Galatasaray Mehmet Özdilek, Galatasaraylı yıldıza hayran kaldı! 'Yürekten oynayan bir oyuncu'

Mehmet Özdilek, Galatasaraylı yıldıza hayran kaldı! 'Yürekten oynayan bir oyuncu'

24.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Galatasaray, Başakşehir engelini 2-1'lik skorla geçti. Sarı-kırmızılıların zaferinin ardından Mehmet Özdilek ve Tugay Kerimoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Özdilek, Galatasaraylı yıldıza hayran kaldı Yürekten oynayan bir oyuncu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Başakşehir deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılıların kayıpsız geçtiği müsabakanın ardından eski futbolcular Tugay Kerimoğlu ile Mehmet Özdilek konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eski futbolcularından Tugay Kerimoğlu, sarı-kırmızılıların yeni transferi Davinson Sanchez'i değerlendirerek sözlerine başladı: "Şampiyonlar Ligi dönüş maçında Galatasaray çok rahat bir performans sergiledi. Sanchez'in yerden pas yapmak isteyen ayakları iyi ve hava toplarında da başarılı bir stoper olduğunu gördük. Rakibe fazlasıyla yakın oynamayı seven bir karakteri olduğunu da gördük."

Nelsson yerine Davinson Sanchez'i tercih edeceğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Torreira bugün sahada çok çalıştı ikinci toplarda ikili mücadelelerde rakibi rahat bırakmadı. Galatasaray'da işlerin bugün itibariyle iyi gittiğini gördük. Tete'nin de daha hareketli bir şekilde oyun içerisinde olduğunu gördük. Nelsson yerine Sanchez'i tercih ederim bana daha çok güven veriyor. Rakibi boğmasının yanı sıra ayağı da pas oyununda ekstra katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin saha içerisinde Kerem Aktürkoğlu'nu aradaığını dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Başakşehir'in bu kadar baskıyı arttırmasının sebebi Hakim Ziyech'in bir süre sonra rakibi kovalamayı bırakmasından kaynaklanıyor. Barış'ın performansından memnun olmayıp Kerem Aktürkoğlu'nu oyuna sokmak akıllıcaydı. Kerem'in yedekte durmasının sebebi oyuncuya olan tepkilerden dolayı değil kesinlikle rotasyon olarak düşünüyorum. Icardi'nin bugün Kerem Aktürkoğlu'nu aradığını gördük" diye konuştu.

Tugay Kerimoğlu ile birlikte maçı değerlendiren Mehmet Özdilek, "Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'in denk geldiği haftalarda oynanan maçlarda rotasyonu iyi oturtmak lazım oyuncuların üstüne gidilmemesi için galibiyet şart. Galatasaray'ın geçen sezon devam eden sorunu hala devam ediyor. Geçtiğimiz sezon sol bek sıkıntısı yaşayan Galatasaray bu sorunu hala çözebilmiş değil. Angelino ofansif olarak müthiş bir 3-5-2 sol kenar bekiydi ancak savunma zafiyetleri olan da bir isimdi. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan son maçta performansı biraz gerideydi. Doğal olarak da yabancı kuralından dolayı bugün Kazımcan'ı sol bekte tercih etti" dedi.

Galatasaray forması giyen Tete'nin devre arasında takımdan ayrılabileceğini düşünen Mehmet Özdilek, "Galatasaray bugün tüm ataklarını sağ kanattan gerçekleştirdi. Tete çok iyi bir performans sergiledi. Ben Tete'yi devre arası transfer döneminde bile tutmanın zor olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Lucas Torreira'nın mücadelesine vurgu yapan Mehmet Özdilek, "Torreira zaten yine müthiş oynadı. Yürekten oynayan bir oyuncu. Orta sahayı tek başına ayakta tutan hem ofansif olarak hem de defansif olarak harika bir oyuncu. Galatasaray oyunun gidişatında çok zorlanmadı" ifadelerini kullandı.

Davinson Sanchez'in performansını yorumlayan Mehmet Özdilek, "Sanchez hem diri bir oyuncu hem hava toplarında etkili bir oyuncu. Aklıyla oynayan ve bu sebeple Galatasaray'a katkı sağlayacak bir oyuncu. Hem hava topları kuvvetli hem çabuk bir oyuncu hem de soğukkanlı da bir isim. Maç 2-1'ken bile 2-2'ye gitmeyecek gibi duruyordu" diye konuştu.

Yazarlar