Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hüseyin Göçek, maça çok şanssız pozisyonla başladı. Ceza alanı içinde Alex topu rakibinden kurtardı. Emre Güngör kontrolsuz hareketi ile topa değil, Alex’in ayağına vurdu ve onu düşürdü. Penaltıydı.
Fenerbahçeli oyuncular gergindi. Her kararından sonra Göçek’e itirazları tansiyonu yükseltti. Emre Belözoğlu’nun yaptığı aşırı itirazda çıkardığı kartla otoritesini kaybetmeyeceğini göstermek istedi. Dani’ye, Niang’a yaptığı faulden sonra gösterdiği sarı doğruydu.
Emre Güngör’ün, Lugano’yu duran toplar sırasında elleri ile tutmasını engellemekte geç kaldı. Böyle bir pozisyonda Emre’ye çıkardığı sarı kartta haklıydı. Devamında Lugano abartarak formasını kendisi çıkardığı ve seyirciyi tahrik etti. Niang’a aldatmadan gösterdiği sarı kartta yorum hatası yaptı. Ivan’ın arkadan sağ eli ile Niang’ın omuzundan çekmesi ve diğer eli ile itmesine inanmadı. Kanımca penaltıydı. Ancak temas olduğu için bu pozisyonda aldatmadan sarı kart gösterilmezdi.
Hürriyet, Murat, Popov, Sosa, El Yasa’ya gösterdiği sarı kartlar kural gereğiydi. Lugano’ya, Olcan’a önce taç çizgisi kenarında eli ile yüzüne vurmasında çıkarmadığı sarı kartını Wagner’in bileğine bilerek basmasında çıkardı. Kasıtlı ve sakatlayıcı bir hareketti. Kırmızı kartını kullanmalıydı. İkinci devre Semih’in attığı golün iptalinde haklıydı. Karcemarskas topu elleri ile kontrol ettiği sırada Semih vücudu ile rakibinin pozisyonunu bozdu. Göçek önce golü verdi. Sonra yardımcının uyarısı ile golü geçersiz saydı.
Sarı kartı bulunan Emre Belözoğlu’na önce Wagner’e ardından Sosa’ya yaptığı faullerden sonra ikinci sarı kartını kullanmadı. Alex’in serbest vuruşu öncesi birbirini tutan ve iten Şenol ile Semih’e gösterdiği kartlar doğruydu. Atışın devamında topa hiç bakmayan ve yönelmeyen Emre Güngör, Lugano’yu iki eli ile tuttu. Bu da penaltıydı. Sarı kartlı Murat Ceylan’a düdükten sonra topa vurduğu için gösterdiği ikinci sarıdan kırmızı kartta haklıydı. Ancak o pozisyonda Murat’ı itekleyen Mehmet Topuz’a da sarı gerekirdi.
Uzatmada Zurita’ya kart göstermek için oyunun çabuk başlamasına izin vermemesi iyi hakemlik örneği değildi. Maçın tek golünde Stoch’un topa vurduğu anda Santos’un pozisyonu kritikti. Gol sonrası Gaziantepspor yedek kulübesi ile seyirciler arasındaki olaylarda önleyici olamadı. Maçı başından sonuna kadar kontrolünde tutamayan Göçek, faul ve kartlarındaki tutarsız kararları ile karşılaşmanın önüne geçti. Uzatmanın son anında gelen gol de Göçek’in şansıydı.