Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bursaspor’un zirveden uzaklaşmaması için kazanması gereken karşılaşmada Bülent Yıldırım ikili mücadelelerde sık düdük çalarak maçı kontrolünde tutmaya gayret etti. İlk yarıdaki faullerde iki takım için de hatalı tespitleri vardı. Batalla’ya arkadan yapılan faul ile Ayhan’ın kayarak topu rakibinden kazanması kararlarındaki gibi... Topun ele çarpmalarındaki yorumlarında haklıydı. Kazım ile Yekta’nın vuruşlarında Stepanov’un doğal konumdaki eline ve koluna çarpan pozisyonlardaki devam kararlarında olduğu gibi...
Miller’in attığı gol kritikti. Batalla topu ortaladığında Servet ile Miller aynı hizada gibiydi. Bu tür pozisyonlarda yardımcı hakemleri eleştirmek haksızlık olur. Ancak Ufuk’tan seken top yakın mesafede de olsa Miller’ın açık eline çarparak önüne düştü. Bu oyuncunun vuruşuyla gol oldu. Miller takımına haksız bir avantaj sağladığı için golün iptal edilmesi gerekirdi. Hatalı verdiği faul kararından sonra itiraz eden Sabri’ye çıkardığı sarı kartını Ayhan’a gecikmeli olarak devre arası kendisine eliyle dokunması sonrası kullandı.
İkinci devrenin başında ceza alanı önündeki Servet-Miller ikili mücadelesindeki devam kararı doğruydu. Servet’e Miller’a arkadan yaptığı kontrolsüz hareketi nedeniyle ve ondan sonra topsuz alanda rakibini itekleyen Culio’ya çıkardığı sarı kartlar yerindeydi.
Sarı kartlı Ayhan’ı Turgay’a yaptığı normal bir faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Maçın genelinde bu tür pozisyonların benzerlerinde kartını kullanmamıştı. Ömer Erdoğan’ın Aydın’a, Kazım’ın Ömer Erdoğan’a arkadan yaptıkları faulden sonra gösterdiği kartlar kural gereğiydi.
Çok koşarak pozisyonları yakından izleyen Yıldırım, sakinliği ve otoritesiyle başarılı görülse de skoru etkileyen hatası nedeniyle notunu düşürdü.