemediği Göztepe’nin bu sezon nasıl bir başlangıç yapacağı merak konusuydu. Gürsel Aksel Stadı’nda yapılan bakım nedeniyle ilk maçın Akhisar’da oynanması cefakar taraftarlardan oldukça tepki topladı. Haksız da değiller. Sakaryaspor karşılaşması bu stres altında başladı. Göztepe’nin maçın ilk yarısında zaman zaman uyum sorunu yaşadığı bir gerçek. Özellikle ilk yarının bitimine 15 dakika kala Göztepe’nin etkili ataklarını izledik, ancak şans ve bireysel hatalar sonrası öne geçmeyi başaramadılar. İkinci yarı ise Sakaryaspor’un golü sonrası sarı kırmızılıların gardı düştü. Kenar yönetimi, çareyi 3 değişiklikte aradı. Palmer, Tijanic ve Taha oyundan çıktı; yerlerine Traore, Celil ve Ngalina girdi. Ancak, bu isimler de kendilerinden beklenen agresif oyunu takıma yansıtamadı. Bütün takımlar için sezonun ilk maçları sıkıntılı geçer ve sürpriz sonuçlar ortaya çıkar.  Takım olma yolunda minik adımlar atan Göztepe’nin sezona 3 puanla başlayabilmesi önemliydi... Ama olmadı, Göztepe taraftarlarına galibiyet keyfi yaşatamadı. Göztepe’de teknik birimin ve de özellikle gol bölgesinde rol alan oyuncularının çıkaracağı derslerin olduğu bir gerçek. Hedef bu sezon şampiyonluk ise üretkenlik ve final vuruşlarındaki beceri seviyesinin yükseltilmesi kaçınılmaz. Son imzayı atan oyuncuların takıma olumlu katkı sunması dileğiyle...

Haberin Devamı

İmkansız değil ama zor!

Bülent Buda: Urfa’da sıcaklık gölgede 40 derece. Altay’ın 7 deneyimli eskisi 60 dakika alanda. Oyun başlıyor ilk atakta saçma bir penaltı. Altay’ın 7 deneyimli emektarı gençlere taş çıkartacak istekle yarışıyor. Lakin daha fazlasına gereksinimleri var.

Abdullah, yorgunların arasından slalom yaparak 2. golünü atıyor Urfa’nın. Dakika 60 ama deneyimliler hala alanda. Gençler kulübede görev bekliyor. Tabela ikilenince hamleler başlıyor. Biraz rotarlı değil mi sevgili Tuna hocam?

Atmaya hala doyamayan Marco, gollerine bıraktığı yerden devam ediyor. Siyah beyazlılar oyuna genç hamlelerle birlikte 2. golü arıyor. Salih sağ kanatta yine uçuyor. Ne enerji ve ne istek öyle. Eşitlik golüne ulaşamıyorlar. Yenilgi üzüyor haliyle...

Fatih Tanfer: n Altay’da Efe’nin zamanlama hatası sonrası Urfa penaltı kazandı ve rakip 1-0 öne geçti.

Hakem, Urfa’nın Kaptanı Mehmet Yiğit’in, maçın ilk dakikasından itibaren Marco’ya yaptığı kural dışı hareketlere göz yumdu.

30. dakika sonrası Altay topa daha çok sahip oldu. Kısa paslarla Urfa defansının merkezini açtı. Altay’ın mücadele gücü yükseldi ve rakibine alan bırakmadı. 58. dakikada Abdullah takımını 2-0 öne geçirdi.

Altay’ın takım halinde hırs ve mücadelesi üst düzeydeydi. Marco, bence harika bir futbolcu. Arkadaşlarına doğru koşullarla alan açtı. Özellikle Salih yaptığı ortalarla çok etkili oldu. 2-1 sonrası Altay sadece diziliş değil oyun planında da değişiklik yaptı. Bu da etkisini gösterip oyunun hakimi oldular. 

Altay, transfer yasağının sıkıntılarını çekiyor. Camia bu yürekli ve sahada son düdüğe kadar mücadele eden evlatlarına sahip çıkmalıdır. 

Mehmet Demirtaş: Ligin yeni takımı Astor Enerji Şanlıurfaspor karşısında alınan mağlubiyetten çıkarılacak derslerin olduğu kesin. 

Özellikle Tuna hocanın oyuncu tercihleri ve de oyuna müdahale hamlelerinin zamanlaması...

Transfer yasağı olan genç-yaşlı karışımı mütevazı kadrosuyla bu sezon mücadele eden takıma da daha ilk maçtan haksızlık yapmamak gerekli. Ancak daha ligin başında da işi sıkı tutmakta fayda görüyorum. Maçın hemen başında verilen penaltı sonrası Altay’ın gardı düştü. İlk 15. dakikadan sonra toparlanmaya başlayan siyah beyazlılar, 30. dakikadan sonra hareketlendi. Urfa’nın 2. golü sonrası Marco ile farkı 1’e indiren Altay umutlandı ama eşitlik golünü bulamadı. Sonuç olarak lige 3 puan kayıpla başladı.

Gelecek adına atılması gereken büyük adımların olduğu kaçınılmaz.

Altay’ın gençleri yetenekli ancak tam anlamıyla gelişim gösteremedikleri de bir gerçek. 40 derece sıcaklık altında, 40 yaş üzeri oyuncuların 60 dakika alanda kalarak Altay’ın hızını kestiğine ve bireysel hatalar zincirine şahit olduk. Basit dokunuşlar bu takımı çok iyi yerlere taşır. Yeter ki takımın enerjisi ve heyecanı yüksek olsun. Önümüzdeki maçlara bakacağız...