Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Halis Özkahya, maça her zamanki rahat ve kendine güvenen görüntüsünden çok uzak başladı. Robledo'nun yerde kayarak Dia'ya yaptığı sert hareket, hem faul, hem de en az sarı kartlıktı. Pozisyonu devam ettirdi. Sakatlık için oyunu durdurunca Emre'nin aşırı itirazına duyarsız kaldı.
Ceza alanı içine ortalanan topa vurmaya çalışan Lugano'yu hiç topa bakmadan formasından çekerek tutan Sancak'ın hareketi penaltıydı. Gol öncesi verdiği serbest vuruşta Keller-Emre ikili mücadelesinde Emre'nin düşüşüne aldandı. Sancak'ın topla bilerek eli ile oynadığı pozisyondaki avantaj uygulaması ve oyun durduktan sonra çıkardığı kart doğruydu.
Emre'nin Sancak'a yaptığı faul sarı kartlıktı. Sadece uyardı. Ceza alanı içinde Azar'ın aşırttığı topu kolu ile bilerek engelleyen Yobo'ya yardımcı hakeminin de yardımıyla gösterdiği sarı kart ve penaltı kararında haklıydı. Pozisyonda bariz gol şansı yoktu.
İkinci golden sonra karşılaşma antrenman havasına dönünce Özkahya rahatladı. İlk yarıda verdiği faulleri devam ettirdi. Özkahya, iki takım arasındaki güç dengesi nedeniyle kolay geçen maçta faul ve kartlarında standardı sağlayamadı. Otoritesini kabul ettirmekte zorlanınca genel yönetiminde iyi bir not alamadı.