Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Uzun süredir zorluk derecesi yüksek bir maça atanmayan Aytekin Durmaz karşılaşmaya ısınmadan sonucu etkileyen hatalı bir kararla başladı. Emenike ceza alanında topla kaleye yönelmek isterken yandan kayarak gelen Neill, oyuncunun önündeki topa temas ederek rakibinden kurtardı. Topun yönü değişti. Pozisyona verdiği penaltı kararı hatalıydı.
Serkan kendisini çalımlayan Emenike'yi şortundan tuttu. Faulü verdi, sarı kartı göstermedi. Yardımcı hakemin önünde Insua ile Yasin normal bir ikili mücadele yaptı. Yasin topa yetişemeyince faul beklentisi içinde kendini yere bıraktı. Devam kararı vermesi gerekirken hem faul hem de sarı kart verdi. Pozisyonun devamında ikinci gol oldu. Gol öncesi kaleye yönelen topa Barış bilerek eli ile müdahale etti. Gol olmasa, bariz gol şansını engellemeden Barış kırmızı kart görecekti. Sarı kart uygulaması doğruydu. Deumi, Kewell'ı ceza alanı önünde kolundan tuttu, devam kararı verdi. Gökhan Zan, Emenike'yi ceza alanı yan çizgisinde düşürdü, faul ve sarı kat vermesi gerekirken pozisyonu görmezden geldi.
İkinci yarıya Galatasaray lehine kararlarla başladı. Ali Turan, Cernat'a üst üste iki kez faul yaptı. Faulleri verdi, ancak kartını kullanmadı. Emenike, Ali Turan'dan topu kurtardı, kaleye yöneldi. Kendisi pozisyona uzaktı, yardımcı hakemi devam kararı vermesine rağmen oyunu durdurdu. Sarı kartı bulunan Barış'a rakiplerine yaptığı üç faule rağmen, ikinci sarıdan kırmızı kartını gösteremedi. Daha sonra Barış, Galatasaray'ın tek golünü attı. Durmaz, maçın başından itibaren ne oynayanlara, ne de seyredenlere güven vermedi. Tedirgin kararları nedeniyle karşılaşmayı kontrolüne alamadı. Faul ve kart uygulamalarında tutarlı değildi. Kritik kararlarda yaptığı hatalar maçın sonucunu etkiledi.