Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ligde aldıkları başarısız sonuçlardan dolayı iki takım futbolcuları da gergindi. Bülent Yıldırım, oyunu kontrolünde tutmak için maçın başında sık düdük çaldı. Bu da karşılaşmanın temposunu etkiledi. İbrahim Dağaşan'a, Aurelio'ya yaptığı faulde sarı kartını hemen çıkararak oyunu bozacak hareketlere izin vermeyeceğini gösterdi. Erkan'a çıkardığı kart da ise Quaresma'nın düşüşüne aldandı. Ceza alanı içinde rakibini tutan ve dirseği ile vuran Radeljic'ti. Ama Yıldırım ilginç bir kararla faulü Sivok'un aleyhine verdi.
Oyuncular arasındaki tartışmalarda aktif davranak araya girmesiyle olayların büyümesini engelledi. İlk devrenin sonlarında İsmail'in ceza alanı içinde Kenan'a yaptığı hareket penaltıydı. Ancak Yıldırım, yardımcı hakemi ile birlikte pozisyonda verilmeyecek tek karar olan korneri verdi.
Beşiktaş'ın attığı ilk gol öncesi Ekrem'in pozisyonu ofsayttı. Yardımcı hakem pozisyonu atladı. Gol iptal edilmeliydi. Uzun süredir ligde görev almayan Yıldırım, gergin başlayan karşılaşmada faul ve kart uygulamalarında standardı tutturamadı. Yardımcı hakemi ile birlikte skoru etkileyen hatalar yaptı. Necip uzatmada ikinci sarıdan kırmızı kartını taktik gereği gördü. Düdükten sonra Yıldırım'ın gözü önünde topa vurdu. Pozisyona çok yakındı. Deneyimi ile oyuncunun niyetini algılayıp, kırmızı kartını göstermemeliydi.