Kadınlar Futbol Ligi Metin Ülgen: Biz de Fenerbahçe'yi mağlup etmek istiyoruz

Metin Ülgen: Biz de Fenerbahçe'yi mağlup etmek istiyoruz

12.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Petrol Ofisi'nin teknik direktörü Metin Ülgen, sarı-kırmızılıların ezeli rakibini Kadıköy'de üç farklı yenmesinin kendilerine de moral olduğunu belirterek "Biz de aynı şekilde Fenerbahçe'yi mağlup etmek istiyoruz" dedi

Metin Ülgen: Biz de Fenerbahçeyi mağlup etmek istiyoruz

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği derbi maçın ardından, iki ezeli rakip bu kez kadın futbolunda kozlarını paylaşacak. Sarı-kırmızılılar, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin ilk yarısında deplasmanda mağlup ettiği sarı-lacivertlileri bu kez sahasında konuk edecek.

Sezonun flaş ekiplerinden olan Galatasaray Petrol Ofisi'nin teknik direktörü Metin Ülgen, derbi öncesinde Milliyet'in sorularını yanıtladı. Kadıköy'de geçen hafta oynanan karşılaşmaya dikkat çeken deneyimli teknik adam "Galatasaray'ın deplasmanda Fenerbahçe'yi farklı mağlup etmesi bizim oyuncularımıza da moral oldu. Kadın futbolundaki derbi öncesinde rakibimiz için de tersi bir etki yarattığını düşünüyorum. Şimdi biz de aynı şekilde Fenerbahçe'yi mağlup etmek istiyoruz. Fenerbahçe'ye önceki yıl özel maçta 7 gol yiyerek yenilmiştik ama o Galatasaray yok şu anda. Sezonun ilk yarısında deplasmanda mağlup ettiğimiz rakibimizi bu kez kendi sahamızda yenebilmek için sıkı çalıştık, yine galip geleceğimize inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı


Hedeflerinin zirve olduğunun altını çizen Metin Ülgen şöyle devam etti: "Sezon başında şampiyonluk hedefi koyduk ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Oyuncularım da bu hedefe ulaşmak adına son derece hırslılar. Uzun paslara aşinalığı azaltıp, geriden oyun kuran futbol kalitesi yüksek bir mentaliteyle kaliteli futbol yolunda yolunda önemli yol kat ettik. Galatasaray denince Şampiyonlar Ligi gelir akıllara. Kadın futbolunda da Şampiyonlar Ligi'nde olmak ve bu kulvarda başarılı olmak çok yakışır bu camiaya. Bir hedefimiz de Avrupa'nın bir numaralı kupasına katılarak burada başarılı olmak."

Ali Sami Yen mümkün olmadı
Galatasaray-Fenerbahçe kadın futbol karşılaşmasının Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanması düşünülse de, maça günler kala bu karardan vazgeçilerek müsabaka Florya Metin Oktay Tesisleri'ne alındı. TFF tarafından da ilk olarak cumartesi günü Ali Sami Yen'de gerçekleştirileceği duyurulan buluşma sonradan, pazar günü 15.00'te sarı-kırmızılıların Florya'daki tesislerinde olacak şekilde güncellendi.
Galatasaray'ın müsabakayı Nef Stadı'nda on binlerce taraftarının önünde oynatma isteğine karşın, cuma gecesi aynı statta oynanacak olan Süper Lig'deki Galatasaray-Hatayspor maçının da etkisiyle bunun gerçekleşmediği öğrenildi. Pazar günkü derbi GS TV'den ekranlara gelecek.

Haberin Devamı

Yazarlar