Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sert futboldan şikayet eden Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları ile ligin en az kart kullanan hakemi Yunus Yıldırım'ı buluşturan ikinci devrenin açılış maçında erken gelen goller nedeniyle karşılaşmanın tansiyonu düştü.
Yıldırım, oyunun sertleşmesine izin vermedi. Otoritesini oyunculara kabul ettirdi. Nobre'nin kaleye doğru kafayla vurduğu topu Beto eli ile engelledi. Penaltı ve sarı kart uygulaması doğruydu. Kalecinin topu kurtarma ihtimali olduğundan bariz gol şansı yoktu.
Ceza alanında Ersan-Mendy ikili mücadelesindeki devam kararında kanımca haklıydı. Mendy, İsmail'den topu kurtardığında dengesini kaybederek düştü. Ersan'ın herhangi bir müdahalesi yoktu. İlginç bir 3. gol izledik. Quaresma topu kaleye vurdu. Top Erman'ın elinden döndü. Erman sakatlanmış gibi kendini yere bıraktı. Boşta kalan topu Simao kaleye gönderdi. Yıldırım anlık bir tereddüt yaşasa da, gol kararı doğruydu. Erman'a penaltı kararındaki gibi elle oynamadan sarı kart göstermeliydi.
İkinci devrede Beto'ya yaptığı fauller nedeniyle İbrahim Toraman'a kartını kullanmalıydı. Guti'nin attığı 5. gol öncesi kale alanı önünde Koray'ın, İsmail'e kayarak yaptığı hareket penaltıydı. Hilbert'e rakibine yaptığı kontrolsüz hareket, Musa'ya ise kararını protesto etmek amacıyla topu yere vurması nedeniyle çıkardığı kartlar doğruydu. Erman Güraçar'a Simao'yu çelme takarak düşürmesinde oyunun skorundan olacak ki sarı kartını kullanmadı.
Yıldırım'ın, iki takım arasındaki güç dengesi nedeniyle kolay geçen maçta, kartlarında tutarsız olsa da genel yönetimi vasatın üstündeydi.