Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Mustafa Kamil Abitoğlu deneyimi, sakinliği ve oyuncularla kurduğu iyi iletişimle maçı kontrolü altına almaya çalıştı. İkili mücadelelere izin verdi.
Kale alanı içinde Volkan Babacan’ın topu elleriyle kontrolü altına aldığı pozisyonda Kamanan faullü şekilde meşin yuvarlağı sökmesine rağmen oyunu devam ettirdi. Bu pozisyon gol olsaydı çok tartışılırdı. Maç adeta iki yardımcı hakemle iki takımın forvetleri arasında geçti. Kural, “Yardımcı hakem ofsayt pozisyondan emin değilse bayrak kaldırmamalıdır. Şüpheli durumlarda da oyunu devam ettirmelidir” hükmünü verir. Buna rağmen yardımcı hakem Gökhan Memişoğlu’nun ilk yarıda Güiza için üst üste kaldırdığı, şüpheli bile olmayan hatalı ofsayt bayrakları Fenerbahçe’nin muhtemel gollerini önledi. İkinci yarıda aynı yardımcı hakemin Sezer ve Sergio’ya kaldırdığı hatalı ofsayt bayrakları bu kez gollük Sivasspor akınları engelledi. Ligin başından itibaren zorluk derecesi yüksek hiçbir maçta görev vermedikleri Memişoğlu’nu bu maça atayan MHK’yı tebrik etmek lazım! 
Faullerde genelde doğru kararlar veren Abitoğlu’nun serbest vuruşlarda gereken mesafeye açılmayan oyunculara önlem alması gerekirdi. Abitoğlu’nun, yardımcı hakemin yanlışlarının ön plana çıktığı maçta yönetimi vasatın üstündeydi.