ING Basketbol Süper Ligi Muhaymin Mustafa, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket ile anlaştı!

Muhaymin Mustafa, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket ile anlaştı!

06.12.2023 - 19:20 | Son Güncellenme:

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Ekmas'tan ayrılan Muhaymin Mustafa, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket ile sözleşme imzaladı.

Muhaymin Mustafa, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket ile anlaştı

Galatasaray Ekmas'la karşılıklı anlaşma sonucunda yollarını ayıran Muhaymin Mustafa'nın yeni adresi belli oldu. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket, 24 yaşındaki oyuncuyu renklerine bağladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Takımımız son 2 sezondur Galatasaray forması yine 1999 doğunlu ve 1.99 metre boyundaki milli basketbolcu Muhaymin Mustafa ile sözleşme imzalamıştır. Kariyerine Anadolu Efes altyapısında başlayan Muhaymin, A takıma kadar yükselerek Euroleague’de mücadele etmiş, 2018-2020 yıllarında Tofaş’da forma giymiştir. Daha sonra ülkemizi Yunanistan’da temsil eden 24 yaşındaki basketbolcu Ionikos forması altında FIBA Europe Cup’ta ise 9.3 sayı, 5 ribaund, Yunanistan Süper Ligi’nde 8.5 sayı, 4.7 ribaund ortalamaları yakalamıştır ve o sezon Yunanistan Süper Ligin’de Yılın Avrupalı Karmasına seçişmiştir. Ay yıldızlı formamızı tüm alt yaş kategorilerinde giyen Muhaymin Mustafa, 2016 yılında Gümüş Madalya kazanan U17 kadrosunda yer almış ve 2019 yılında düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’nda 12.1 sayı, 5.7 ribaund ortlaması tutturmuştur."

Haberin Devamı

Yazarlar