Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, başarılı olduğu süre boyunca sürekli, "Yıldızları ne kadar da güzel idare ediyor" diye methiye aldı. Özellikle de Icardi'yi...

Arkadaşın kılı döndü, Arjantin'e gitti, karısının doğum günü vardı, memleketindeydi. Allah'ı var, dönüşlerinde de hakkını verdi, "Atıyor ya, ona bak sen" dendi.

Karşılığında Gomis ne yaptı? "Otur" dediler oturdu, "oyna" dediler oynadı. Ama sabrın da bir sonu vardı. Alanya maçında Icardi sakatlanırken, doğal olarak oynama umudu vardı. Tabela Barış Alper için kalkarken, Gomis hayal kırıklığına uğradı.

Haberin Devamı

Ardından da malum sonuç... Icardi sakat, Barış Alper cezalı; haydi asker Gomis nöbete...

Fransız futbolcu, yan yollara sapmadan, Okan Buruk'un karşısına çıktı, "Ben bundan sonra oynamak istemiyorum" diye açık açık konuştu. Bu işin altından kalkamayan Buruk, çareyi Başkan Dursun Özbek'te buldu. O da ikna edemedi ve - bugün için - Gomis'te yolun sonu göründü.

Profesyonel bir futbolcunun, "Topumu ver, oynamıyorum" diye mızıkçılık yapma hakkı var mıdır? Tabii ki hayır... Ama her zaman söylenen bir söz de var; "Futbolcu da insandır."

Ne diyor Gomis, "Karagümrük maçının sorumlusu ben olamam. Tıpkı, bensiz olup da çok iyi giden maçlarda olduğu gibi..." Bir de Okan Buruk'un konuşmalarına çok içerlemiş belli ki... "Onları seslendirmenin yeri burası ya da medya değil" diyor Gomis... Buruk'a, "Galip gelseydin, bunları anlatır mıydın?" diye sormak gerek... Tıpkı maç öncesinde, "Gomis'in beli ağrıyor" kamuflajında olduğu gibi...

Belli ki bu durum, takımın kimyasını bozdu. "Icardi iyileşir hallolur" demeyin. Siz hiç Muslera'nın bu kadar vurdumduymaz olduğunu gördünüz mü? Nelsson'un bu kadar motivasyonu düşük olduğunu hissettiniz mi? Kısacası, takımda henüz taşmayan bir kaynama var.

Hem de Beşiktaş gibi bir derbi öncesinde...

Neyse... Şimdi bunlara değil, geleceğe bakmak gerek; "Gomis'in durumu ne olacak?"

Bu işi kesin olarak tahlil edebilmek için şunları bilmek gerek; Gomis'in Galatasaray'dan alacağı var mı, varsa ne kadar? Başkan Dursun Özbek, Gomis'e ne dedi? Fransız golcü ne cevap verdi?

Haberin Devamı

Bunlar futbolcu ile kulüp arasındaki ilişki... Ya hukuksal boyutu?

1. Gomis, sözleşmesini tek taraflı feshedebilir, ki yapmaz. Zaten 31 Mayıs 2023'te bitiyor. Bir ay için durumu idare eder, biter.

2. Galatasaray, oyuncusunun sözleşmesini tek taraflı fesheder. Bunu "haklı fesih"e sokmak ister. Çünkü futbolcu oynamak istememiştir. Ama "bel ağrısı" diye bir bahanesi vardır. Onun yerine, bir aylık "kadro dışı" en uygunudur.

3. Kulüple Gomis oturur, karşılıklı olarak sözleşmeyi fesheder. Bu belki de en kolay yoldur.

4. En zoru ancak Galatasaray için en doğru olanı, yönetim-Okan Buruk-Gomis bir masada buluşur. El sıkışır ve Gomis, "bel ağrısı"ndan kurtularak yarından itibaren antrenmanlarda sahada olur. Belki de, Galatasaray'ın birçok kez yaşadığı ve faydalandığı gibi, bu "kriz" kamçılayıcı olur. Fakat bu saatten sonra, sanırım en zayıf ihtimal bu olur.

Ancak Okan Buruk bunu açıklayarak, Gomis'ten vazgeçtiğini zaten ortaya koymuştur. Acaba bu durum sadece Gomis ile mi kalır?