Fenerbahçe Nihat Kahveci'den Arda Güler övgüsü: Jesus'un son günlerde yaptığı en büyük doğru!

Nihat Kahveci'den Arda Güler övgüsü: Jesus'un son günlerde yaptığı en büyük doğru!

19.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı sarı-lacivertliler 3-1'lik skorla kazandı. Maçın ardından eski futbolcu Nihat Kahveci açıklamalarda bulundu. Öte yandan Kahveci, genç yıldız Arda Güler'e övgüler yağdırdı.

Nihat Kahveciden Arda Güler övgüsü: Jesusun son günlerde yaptığı en büyük doğru

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'u konuk etti. Kritik maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı. Müsabakanın ardından eski futbolcu Nihat Kahveci, maçı TRT Spor'da değerlendirdi.

Haberin Devamı

Maçı değerlendiren Nihat Kahveci, "Deplasmanda kazanamayan Trabzonspor, en son ne zaman kazandı hatırlamıyorum. Fenerbahçe ise sahasında maç kaybetmeden devam etmek istiyordu. İki takım da rakibini bozmak için sahaya çıktı bu maçta ve kazanan 3 golle Fenerbahçe oldu" dedi.

Fenerbahçe'nin net bir galibiyet aldığını söyleyen Kahveci, "Net ve haklı şekilde, üçü de muhteşem gol ve asistlerle kazandı Fenerbahçe. Taraftara sezonun belki de en iyi futbolu futbolunu izleterek, keyif alarak 3 puan aldılar" sözlerini kullandı.

Nihat Kahveciden Arda Güler övgüsü: Jesusun son günlerde yaptığı en büyük doğru

Haberin Devamı

Maçın ilk yarım saatini değerlendiren eski futbolcu, "İlk yarım saatte Fenerbahçe topa sahip başladı, çok mu pozisyon buldu? Hayır ama Trabzonspor'a neredeyse yarı sahayı geçirmediler. Cidd ve kompakt oyunla birlikte istedikleri oyunu Trabzonspor karşısında oynamayı başardılar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus ve Arda Güler hakkında konuşan Nihat Kahveci, "Bütün ülke ısrar ederek Arda'yı oynat dedik Jesus'a ve artık Arda peş peşe maçlarda oynayabiliyor. Jesus'un son günlerde yaptığı en büyük doğru bu. Batshuayi'ye güzel bıraktı ve o da düzgün bir vuruşla golünü uzak köşeye attı" dedi.

Nihat Kahveciden Arda Güler övgüsü: Jesusun son günlerde yaptığı en büyük doğru

İkinci yarıya Fenerbahçe'nin iyi başladığını dile getiren Kahveci, "Gol gecikseydi, yan paslar geri paslarda tepki artabilirdi. Fenerbahçe iyi oynuyordu çünkü. Sonra Hamsik ve Larsen'in iki şutu Trabzospor'a özgüven getirdi ama ikinci yarıya Fenerbahçe yine iyi başladı" sözlerini kullandı.

Luan Peres'in golünü yorumlayan eski futbolcu, "İkinci Fenerbahçe golünden önce Trabzonspor'da Buffon yine sahneye çıktı. Üst üste Samet'in, Batshuayi'nin kafaları derken Zajc'ın 3 kişiyi geçerek Peres'e bırakması ve attığı gol çok iyiydi. Ulaşılamayacak bir yere vurdu, Buffon'un yanına bir de Oliver Kahn koysak yine o top çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un gidişatı hakkında konuşan Nihat Kahveci, "Trabzonspor geçen sezonun şampiyonu. Tamam iyi gitmiyorsunuz ama bu kadar kötü oynamaya da hakkı yok bu takımın. Bu gibi maçlar sezonu kurtarma maçıdır. Burada oynanacak iyi oyun alınacak galibiyetler atılacak goller moral olabilirdi ama olmadı. Trabzonspor adına Trezeguet'in kımıldadığı anlar oldu ama maç boyunca iyi oynadı dediğim oyuncusu olmadı" dedi.

Nihat Kahveciden Arda Güler övgüsü: Jesusun son günlerde yaptığı en büyük doğru

Taraftarları yorumlayan Kahveci, "Fenerbahçe taraftarı her maçta Arda, Zajc ve Valencia'dan skor üretimine katkı istiyor. Üçü de bugün katkısını yaptı" açıklamalarında bulundu.