Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yazarlarımız, Trendyol 1. Lig’in açılış maçında Kocaelispor’a konuk olacak olan Manisa FK’yı değerlendirdi, “Geçen sezon güçlü kadrosuna rağmen teknik heyet dalgalanmalarıyla gelgitler yaşadılar. Donanımlı spor adamı Osman Zeki Korkmaz’ın önderliğinde hedefe ulaşacaklardır” dedi.

Bülent Buda: Sorun şu ki çok sayıda insan, gemisinin gelmesini otobüs durağında bekliyor. Gemisinin gelmesini rıhtımda bekleyen yanı ağır basan da Manisa FK yönetimi, Osman Zeki Korkmaz. Yatırımı ile beklentileri bütünüyle açığa çıktı. Keşke stat sorunu da önümüzdeki futbol sezonunda çözümlenebilseydi. Tribünlerdeki doluluk ile coşku, kuşkusuz oyun alanını hareketlendiriyor. Osman Zeki Korkmaz, donanımlı ve de adil bir spor adamı. Elindeki futbolcu ordusuyla iyi, güzel işler çıkaracaklarına ilişkin düşüncelerim güçlü. Manisa FK rotasıyla çıkacağı yolculuğun doğrultusu ve de amacı örtüşüyor. Kolay gelsin ve elbette başarılar.
Fatih Tanfer: Manisa FK için geçen sezon çok kullandığım ‘hayal kırıklığı takımı’ ifademi, umarım bu yıl kullanmam. Çünkü, hedeflerini net bir biçinde belirtiyorlar. “Çıktığımız şampiyonluk yolunda...” Bu ifade, Manisa FK’nın 2023-2024 sezonundaki hedefinin anlatımıdır.
n Teknik direktörlük görevine Osman Zeki Korkmaz’ı, idari direktörlüğe de Nderim Nexhipi’yi getirerek yeni bir yapılanmaya gitti. Planlamasını önceden yapmayan kurum, hiçbir zaman öne geçemez. Bu düşünce yapısıyla Manisa FK, yepyeni bir anlayışla yola çıktı.
n Kaleye Alperen Uysal’ı, defansa Oğuzhan Berber’i (TD Osman Zeki Korkmaz’ın İstanbulspor’da beraber çalıştığı oyunculardı), orta alana Turgay Kaçar, Bekir ve Oğuz Gürbulak’ı aldı. Hücuma da Kerim Frei’yı ve Gençlerbirliği’nde oynamış Sandro Lima’yı takviye olarak yaptı.
n Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz’ın elinde yetenekli ve güçlü oyuncular bulunuyor. Kendisi de çalışkan ve Manisa FK’nın hedeflerine odaklı. Umarım, bu güzel iş birliğinin sonuçlarını alırlar.
n Yönetim, 19 Mayıs Stadı’yla ilgili bilgi paylaşımı yaptı, tamiratı devam eden stadyumun 2023’ün Aralık ayından önce teslim edileceğini açıkladı. Manisa FK’nın 19 Mayıs Stadı’nda oynaması, hedeflerine ulaşmada önemli bir katkı sağlayacaktır.
Mehmet Demirtaş: Öncelikle Manisa FK yönetimini teknik kadro tercihi ve de yeni sezon formaları adına tebrik ediyorum. Osman Hoca’nın bilgi, birikim ve de tecrübesi ortada. Teknik direktörlük kariyerinin ilk yılında İstanbulspor’un başına geçti. Takımına Play Off oynattı ve sarı siyahlıları 17 yıl sonra Süper Lig’e taşıdı. Son iki sezondur güçlü ve zengin kadro yapısına rağmen Manisa FK, Süper Lig biletini maalesef kapamadı. Yaşanan teknik birim dalgalanmalarının da bunda payı büyük. Ancak şu anda Manisa FK’yı yarışmacı kimliğine büründürecek yapının temeli atılmış görünüyor. Yapılan nokta takviyeler bunun en büyük ispatı. Bu sezon tıpkı İstanbulspor’un Süper Lig’e çıktığı dönemdeki futbolunu izleyeceğimizden şüphemiz yok. Manisa şehrinin de sempatisini kazanan bir takımdan söz ediyoruz. Özellikle stat sorunu çözüldüğünde, coşkulu tribünlerle keyif dolu bir futbol mevsimi yaşatacaklarına inancımız tam.