Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yazarlarımız, TFF 3. Lig’de 6 sezondur umduğunu bulamayan Karşıyaka’yı mercek altına aldı, “Başkan Turgay Büyükkarcı, istifa seslerine rağmen teknik direktör konusunu çözdü, transferi de sürdürüyor. Yeşil kırmızılılar; bütün gücüyle, birikimiyle şampiyonluğa odaklanmalı. Bu sezon mutlu sona ulaşacaklarına inanıyoruz” dedi

Fatih Tanfer: Karşıyaka’nın Alsancak Stadı’nda oynadığı tüm maçları izledim. Öncelikle muhteşem seyircisiyle gurur duymamak mümkün değil. Karşıyaka’nın yerinin 3. Lig olmadığını seyircisi ispatladı, ancak sahada oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla, maalesef Play Off bile oynayamadan sezonu bitirdi. Kısacası, tribündeki enerji ve inanmışlık, aynı ölçüde sahada yoktu.
2. Lig’e çıkan Mersin İdmanyurdu ve Belediye Derincespor’la oynanan maçlarda da gördüm ki, en önemli eksiklik yüksek temponun olmaması ve istenen baskının kurulamamasıydı. Bir türlü sağlanamayan orta saha dengesi, sezon boyu devam etti.
Oyuncu bazında inceleyecek olursak, kaleci Yusuf inişli çıkışlı grafiğiyle güven vermedi. Kendisinden daha iyi bir performans bekliyordum.
Geri dörtlüsü genelde Ertuğrul, Metin Peker, Cenk ve Özgür’le oynadı. Aslında hem Ertuğrul hem de Özgür, yaratıcı oyuncu olmalarına rağmen hücumda istenen katkıyı veremedi. Savunma zaafları da öne çıktı. Merkezde Metin ve Cenk, kendilerine yapılan baskı sonrası geriden top kullanamadı, uzun oynamak zorunda kaldı ve başarısız oldu. İki oyuncu, geri dönüşlerde de zaman zaman açık verdi.
Orta alanda Mustafa Aşan koştu, mücadele etti, ancak oyun kurmadaki eksiklikleri öne çıktı. Onur ağır kaldı. Yılmaz yetenekliydi, ancak topla çok oynayıp kaybetti. Caner ise ikinci yarının son bölümlerinde iyi bir form grafiği yakaladı, Onun çok iyi bir orta saha oyuncusu olacağına inanıyorum. Fatih Ergen beğendiğim bir oyuncu, ancak devamlılığının olmaması büyük problem yarattı.
Kanatlarda Namık ve Ali Say, çok daha iyi olmalıydı. Fatih Taşdemir, yaptığı topsuz koşularla alanlar açtı. Nedense hocaları, onu hep ikinci yarıda oynatmayı tercih etti. Ama her maçta da golünü attı. Yeni sezonda yeni oyun anlayışıyla yetenekleri değerlendirilmeli. Emre Gemici ise tam bir ceza sahası golcüsü. Sırtı dönük iyi top alıyor. Usta vuruşları var, ancak asla hedef santrfor değil.
Karşıyaka’da yeni bir futbol şubesi kuruldu. İnançları ve heyecanları umut veriyor. Umarım başarırlar. Yeni teknik direktörleri Ersin Aka, geçen sezon Mersin’de şampiyonluk yaşadı. Karşıyaka camiası, futbolun lokomotif olduğunu bilerek artık şampiyonluklar istiyor. Bunun için ilk haftadan itibaren ligi domine edecek bir kadro kurulmalı ve hedefe ulaşılmalıdır. Büyük Karşıyaka camiası bunu hak ediyor.
Mehmet Demirtaş: Genel duruma bir bakalım. Şampiyonluk parolasıyla başlanan sezonda Play Off bile hayalde kaldı. Karşıyaka, 6 sezondur TFF 3. Lig’e demir attı.
Bucaspor’da olduğu gibi, hoca tercihlerindeki istikrarsızlık en büyük sorun. Sezona Erman Güraçar’la başlandı, taraftarın kabullenemediği Güraçar’la yollar ayırıldı ve takım Selahaddin Dinçel’e emanet edildi. Ancak o maya da tutmadı. Turgay Başkan’ın en büyük yanlışı denenmişi denemek oldu, Güraçar geri döndürüldü ve kaçınılmaz sonla baş başa kaldılar. Şu günlerde hedef tahtasında, maalesef tüm emeklerine rağmen Başkan Turgay Büyükkarcı var. İstifa sesleri yükseliyor. Hak ediyor mu, bence asla.... Karşıyaka’da 5,5 yıl öncesine kadar uzun süre yönetim krizi yaşandı. Kulüp kapandı, kapanacak derken, tüm olumsuz koşullara rağmen Turgay Büyükkarcı ve arkadaşları elini taşın altına koydu. O zor koşullarda bu kolay iş değildi. Bu yürekliliği gösterenlere teşekkür edilmeli.
Turgay Başkan’a son bir şans daha verilmeli. Karamsarlık bulutları dağıtılmalı. Son zamanlarda kulübün geleceği için atılan adımlar çok değerli. Teknik Direktör Ersin Aka’nın takımın başına getirilmesi gibi. Yönetimde bir denge kurulabilir ve çoğunluğun temsili sağlanabilirse, başarının gelmemesi için bir neden yok. 111 yaşındaki Karşıyaka, taraftarının gücüyle her zaman doğruyu bulmuştur, bulacaktır da.