Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen sezon şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Karşıyaka, Play Off yüzü bile görmeden erken havlu atmıştı.
20 futbolcu transfer edildi.
Bir umut dendi, ama olmadı.
Futbol hatalar oyunu.
Çok hata yapan maalesef kaybediyor...
Her şeye rağmen 5,5 yıllık süreçte Karşıyaka’nın bekası için atılan adımlar da göz ardı edilemez.
Bir dönem içmek için su bulamadığımız günlerden bugünkü Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’ne gelindi...
Ancak futbolda beklenen başarı ve uzun yıllar süren şampiyonluk özlemi dindirilemeyince başkan Turgay Büyükkarcı için veda kaçınılmaz oldu.
Seçimli kongre geçtiğimiz günler yapıldı ve Karşıyaka’da yönetim değişikliği gerçekleşti. Başkan Turgay Büyükkarcı, sağlık sebeplerinden dolayı aday olmadı.
Tek listeyle seçime gidildi. Kulüpte aylardır kongre çağrısı yapan İlker Ergüllü önderliğindeki oluşumda, Azat Yeşil 157 oyla başkan seçildi. Büyükkarcı ve yönetimi, mali ve idari olarak ibra edilmedi.!
Büyükkarcı, 111 yıllık kulüp tarihinde ibra edilmeyen ilk başkan olarak tarihe geçti.
Baktığımız zaman kulübe katkıları unutulmamalıdır. Karşıyaka Spor Kulübü’nde en uzun görev yapan başkan Turgay Büyükkarcı, transfer yasağını kaldırdı. Tarihinin en değerli arazisini kulübe kazandırdı. Futbol tesisleri baştan sona yenilendi ve birinci sınıf kamp tesisine dönüştürüldü.  
Voleybol, yelken ve tenis tesislerini yeniledi. KSK Spor Tarihi Müzesi’nin açılmasında büyük desteği oldu. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk taraftar buluşma noktası Fan Zone’u açtı ve basketbolda Kulüpler Birliği’nin kurulmasına öncülük etti.
Geçmişte nasıl ki eski başkanlar ibra edildiyse, Büyükkarcı’nın da ibra edilmesi daha hakkaniyetli olurdu...
Seçimin ardından konuşan çiçeği burnunda başkan Azat Yeşil şu açıklamalarda bulundu; "Karşıyaka'da defalarca yönetim kurulunda bulundum. Başkan adaylığına soyundum ancak kazanamadım. Kaybetmeme rağmen son dakikaya kadar kongre salonunda durdum ve kazananı tebrik ettim. Küskünlük yaratmadım.
Onursal başkanımız Selçuk Yaşar'ın, başkanlık teklif ettiği kişi olarak Zühtü Işıl'ın bize emanet ettiği meşaleyi daha ileri taşımak için çabalayacağız. Sandıktan bayrakları çıkarıp şampiyonluğa ve güzel günlere ulaşmamız için mücadele edeceğiz. Sadece bayrakları çıkartmamız yetmez, kılıçları da sandıklara koymamız gerekiyor. Her şey Karşıyaka'nın başarısı için" dedi.
Yerinde ve de Karşıyaka’nın geleceğine daha umutlu bakmamız adına anlamlı bir konuşmaydı...
Yeni yönetimin belirlediği taslak bütçe umut verici.
Çatlak seslere rağmen Ersin Aka ile yola devam kararı da çok değerli.
Takıma yapılan takviyelere bakacak olursak şu ana kadar gelen isimler; Erdinç Çepoğlu, Sefa Küpeli, Haydar Yılmaz, Emre Keleşoğlu, Yasin Ozan, Bilal Ceylan, Hasan Sürmeli, Enes Nalbantoğlu, Hakan Erçelik, Alpay Koldaş ve Adem Büyük...
Yapılan bir çok transferde giderayak Turgay başkan ve ekibinin katkılarını ıskalamayalım, haklarını teslim edelim...
Çok özel hücum zenginliği var Karşıyaka’nın..
Orta sahada, sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum. Lakin sağ ve sol bek eksikliği ve yetersizliği göz ardı edilmemeli. Özellikle aynı grupta yer aldığı rakipleri TPAO Batman Petrol A.Ş. ve 3Gen Holding Elazığspor’da çok iyi kadro yapılanmasına gitti.  Önlem almakta fayda var.  
Görüldüğü kadarı ile başkan, yönetim ve teknik kadro da doğru hamleler yapıyor. Ligin başlamasına 21 gün var. Gerekenin yapılacağını umut ediyorum.
Şimdi, yeni bir heyecan başlıyor.
Karşıyaka, bu sene artık özlem duyduğu şampiyonluğa çok daha yakın.
Yepyeni oluşumla her sezon bir üst ligi kendine hedef olarak belirleyen Karşıyaka’nın sezon açılışını; adına, şehrine ve taraftarına yakışır bir şekilde yapmasını bekliyorum.
Karşıyaka aşkıyla büyüyen bu şehrin her nefesi, takımına sahip çıkmalı ve tribünlerde yerini almalı. Yeni yönetimi kutluyor ve başarılar diliyorum.
Yolun açık olsun Kaf Kaf...