Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolcuların iyi niyetle oynama isteğini gören Barış Şimşek, ikili mücadelelere izin vererek maçın tempolu ve gollü geçmesini sağladı. Gollerin üst üste gelmesi karşılaşmanın tansiyonunu düşürdü.
Ceza alanı önünde Kalabane'nin Stancu'yu düşürmesinde faul ve sarı kart uygulaması doğruydu. Bariz gol şansı yoktu. Dixon pozisyona müdahale edebilirdi. Arda'nın attığı ikinci golde pozisyonu doğru olarak devam ettiren yardımcı hakem başarılı bir karar verdi. Eren ofsaytı bozuyordu. Ancak aynı yardımcı hakem Arda'nın pasında topun gerisinde olan Stancu'ya kaldırdığı bayrakla gollük bir atağı kesti.
Culio'ya Isaac'e arkadan yaptığı faulden sonra sarı kartını doğru kullandı. Kararlarına sürekli elle kolla itiraz eden Makukula'ya kartını çıkarmaması ilginçti. Hakemlerin bu tür pozisyonlarda yorum yapma şansı yoktur. O zaman futbolcular ve izleyenler şüpheye düşüyor. Devamlı faullü oynayan Yiğit İncedemir'e son dakika içinde Stancu'ya yaptığı faulden sonra sarı kartını gecikmeli olarak çıkardı.
Barış Şimşek, kendinden emin, sakin görüntüsü ile faullerdeki tutarlı kararlarına rağmen kartlarındaki hatalı uygulamaları ile genel yönetiminde vasatı aşamadı.