Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cüneyt Çakır için zor bir maçtı. Bu tür maçlarda başarılı olabilmek için hakemin otoritesini kabul ettirmesi ilk şarttır. Saygı duruşu ve pankartlar oyunun tansiyonunu düşürdü. Çakır, önce ikili mücadelelere müsaade etmedi. Oyunu kontrolü altına aldıktan sonra ise oyunun temposunu düşürecek kararlardan uzak durdu. Alex’in pozisyonunu bozmaya çalışan Mehmet Topal’ın eline çarpan topa verdiği serbest vuruş doğru, ancak karta gerek yoktu.
Yardımcı hakem Bahattin Duran’ın Güiza’ya kaldırdığı ofsayt bayrağında Caner kale çizgisine daha yakındı. Kalkan hatalı bayrak önemli bir Fenerbahçe akınını önledi. Selçuk’un kaleye çektiği şut Güiza’nın bacağına ve göğsüne çarpan top önüne düştü. Pozisyonda elle oynama yoktu. Varsa sarı kart da göstermesi gerekirdi.
Diğer yardımcı hakem Aleks Taşçıoğlu Sabri’nin pasında ofsayttaki Keita’yı tespit edemedi. Pozisyon gol olsa çok tartışılırdı. Mehmet Topuz-Keita mücadelesini daha önce durdurabilse sarı karta gerek kalmazdı. Ceza alanı çizgisinde topsuz alanda Lugano-Jo mücadelesini devam ettirmesi doğruydu. Giovani-Andre Santos mücadelesinde ihlal yoktu. İki oyuncunun tartışmalarında uyarıyı çabuk yapabilse tansiyon yükselmezdi.
Alex, Mustafa Sarp’a arkadan çelme taktı. Avantaja bırakabilirdi. Oyunu durdurdu. Ancak sarı kart göstermeyi unuttu. Güiza’ya Elano’ya yaptığı kontrolsüz hareket sonrası sarı kartını çıkarmalıydı. Servet’in Güiza’ya yaptığı harekete de serbest vuruş vermeliydi. Kale alanı içinde Volkan’ın topa çıkmasını kasıtlı olarak engelleyen Baros’a verdiği faul doğruydu. İtiraz eden Baros ve Volkan’a çıkardığı kartlarda haklıydı.
Uzatmada Giovani’yi Lugano omuzundan çekerek düşürdü. Penaltı vermeliydi. Çakır, zorlu derbide faul ve kartlarında hatalı kararlar verdi. Genelde iyi yönettiği maçı uzatma dakikalarındaki kararları ile tartışmalı bitirdi.

Haberin Devamı