Skorer Müthiş itiraf

Müthiş itiraf

07.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Müthiş itiraf

Müthiş itiraf


MHK Üyesi Arıcı 'İlhami Kaplan için soru çaldım. Abdurrahman Arıcı, Kaplan'a soruları Esenboğa Havalimanında teslim ettiğini, bundan komitenin de haberi olduğunu söyledi


       Merkez Hakem Komitesi Üyesi Abdurrahman Arıcı, dört yıl önce, FİFA listesinden 31 Aralık tarihinde çıkartılan İlhami Kaplan'a hakemlik sınavı sorularını çalıp, verdiğini söyledi. Arıcı "Riski göze aldım. Başarılı olmasını istiyordum. 'Al, bil' diye Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda verdim. Hırsızlık yaptım. Bunu kabul ediyorum" dedi.
       MİLLİYET'in sorularını dün yanıtlayan Arıcı, "Nasıl verdiğimi karıştırmayın. Sonra MHK'ya gidip, 'yarın duyarsınız, size ben söyleyeyim' diye onları da haberdar ettim. Yani onların da bu olaydan haberi var" şeklinde konuştu. O tarihte de MHK üyesi olan Abdurrahman Arıcı'nın bu sözleri üzerine Kaplan, "Soruları bana vermedi. Ben kimseden soru almadım" açıklamasını yaptı. Ancak Arıcı, ısrarla soruları verdiğini ifade etti.
       Bu arada Antalya'da yayımlanan Yeni İleri Gazetesi, İlhami Kaplan ile ilgili şok iddialar ortaya attı. Üç sezon önce oynanan ve Bursaspor'un 3 - 2 kazandığı maçta şaibeli bir yönetim olduğu, ortada 100 bin dolar para döndüğü, üçüncü bir kulüp tarafından paranın ödendiği belirtildi. İlhami Kaplan, kendisini sabıkalı ve entrikacı ilan ettiği gerekçesiyle gazete aleyhine 20 milyar liralık tazminat davası açacağını bildirdi.