Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TFF 1. Lig’de büyük hedeflerle başladığı sezonda güçlü kadrosuna rağmen umduğunu bulamayan Manisa FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, “Play Off’un ucundan döndüler. Başarısız sayılmazlar. Yeni dönemi ufak dokunuşlarla, yarışmacı bir kimlikle daha tutkulu ve coşkulu yaşayabilirler. Kısaca her şey çok farklı olacak Manisa’da” dedi.

Bülent Buda: Başlarken bir uyarı! Lütfen teknik adam seçimini özenle yapın...
Mümkünse seçiminizi uzun soluklu bir gelecek için yapın. (Zeki Korkmaz, bence bu amaçla yapılan bir seçim) Gerçekte Play Off’un ucundan döndüler. Başarısız sayılmazlar. Tersine, iyiydiler. Ama daha iyisi olabilirdi.
Futbolcu grubu, nicelik ve nitelik olarak birikimli. Ve de seçenekli. Ufak, gerçekçi dokunuşlarla yeni dönemde daha yarışmacı bir kimlik edinebilirler.
Bu bağlamda stadyum, yani oyun alanı varlığına ilişkin olumsuz duygular taşıdığımı söylemeliyim.
Daha görkemli, daha coşkulu tribünler olmalı takımın arkasında. Rakipleri ürkütmeli tribünlerin kalabalığı ile coşkusu.
Bu tür değerlendirmelerde özellikle oyun alanı eylemlerine ilişkin ölçülü olmayı yeğlerim. Futbolda yetenek, elbette çok değerli ve de önemlidir.
O aşamada yeteneğin kullanılma biçimine ilişkin yöntemleri de gözetmeliyiz. Manisa kentinin futbol sevgisiyle, futbola yaklaşımını bilenlerden sayarım kendimi...
Bence önümüzdeki yıl bir yıl öncesine göre daha tutkulu, daha coşkulu yaşanacak...
Oyun alanıyla tribünler o isteklerle buluştuğunda her şey çok farklı olacak Manisa’da.
 Fatih Tanfer: Manisa FK, kadrosunun çok güçlü ve yetenekli oyunculardan kurulu olmasına rağmen son derece başarısız bir sezon geçirdi, taraftarlarını üzdü.
Sezon boyunca yerleşim ve adam paylaşımını kötü yapan, dirençsiz bir oyun tarzıyla rakiplerinin orta sahasında rahat top oynadığı bir takımdı. Hücumda çok yetenekli oyuncuları olmasına rağmen istediği verimi alamadı ve sevenlerini üzdü. Doğrusu böylesi bir takıma, aldığı sonuç hiç de yakışmadı.
Yönetimlerin tercihlerine daima saygım sonsuzdur. Bu yıl atılan adımlar, istenen sonuçları vermedi.
Manisa FK’ya büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün futbol bilgisini gayet iyi bilirim. Yeni sezonda çok daha doğru kararlar alınmasında etkili olacağına inanıyorum.
Manisa FK yönetiminin de yapılan hatalardan ders alarak özlenen bir takım oluşturacağına inanıyorum. Teknik direktör olarak Osman Zeki Korkmaz’ın göreve getirilmesinin doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. İstanbulspor’daki başarısı, onun adına önemli bir referans.
Yeni teknik direktörün, kazanma alışkanlığı olan, etkili ve doğru oyun anlayışıyla oynayan bir takım yaratıp başarıya ulaşacağına inanıyorum.
Mehmet Demirtaş: Manisa FK’dan geçen sezon çok umutluydum. Ciddi yatırımlar yapan Mevlüt Başkan’ın hedefi olan Süper Lig’e ulaşılabilir gibi duruyordu.
Ama sezon içinde alınan yanlış teknik direktör kararlarıyla ligi arzuladıkları ve de hedefledikleri noktada bitiremediler. Başkan, sezon biter bitmez kolları sıvadı. İlk iş olarak teknik direktörlük koltuğuna Osman Zeki Korkmaz’ı getirdi. Ardından idari direktör olarak Nderim Nexhipi’ye imza attırdı.
Belli ki Mevlüt Başkan da artık Süper Lig için ne gerekiyorsa fazlasını yapacak gibi duruyor. En azından şu ana kadar atılan ciddi adımlar, bunun en büyük göstergesi.
Evet, Manisa FK’nın bir mottosu var, “Manisa hep daha iyisini, daha güzelini hak ediyor” diye. Gerçekten de öyle...
Bence bu yeni yapılanmaya stat da eklemlenmeli. Taraftarıyla bütünleşen Manisa FK’dan, keyif verecek bir futbol ve çok şey bekleyebiliriz.
Bunu başaracak akıl ve güç mevcut. Manisa için bir araya gelirseniz, bütün şehir arkanızdan yürür. Bütün kapılar açılır...