Galatasaray Mustafa Cengiz: "Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi"

Mustafa Cengiz: "Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi"

04.09.2018 - 21:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bir futbolcuyu satmadan diğerini alamayacaklarını söylerken ilginç benzetmeler yaptı.

Mustafa Cengiz: Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi

Mustafa Cengiz, Modeste transferinde önemli riskler gördükleri için vazgeçtiklerini söyledi, “Diyelim ki Ocak’ta aldık. O’nun yerine birini satmamız gerekecek. Taraftarımız 1.5 yıl beklerse salaha ulaşacaktır, Muhammed Salah demiyorum yanlış anlaşılmasın. İbra denilince İbrahimovic anlaşılıyor. Hayallar van Persie gerçekler tam tersi olabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

TRT Spor’da Levent Özçelik’in konuğu olan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, çarpıcı açıklamalar yaparken ilginç benzetmelerde de bulundu. Cengiz, Gomis’in gidiş kararının teknik heyete ait olduğunu belirtirken, Modeste transferinde önemli bir risk gördüklerini ve ocak ayında yıldız oyuncuyu tekrar gündeme alabileceklerini belirtti.

Cengiz, “Diyelim ki Ocak’ta Modeste’yi transfer ettik. Birini satmamız gerekecek onun yerine. Birini çıkartmadan diğerini alamayız. Modeste’yi yine alırız ama sadece Süper Lig’de oynatabiliriz. Galatasaray taraftarı 1.5 yıl dayanırsa salaha ulaşacaktır. Muhammed Salah’ı demiyorum ha aman yanlış anlaşılmasın. İbra deyince de Ibrahimovic anlaşılıyor. Hayaller van Persie, gerçekler tam tersi olabilir tabii” dedi.

Haberin Devamı

Modeste, Florya'ya gelmiş’

Modeste’nin Florya’ya geldiğini belirten Cengiz, “Modeste olayını ilk duyduğumda transferin bitmesine 2-3 gün kalmıştı. Hukuki bir sorun olduğunu söylediler hemen müdahale ettim. Çok büyük bir tehlike gördüm. 25-30 milyon euroluk bir tehlike. Galatasaray’ın ayağa kalkacağı bir sürede bu riski göze alamazdık” diye konuştu.

Gomis kendi istedi

Gomis’in kendisinin gitmek istediğini kaydeden Başkan Cengiz, “Hayatımda 2-3 kez gördüm. Bir kere asansörde karşılaştık, tanımadı beni. Ya sözleşmemi uzatın zam yapın ya da beni gönderin diyor. 33 yaşına gelmiş birisi için Galatasaray’ın menfaatlerini düşünmek zorundayım” ifadelerini kullandı.

50 milyon euro geliyor

Emre Akbaba transferini de anlatan Cengiz, “Alanya’nın istediği 7 milyon euroydu. Futbolcu satacağımıza emin olduğumuz için 2.5 milyon teklif ettik. Hasan başkan bu teklife bozuldu. Taraftar da isteyince 4 milyon euroya aldık” değerlendirmesinde bulundu. Mustafa Cengiz, ancak Genel Kurul ve taraftarın bırak demesi halinde görevinden ayrılabileceğini dile getirdi.

Mustafa Cengiz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şampiyonlar Ligi’n den gelecek UEFA geliri harika. 40 milyon euro civarında. Ülkeden sadece biz katıldığımız için 10 milyon euro daha geliyor. Tabii bu gelecek parayı şimdi transferde kullanamıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Hata benim’

“Taraftar olsam, Trabzonspor’a da 4 yemişsem transfer yapılmamasını daha ağır bir şekilde eleştiririm. Eleştirinin büyük kısmını da başkana saklardım. Hata bende. Samimiyetle söylüyorum bunu. Başkan benim. Davul benim, tokmağı da başkasına verdim. Hocamız dedi ki almada başarılıyız ama satmada değiliz. Çok haklı. Uzun yıllar sonra transferi artıda kapattık.”

‘İstifa ederim’

“Maicon transferinde biz zamanında girdik evrakları, sevgili Arap kardeşlerimiz girmemiş. Ahmet Çalık transferinde biz girdik, İspanyollar girmedi. Onları da bilmek lazım. Diyorlar ki Mustafa Cengiz’in troll hesapları var. Benim ücret vererek yönlendirdiğim hesabım var ise ve bunu kanıtlarsanız istifa ederim.”

Vagner Love konusu: ‘Beşiktaş haklı’

Başkan Mustafa Cengiz Vagner Love konusunda Beşiktaş’a hak verdi. Cengiz, “Love bize son saniyede menajerinden geldi. Hocamız transferi onayladı. Bedelsiz geleceğini söylediler ve ücretinin de daha ucuz olacağını söylediler. Beşiktaş da bedelsiz bırakmak istemedi, kendi açısından haklı. Beşiktaş da 3,5 milyon euro ödemiş Alanya’ya” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar