Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bünyamin Gezer'in ikili mücadelelerde sık düdük çalarak oyunu durdurması maçın temposunu düşürdü. Faullerde iki takım için de genelde tutarlıydı.
Jaja'ya Ayhan'ın arkadan yaptığı ikinci faulde kartını hemen çıkarabilse Jaja, Gezer'den kart istemez ve sarı kart görmezdi. Ayhan'a ise aynı oyuncuya üçüncü faulünde kart gösterdi. Her iki yardımcı hakemi de ofsaytlarda hatalı bayraklar kaldırdılar.
Neill serbest vuruşu hemen kullandı ve Kazım gollük bir pozisyona girdi. Topun durmadığını işaret ederek atağı kesti. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında Cüneyt Çakır benzer pozisyonda Alex'in serbest vuruşunda oyunu devam ettirmişti.
Kararlarına maç boyu elle-kolla itiraz eden Neill'e, Alanzinho'ya arkadan yaptığı ani atağı engelleyen faulünde de kartını kullanmadı. Aynı oyuncuya gecikmeli olarak ikinci devrede sarı kartını gösterdi. Ancak uzatmanın son dakikasında taç çizgisi kenarında Brozek'e yaptığı faulden sonra 2. sarıdan kırmızı kartını çıkarmalıydı.
Ceza alanında Burak-Zapata mücadelesinde Zapata topa temas etti ve topun yönünü değiştirdi. Burak, Zapata'ya takılarak yerde kaldı. Devam kararında haklıydı. Alanzinho, Gökhan Zan, Burak, Pino ve Colman'ın gördüğü sarı kartlar doğruydu.
Kazım'ın kırmızı kartında yorum hatası yaptı. Top hem Serkan'ın hem de Kazım'ın oynayabileceği mesafedeydi. Serkan kayarak topa daha önce temas etti. Kazım da Serkan'ın ayağına bastı. Ancak sakatlayıcı ve kasıtlı bir hareketi yoktu. Sarı kart yeterliydi.