Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

1. Lig’e iki dost takım Göztepe ile Sakaryaspor, Akhisar’da merhaba dedi.
Tesadüf bu ki, geçen sezon da iki takım sezon açılışında kozlarını paylaşmıştı.
Gürsel Aksel Stadı’nda zemin yenileme işlemleri tamamlanamadığı için Göztepe, sezonun açılışını evinde yapamadı.
Son iç saha maçını geçen sezon 16 Mayıs’ta Rizespor’la oynayan sarı kırmızılılar, yaklaşık 90 gün sonra taraftarıyla kavuşacaktı. 3 aydır takımlarını izleyemeyen cefakâr taraftarlar, Gürsel Aksel Stadı’nın geçen ay özel bir üniversitenin mezuniyet töreninde kullanılması, sezonun ilk maçına hazır edilememesi sonrası yıkıldı ve sorumluları istifaya davet etti. İstifa, yeri geldiğinde erdemdir, onurdur, dik duruştur...
Ülkemizde her ne kadar istifa kültürü olmasa da, istisnai durumları da göz ardı etmemek lazım. Bazı durumlarda istifa, insanın kendisine olan saygısını koruması için bir gerekliliktir. Sorumlular gereğini yapmalıdır. Karşılaşma bu isyanın gölgesinde, Sakaryasporlu Ndlovu’nun dokunuşuyla başladı. 8. dakikada ilk tehlikeli atak Göztepe’den geldi. Kaleci Lis’in uzun pasında Sakaryaspor kalecisi Cihan’la karşı karşıya kalan Obinna Mamah, yüzde yüzlük pozisyondan yararlanamadı. Cihan kalesinde devleşti.
20. dakikada bu kez Sakaryaspor gole çok yaklaştı. Ali Ülgen’in kullandığı frikikte Lis, topu güçlükle kornere çeldi. 36. dakikada Göztepe’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Diouf kafayı vurdu, Cihan gole izin vermedi.
İlk yarının bitimine dakikalar kala Göztepe baskısını artırdı, Sakaryaspor’u kendi alanına hapsetti. Mame Diouf’un 45+2. dakikada harika vuruşu üst direkten döndü. Ardından Mamah’ın vuruşu savunmadan döndü.
Özellikle ilk yarının bitimine 15 dakika kala Göztepe’nin etkili ataklarını izledik, ancak sarı kırmızılılar öne geçemedi ve karşılaşmanın ilk bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı...
İkinci yarıya Göztepe başladı. Sakaryaspor atağında 49. dakikada Ali Ülgen’in pasında ceza sahasına giren Dino Ndlovu, topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.
Golün şokunu üzerinden atmaya çalışan sarı kırmızılıların gardı düştü. Kenar yönetimi, çareyi 3 değişiklikte aradı. 69. dakikada Palmer, Tijanic ve Taha oyundan çıktı; yerlerine Traore, Celil ve Ngalina girdi. Ancak, bu isimler de kendilerinden beklenen agresif oyunu takıma yansıtamadı.
Göztepe, üçüncü bölgeye taşıyabildiği her pozisyonda tehlike yarattı.
Golü bulamamasının sebepleri arasında beceri eksikliği ve şans faktörü de vardı.
Her şeye rağmen uzun zaman sonra, özellikle maçın ilk yarısında sahada ne yaptığını bilen, kazanma arzusu yüksek ve bol pozisyona giren bir takım izledik.
Göztepe adına en zayıf bölge orta sahaydı. Pas bağlantıları zayıf kalınca, hücumlar kanat organizasyonları üzerinden gelişti. Umarım, kenar yönetimi tespitlerini yaparak teşhisi koyar ve gerekli tedaviye başlar.
Bütün takımlar için sezonun ilk maçları sıkıntılı geçer ve sürpriz sonuçlar ortaya çıkar.
Takım olma yolunda adımlar atan Göztepe’nin sezona 3 puanla başlayabilmesi önemliydi...
Ama olmadı, Göztepe taraftarlarına galibiyet keyfi yaşatamadı...
Bitirirken; son yılların en sıcak Ağustos’unu yaşadığımız bu günlerde, bırakın koşmayı, yürümenin bile zor olduğu bir pazar akşamında ter döken iki takımın oyuncularını kutluyorum.