Milli Takım Montella'dan Hırvatistan maçında sürpriz tercih! Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

Montella'dan Hırvatistan maçında sürpriz tercih! Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

12.10.2023 - 11:47 | Son Güncellenme:

A Milli Takım, EURO 2024 elemelerindeki kritik maçta Hırvatistan ile deplasmanda karşılaşacak. Montella ilk maçında sürpriz bir tercih yaparak yıldız oyuncuyu yedek kulübesine çekecek.

Montelladan Hırvatistan maçında sürpriz tercih Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde kritik maçta deplasmanda Hırvatistan'la karşılaşacak. A Milli Takım Montella yönetiminde ilk maçına çıkacak. İtalyan teknik adamın Hırvatistan karşısında sahaya süreceği 11 netleşti. Montella yıldız oyuncuyu kulübeye çekip genç ismi ilk 11'de sahaya sürecek.

Haberin Devamı

MONTELLA YÖNETİMİNDE İLK MAÇ

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde ilk maçına Hırvatistan karşısında çıkacak.

Üç yıllık sözleşmeye imza atarak görevine başlayan Montella yönetimindeki ay-yıldızlı ekip, ikinci maçını ise 15 Ekim'de Konya'da Letonya ile oynayacak.

Montelladan Hırvatistan maçında sürpriz tercih Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

MONTELLA'DAN SÜRPRİZ TERCİH! CENK TOSUN YERİNE BERTUĞ

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ilk maçında Hırvatistan'a konuk olacak. İtakyan teknik adam bu maçtaki muhtemel 11'ini belirledi.

İtalyan teknik adamın kalede Uğurcan'a şans vermesi bekleniyor. Altay da ikinci kaleci olarak kadroda yer alacak. Savunmanın sağında bu sezon Roma formasıyla başarılı bir performans ortaya koyan Zeki Çelik olacak. Savunmada Ozan Kabak ve Çağlar Sakatlığı nedeniyle kadroda yok. Abdülkerim Bardakçı Montella'nın bu bölge için ilk adayı. Ayrıca Merih Demiral cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Kaan Ayhan Abdülkerim Bardakçı'nın partneri olacak. Fenerbahçe ile sezona muhteşem başlayan Ferdi Kadıoğlu sol bekte görev alacak.

Haberin Devamı

Montelladan Hırvatistan maçında sürpriz tercih Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

Yine Fenerbahçe ile oldukça formda bir sezon geçiren İsmail Yüksek'in ön liberoda forma giymesi bekleniyor. Feyenoord şampiyonluğu sonrası Benfica'ya transfer olan yıldız futbolcu en güçlü silahlarımızdan biri olacak. Inter'le harika bir sezon geçiren Hakan Çalhanoğlu da takımın en önemli kozlarından biri olacarak sahada olacak.

Sol kanatta Montella Galatasaray'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nu oynatacak. Sağ kanatta ise bu sezon Fenerbahçe formasıyla iyi işler yapan İrfan Can Kahveci olacak. Hatayspor performansı sonrası Rennes'e transfer olan Bertuğ Yıldırım A Milli Takım'da Enes Ünal'ın yokluğunda forvette sahaya çıkacak.

Montelladan Hırvatistan maçında sürpriz tercih Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

Milli Takımımızda Ozan Kabak sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Hırvatistan'da sakatlıkları bulunan isimlerden Kramaric maç kadrosuna alınmadı, Bruno Petkovic'in durumu ise maç saatinde belli olacak.

LİDERLİK MÜCADELESİ

D Grubu'nda bir maçı eksik Hırvatistan 10 puanla, aynı puana sahip Türkiye'nin averajla önünde lider durumda bulunuyor. Grupta 7'şer puanlı takımlar Ermenistan ve Galler ise 3 ve 4. sırada yer alıyor. Puanı bulunmayan Letonya ise son sırada.

Haberin Devamı

Türkiye ile Hırvatistan arasında grupta oynanan ilk maçı Hırvatlar 2-0 kazanmıştı.

EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek.

Montelladan Hırvatistan maçında sürpriz tercih Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

İLK MAÇ 1996'DA

ki ülkenin A milli futbol takımları, ilk kez 11 Haziran 1996'da İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde karşılaştı.

Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Türkiye ile Hırvatistan ikinci randevuda 12 Haziran 1997'de Japonya'da düzenlenen Kirin Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sendai'deki maç 1-1 sona ererken, Türkiye'nin golünü Ertuğrul Sağlam attı.

Taraflar arasındaki üçüncü karşılaşma, 31 Mart 2004 tarihinde Zagreb'de yapıldı. Özel maç, 2-2 bitti.

HIRVATİSTAN İLE 12. MAÇ

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda konuk olacağı Hırvatistan ile 12. kez karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Türkiye, rakibiyle yaptığı 8'i resmi, 3'ü özel toplam 11 maçta bir galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgiyle sahadan ayrıldı.

Dördü tarafsız sahada, üçü Zagreb, ikisi İstanbul, biri Eskişehir ve biri de Bursa'daki müsabakalarda Hırvatistan 15, Türkiye 9 gol buldu.

Türkiye, rakibiyle yaptığı 8 resmi maçın 5'inde gol yollarında suskun kalırken, ikisinde kalesini gole kapatabildi.

Montelladan Hırvatistan maçında sürpriz tercih Yıldız oyuncuyu yedeğe çekecek

Yazarlar