Basaksehir Mesut Özil bekleneni veremedi! Mbaye Diagne ve Andrea Pirlo çok sinirlendi

Mesut Özil bekleneni veremedi! Mbaye Diagne ve Andrea Pirlo çok sinirlendi

18.01.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Fatih Karagümrük ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Turuncu-lacivertlilerin yıldızı Mesut Özil aylar sonra sahaya çıktı, tecrübeli orta saha bekleneni veremedi. Fatih Karagümrük'te Mbaye Diagne fırtınası devam etti. Kupada turu belirleyen penaltının ardından ortalık karıştı. Andrea Pirlo ve Mbaye Diagne çok sinirlendi.

Mesut Özil bekleneni veremedi Mbaye Diagne ve Andrea Pirlo çok sinirlendi

Fatih Karagümrük, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Başakşehir'i konuk etti. Necmi Kadıoğlu Stadyumu'ndaki müsabakada Mesut Özil de forma giydi. Başarılı orta sahanın bekleneni veremediği maçta Mbaye Diagne formda performansını sürdürdü. Mbaye Diagne ile Andrea Pirlo'nun tepkisi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Başakşehir'in sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Mesut Özil, forma şansı bulduktan kısa bir süre sonra ameliyat olmuştu. 34 yaşındaki orta saha, Fatih Karagümrük maçıyla birlikte 125 gün aradan sonra ilk kez maça çıktı.

SERDAR OYUNDA

Mücadelenin 38'inci dakikasında Başakşehir'de talihsiz bir sakatlık yaşandı. Mounir Chouiar yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Emre Belözoğlu kalan sürede Serdar Gürler'e forma şansı verdi.

Müsabakanın 45'inci dakikasında sol kanatta topla buluşan Serdar Gürler ortasını yaptı. Ceza sahası içinde Youssouf Ndayishimiye'nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

MESUT BEKLENENİ VEREMEDİ

Karşılaşmanın 61'inci dakikasında Başakşehir'de Emre Belözoğlu oyuna iki hamlede birden bulundu. Turuncu-lacivertlilerde Mesut Özil ile Okaka oyundan çıktı. Kalan sürede Berkay Özcan ve Keny forma şansı buldu.

Haberin Devamı

Mesut Özil etkisiz oyunu nedeniyle maçta bir türlü beklenen performansı sergileyemedi. 34 yaşındaki oyuncunun kenara gelirken mutsuz olması dikkat çekti.

DIAGNE FİLELERİ HAVALANDIRDI

Müsabakanın 68'inci dakikasında Mbaye Diagne sahneye çıktı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Biraschi vuruşunu yaptı. Volkan Babacan'ın çıkardığı topu iyi takip eden Mbaye Diagne'nin şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Fatih Karagümrük rakibi karşısında 1-0'lık üstünlük kurdu.

Fatih Karagümrük'ün Senegalli santrforu Mbaye Diagne bu sezon gol sayısını 12'ye yükseltti. 31 yaşındaki santrfor takım arkadaşlarına da 2 gol pası verdi. Mbaye Diagne bu performansıyla Fatih Karagümrük'te yıldızlaşan isimler arasında yer aldı.

LEVENT KENDİ KALESİNE

Mücadelenin 71'inci dakikasında Fatih Karagümrük savunmasında büyük bir talihsizlik yaşandı. Serdar Gürler'in ortasında Batuhan Şen kalesini terk etti. Batuhan Şen'in dokunamadığı meşin yuvarlak, arka direkte Levent Münir Mercan'ın göğstüne çarptı. Levent Münir Mercan'ın kendi kalesine attığı golle skora denge geldi.

ÜST DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın 92'nci dakikasında Başakşehir gole çok yaklaştı. Sol çaprazda topla buluşan Serdar Gürler uzak mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Serdar Gürler'in şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.

Haberin Devamı

KERIM FREI ATTI, SEVİNMEDİ

Müsabakanın 115'inci dakikasında savunmanın arkasına sarkan Colley ceza sahası içinde topu ters kanada aktardı. Kale sahası içi sol çaprazında bulunan Kerim Frei'ın şutunda top ağlarla buluştu. Fatih Karagümrük, 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Kerim Frei attığı golden sonra sevinmedi.

VAR UYARDI, PENALTI KARARI

Mücadelenin 117'nci dakikasında sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in ortasında Fatih Karagümrük savunması topu uzaklaştırdı. Ömer Ali'nin ortasında Fatih Karagümrük ceza sahasında yaşanan pozisyonla ilgili hakeme izleme tavsiyesi geldi. Mert Güzenge pozisyonu izlemek için VAR monitörüne gitti. Karagümrük'te Biraschi hakeme itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

VAR tavsiyesinin ardından kenara gelip pozisyonu izleyen Mert Güzenge, Dresevic'in elle müdahalesini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi. Karagümrük'te Levent Münir Mercan itirazları nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

DENİZ TÜRÜÇ ATTI, PENALTILARA GEÇİLDİ

Müsabakanın 120+1'inci dakikasında Başakşehir'in kazandığı penaltıda topun başına Deniz Türüç geçti. Penaltıyı kullanan Deniz Türüç'ün şutunda top ağlarla buluştu ve karşılaşmann uzatma devreleri 2-2'lik beraberlikle noktalandı. Andrea Pirlo hakeme itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

CAICARA VURDU, PENALTI TEKRARLANDI

Seri penaltı atışlarında Başakşehir'in 4-3'lük üstünlük kurduğu anda son penaltıyı Junior Caiçara kullandı. Caiçara'nın şutunda Viviano topu çıkarmayı başardı. Bu sırada VAR'dan bir uyarı geldi ve penaltının tekrarlanması kararı alındı.

KENARDA TARTIŞMA, BAŞAKŞEHİR TURLADI

Başakşehir'in penaltısının tekrarlanması kararı sonrası yedek kulübesinde bulunan iki teknik heyet arasında sinirler gerildi. Andrea Pirlo ve Emre Belözoğlu arasında tartışma çıktı. Mbape Diagne takım arkadaşlarına, "Bırakın penaltıları, içeri girelim" diye seslendi. Penaltının tekrarında Junior Caiçara topu ağlara yolladı ve Başakşehir kupada çeyrek final biletini aldı.

Haberin Devamı

MESUT'UN SÖZLEŞMESİ BİTECEK

Başakşehir'in sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Mesut Özil'in sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. 34 yaşındaki orta sahanın güncel piyasa değeri 1 milyon euro olarak gösteriliyor. Mesut Özil'in adı Asya ve Körfez ülkelerinin takımlarıyla anılıyor.