Fenerbahçe Mevlüt Erdinç: Galatasaray, benim yerime Tarık Çamdal'ı transfer ettiler

Mevlüt Erdinç: Galatasaray, benim yerime Tarık Çamdal'ı transfer ettiler

23.10.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz aylarda futbolu bırakan eski milli futbolcu Mevlüt Erdinç kariyeriyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. İki kez Galatasaray'a transferi direkten dönen Mevlüt'ün Fenerbahçe ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Mevlüt Erdinç: Galatasaray, benim yerime Tarık Çamdalı transfer ettiler


Geçtiğimiz aylarda futbolu bıraktığını açıklayan Mevlüt Erdinç, Maçkolik’in Instagram yayınında Engin Kehale’nin sorularını yanıtladı. Erdinç; “Galtier bana Jorge Jesus’u hatırlatıyor. Tüm oyuncularını hazır tutuyor. Kimin ne zaman oynayacağı ya da oyuna gireceği belli olmuyor” dedi.

Haberin Devamı

"MİLLİ TAKIM SEÇİMİ İÇİN DÜŞÜNMEDİM BİLE"
U18 Milli takımı için konuşan Erdinç şu ifadeleri kullandı: “Benimle görüşmeye geldiler ama o dönemki takımım Sochaux benim Türkiye Milli Takımında oynamamı istemiyordu. Zaten Fransa genç milli takımında oynuyordum. Ama ben Türküm. Annem, babam, kardeşlerim, hepimiz Türküz. Türkiye mi Fransa mı tercihi benim için bir seçenek değildi. Düşünmedim bile” dedi.

"ARDA TURAN BENİ ARADI GALATASARAY İÇİN"
Sochaux’da ilk sezonumda 11 gol atmıştım. Sonra beni Arda Turan aradı. Galatasaray’da başkan Adnan Polat’tı o dönem. Arda bana ‘Başkan seninle konuşmak istiyor’ dedi. Konuştuk. Başkan da ‘Mevlüt biz seni istiyoruz, gelmek ister misin?’ dedi. Ben de yeni sözleşme uzatmıştım. Başkanım tabii ki isterim ama yeni sözleşme uzattım dedim. O dönem de beni PSG, Lyon da istiyordu. O dönem olmadı.

"TRANSFER BÜTÇESİNİ TARIK ÇAMDAL'A KULLANDILAR"
Sonra St. Etienne’de oynadığım dönem Galatasaray beni tekrar istedi. Tarık Çamdal’ın Galatasaray’a imza attığı sezon. Galatasaray’la görüşüyordum. Her şey yolundaydı, iş imzaya kalmıştı. O dönem 4 milyon Euro bütçeleri olduğunu söylediler bana. O süreçte benim Türkiye’deki 4. günümde, sabah bir uyanıyorum, haberlerde Tarık Çamdal’ı 4.5 milyon euro’ya imza attığını öğreniyorum. Ben de menajerimi aradım. 4.5 milyon euroya transfer yaptılar, bütçeleri 4 milyon euroydu, ne olacak şimdi diyorum. Menajerim kulüpten kimseye ulaşamıyor ve ben St.Etienne geri dönüyorum.

Haberin Devamı

FALCAO'DAN SONRA BENİ ALACAKLARDI
Son olarak da ben Metz’de bir sezon kiralık oynadım. O sezon sonu tekrar Hannover’e döndüm. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdim ama o dönem 4 forvet vardı takımda. O sırada Abdullah Avcı aradı beni. Hannover’le 1 sezon daha sözleşmem vardı ama menajerimi aradım ve kulüple anlaşıp Başakşehir’e gittim. Sonrasında 1 sezon Antlyaspor’da oynadım ve çok iyi bir sezon geçirdim. O döne beni yine Galatasaray’dan aradılar. Seni transfer edeceğiz dediler ama beklemem gerektiğini söylediler. Falcao’yu alacaklarını söylediler, ondan sonra da beni alacaklardı. Ben de Başakşehir’e takımdan ayrılacağımı söyledim ama nereye gideceğimi hiç söylemedim. Başakşehir de beni bu nedenle PAF takıma gönderdi. Ben Galatasaray’dan haber bekledim.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BANA REAL MADRID'İ HATIRLATIYORUZ
Fenerbahçe inanılmaz büyük bir kulüp ve çok büyük bir camia. Bana Real Madrid'i anımsatıyor. Sadece futbol değil, tüm branşlarda çok başarılı kulüp. Bunu orada hissettim.

Yazarlar