Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fırat Aydınus, Fenerbahçe maçındaki tartışmalı hakem kararlarından dolayı öncelikle maçın kontrolünü elinde tutmak istedi. Yardımcı hakemleri ile birlikte faul kararlarında çok dikkatliydiler. İki takım için de verdikleri tutarlı kararlarla tansiyonun yükselmesine izin vermediler.
Ali Tandoğan-Jaja ikili mücadelesindeki devam kararında haklıydı. Cale’ye Volkan’a arkadan kayarak yaptığı faulde sarı kartını doğru kullandı. Ancak pozisyonu avantaja bırakmamalı, hemen düdük çalmalıydı. Ozan İpek’in Colman’a yaptığı faulde çıkardığı sarı kart da yerindeydi. Ayağındaki topu kaptıran Egemen’in Batalla’yı arkadan tutmasında, verdiği faulden sonra kartını çıkarmaması tek hatasıydı.
İkinci devrede Alanzinho’ya Bekir Ozan’a yaptığı faul sonrası kartını doğru kullandı. Burak’ın tehlikeli olabilecek atağını kesen ve Alanzinho’ya faul yapan Bekir Ozan’a da kartını göstermeliydi. Futbolculara maç boyunca otoritesini kabul ettiren Aydınus, pozisyonları yakından izleyerek oyunculara ve seyredenlere güven verdi.
Fırat Aydınus, özgüveni, motivasyonu ve yardımcı hakemleriyle uyumu sayesinde baskıdan etkilenmedi. Kabul edilebilir sınırdaki hatalarıyla objektiflikten ödün vermeden başarılı bir yönetim ortaya koydu.