Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fırat Aydınus, maçın başında çaldığı sık düdüklerle oyunun sertleşmesine izin vermedi. Faullerde iki takım için de tutarlıydı. Manisaspor'un golünde kullanılan köşe vuruşu ilginçti. Görüntüde top oyun dışından Dixon ile buluşmuştu. Kaleci Onur ve Serkan çizgide oldukları için topun dışarıda olduğunu zannederek ellerini kaldırdılar. Ancak yardımcı hakem Serkan Ok da çizgideydi. Tartışmalı bir karardı.
Kahe, elindeki topu yavaşça oyun alanı dışına attığı gerekçesiyle vakit geçirmeden çok erken sarı kart gördü. Bu pozisyonda Aydınus'un oyuncuyu uyarması yeterliydi. Ceza alanında Burak-Serhat ikili mücadelesindeki devam kararında haklıydı. Serhat hızlı davranarak, rakibi ile topun arasına zamanında girmişti. Ceza alanı içinde Kahe'nin aşırttığı top Glowacki'nin göğüsünden döndü. Pozisyona çok yakındı, devam kararında haklıydı.
Karşılaşma boyunca çıkardığı sarı kartlar oyun kurallarına uygundu. Ceyhun-Kahe mücadelesinde pozisyona çok yakındı. İki futbolcunun hedefi de topu kazanmaktı. Aydınus otoritesi ve güvenilir kararları ile zorlu karşılaşmada skoru etkilemeden başarılı bir yönetim ortaya koydu.