Galatasaray Müthiş maçta Galatasaray galip, Rizespor mağlup! 6 gol, 2 penaltı, 1 kırmızı

Müthiş maçta Galatasaray galip, Rizespor mağlup! 6 gol, 2 penaltı, 1 kırmızı

27.02.2022 - 18:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 27'nci haftasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Kritik mücadele Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Ümit Öztürk görev aldı. Galatasaray - Rizespor karşılaşması sarı-kırmızılı takımın 4-2'lik galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Galatasaray 35 puana yükseldi. Rizespor ise 23 puanda kaldı.

Müthiş maçta Galatasaray galip, Rizespor mağlup 6 gol, 2 penaltı, 1 kırmızı

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 27'nci haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Zorlu müsabaka Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynandı. Mücadelede Ümit Öztürk düdük çaldı. Ümit Öztürk'ün yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ile Gökhan Bilir üstlendi. Galatasaray - Rizespor müsabakası ev sahibi ekibin 4-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

Rizespor'u öne geçiren golü 8'inci dakikada Gedson Fernandes kaydetti. Galatasaray'da 41'inci dakikada fileleri havalandıran Patrick van Aanholt soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girilmesini sağladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da Rizespor etkili başladı. Karadeniz ekibinde 49'uncu dakikada Tyler Boyd ağları sarstı. Galatasaray'ın 64'üncü dakikada kazandığı penaltıda Bafetimbi Gomis, Tarık Çetin'e takıldı. 70'inci dakikada Galatasaray'ın kazandığı ikinci penaltıda Ryan Babel skora bir kez daha dengeyi getirdi: 2-2. Karşılaşmanın 87'nci dakikasında fileleri havalandıran Patrick van Aanholt skoru Galatasaray lehine 3-2 yaptı. Rizespor'da 90+2'nci dakikada Fabricio Baiano kırmızı kart gördü. Müsabakada dakikalar 90+8'i gösterdiğinde Bafetimbi Gomis farkı 2'ye yükseltti: 4-2. Kalan sürede başka gol olmayınca Galatasaray maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki puanını 35 yaptı. Konuk takım Rizespor ise 23 puanda kaldı.

GALATASARAY - RİZESPOR: 4-2

GOLLER: 8' Gedson Fernandes, 41' Patrick van Aanholt, 49' Tyler Boyd, 70' Ryan Babel (P), 87' Patrick van Aanholt, 90+8' Bafetimbi Gomis

KAÇAN PENALTI: 64' Bafetimbi Gomis

KIRMIZI KART: 90+2' Fabricio Baiano

İLK 11'LER

Galatasaray: ena, Omar, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Kerem, Emre Kılınç, Mostafa

Rizespor: Tarık, Baiano, Holmen, Ponck, Eren, Phiri, Gedson, Boldrin, Yusuf, Boyd, Pohjanpalo

MAÇTAN DAKİKALAR / İHA

2. dakikada Rizespor, ceza alanında savunmadan çıkmak isterken Berkan’ın yaptığı baskı sonrası havalanan top penaltısı noktası üzerindeki Muhammed’in önüne düştü. Bu oyuncu meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra pasını sağ çaprazdaki Emre Kılınç’a verdi. Emre’nin plase vuruşu üstten auta çıktı.

5. dakikada sağ kanatta taç çizgisine yakın noktadan Muhammed’in ceza sahasına gönderdiği orta-şut karışımı vuruş üst direkten döndü. Ardından savunma topu uzaklaştırdı.

8. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Gedson’un doğrudan kaleye gönderdiği sert şut kaleci Pena’yı geçerek uzak köşeden ağlarla buluştu. 0-1

10. dakikada Cicaldau’nun ceza alanı dışı sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta kaleci Tarık, sağına uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

40. dakikada Kerem sol kanattan ceza sahasına girmeden topu penaltı noktasının gerisinde bulunan Berkan’a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden verdiği pasta ceza alanı dışı hafif sol çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Van Aanholt’un yerden çektiği sert şut filelere gitti 1-1

Haberin Devamı

49. dakikada Gedson Fernandes’in sol taraftan ceza sahasına yaptığı ortada Pohjanpalo’nun kafayla indirdiği topu çizgi üzerinde Omar’dan önce alan Boyd, sol çaprazdan çektiği sert şutla fileleri havalandırdı. 1-2

61. dakikada Omar’ın sağ taraftan ceza sahasına ortasında kaleci Tarık’ın, Gomis’e yaptığı müdahale sonrası hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi.

64. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Gomis’in vuruşunda kaleci Tarık gole izin vermedi ve topu kornere çeldi.

68. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Kerem, son çizgide kaleci Tarık’ın ayağıyla yaptığı müdahale sonrası yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk, VAR’da pozisyonu izledikten sonra beyaz noktayı gösterdi.

70. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Babel, kalecinin sağından meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-2

87. dakikada Kerem pasını sol kanattan ceza sahası dışındaki Van Aanholt’a aktardı. Bu oyuncu bekletmeden meşin yuvarlağı Berkan ile buluşturdu. Berkan’ın pasında penaltı noktası üzerindeki Feghouli, topu altıpasa doğru hareketlenen Van Aanholt’un önüne bıraktı. Bu oyuncunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki dokunuşu ağlarla buluştu. 3-2

90+8. dakikada Feghouli'nin yarı sahasından ileriye gönderdiği uzun topta savunmanın arkasına sarkan Gomis, meşin yuvarlağı bir süre sürdürdükten sonra ceza alanına girip kaleci Tarık'ı çalımlayarak attığı golle maçın skorunu belirledi. 4-2

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR / Ata Selçuk, İstanbul (DHA)

Spor Toto Süper Lig’in 27’nci haftasında Galatasaray, kendi sahasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Nef Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan maçta hakem Ümit Öztürk düdük çaldı. Öztürk’ün yardımcılıklarını ise Erdinç Sezertam ve Osman Gökhan Bilir üstlendi.

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımının ligin 26’ncı haftasında Göztepe ile oynadığı maçın ilk 11’ine göre 4 değişikliğe gitti. İspanyol çalıştırıcı, Ömer Bayram, Pulgar, Babel ve Halil Dervişoğlu’nu ilk 11’de değerlendirmezken, bu oyuncuların yerine Van Aanholt, Berkan Kutlu, Emre Kılınç ve Cicaldau’yu sahaya sürdü.

Galatasaray, Çaykur Rizespor karşısında sahaya; Pena, Omar Elabdellaoui, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Mohamed ilk 11’iyle çıktı.

Haberin Devamı

GALATASARAY’DA 3 İSİM KADRODA YOK

Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Torrent, Çaykur Rizespor maçının kadrosuna Arda Turan, Morutan ve Halil Dervişoğlu’nu dahil etmedi. Bu 3 isim, kadroda yer almadığı için Çaykur Rizespor maçında forma giyemedi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta oynanan Göztepe maçında kadro dışı kalan Alpaslan Öztürk, Çaykur Rizespor maçına yedek kulübesinde başladı.

OMAR’A DESTEK

Galatasaraylı taraftarlar, 2021 yılbaşında geçirdiği kaza sonucunda görme kaybı yaşayan ve bir yılın ardından Göztepe maçı ile sahalara geri dönen Omar Elabdellaoui’ye destek verdi. Sarı kırmızılı taraftarlar, Norveçli futbolcu için “Yeniden hoş geldin Omar” yazılı pankart hazırladı.
Ayrıca maç öncesinde Galatasaraylı futbolcular Omar sahaya çıktığı sırada Norveçli futbolcuyu çembere alarak alkışladı. Taraftarlar da Omar’a yoğun destek verdi.

“YÖNETİM İSTİFA” SESLERİ

Galatasaray taraftarı, Çaykur Rizespor maçı öncesinde başkan Burak Elmas ve yönetimini istifaya davet etti. Her hafta olduğu gibi bu hafta da yönetime tepkisini sürdüren taraftarlar, “Yönetim istifa” tezahüratlarında bulundu.

Ayrıca taraftarlar teknik direktör Domenec Torrent’in isminin anons edildiği sırada da ıslıklayarak tepki gösterdi.

ÇAYKUR RİZESPOR'DAN "SAVAŞI DURDURUN" PANKARTI

Çaykur Rizesporlu futbolcular, İngilizce "Stop the war", Türkçesi, "Savaşı durdurun" yazılı pankartla maç öncesi seremoniye çıktı. Ayrıca Galatasaraylı taraftarlar da "Savaşa hayır! No war" yazılı bir pankart açtı.

BÜLENT KORKMAZ BU SEZON İKİNCİ KEZ GALATASARAY’IN KARŞISINDA

Galatasaray’ın efsane kaptanlarından Bülent Korkmaz, sarı kırmızılı takımın karşısına bu sezon ikinci kez teknik direktör olarak çıktı. Çaykur Rizespor ile anlaştıktan sonra ilk maçına bugün Galatasaray karşısında çıkan Bülent Korkmaz, bu sezon Aytemiz Alanyaspor ile de Galatasaray deplasmanına çıkmış ve sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

GEDSON FERNANDES YENİDEN NEF STADYUMU’NDA

Galatasaray’ın geçen sezonun devre arasında Benfica’dan kiraladığı ve sezon sonu sözleşmesinin bitmesiyle yollarını ayırdığı Gedson Fernandes, Çaykur Rizespor formasıyla Galatasaray karşısına çıktı. Portekizli futbolcu, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz’ın görev vermesiyle Süper Lig’de ilk kez Galatasaray’a karşı oynadı.

FERNANDES’E TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, eski futbolcuları Gedson Fernandes’i ıslıklayarak oyuncuya tepki gösterdi. Gelecek sezon için Beşiktaş’la anlaşan, bu sezonun devre arası transfer döneminde ise sezon sezonuna kadar Çaykur Rizespor ile imzalayan Portekizli futbolcuyu taraftarlar ıslıkladı.

BÜLENT KORKMAZ 3 İSMİ DEĞİŞTİRDİ

Çaykur Rizespor’un yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz, Rize ekibinin ligin 26’ncı haftasında oynadığı Medipol Başakşehir maçının ilk 11’ine göre 3 değişiklik yaptı. Korkmaz; Gökhan Gönül, Cemali Sertel ve Sabo yerine Eren Albayrak, Phiri ve Boyd’a ilk 11’de görev verdi.

Çaykur Rizespor sahaya; Tarık Çetin, Baiano, Holmen, Ponck, Eren Albayrak, Phiri, Fernandes, Yusuf Sarı, Boldrin, Boyd ve Pohjanpalo ilk 11’iyle çıktı.